Zdraveite,Imam edin mnogo vajen vapros.Imame si doma6ni Lubimci i se 4udim kak 6te gi vzemem i kolko 6te ni kostva tova?Neka samo tezi koito znaqt sas sigurnost kak stoqt ne6tata da otgovarqt!!
Blagodarq predvaritelno!
eviton написа:Zdraveite,Imam edin mnogo vajen vapros.Imame si doma6ni Lubimci i se 4udim kak 6te gi vzemem i kolko 6te ni kostva tova?Neka samo tezi koito znaqt sas sigurnost kak stoqt ne6tata da otgovarqt!!
Blagodarq predvaritelno! :beer:
kakvi sa vi domashnite lubimci?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Ediniqt e mini-pudel,a drugiqt e siamska kotka.Do kolkoto razbrah pri kotkite e po-golqm problema,za6toto ot dvigatelite na samoleta se sazdavali nqkakvi ultra visoki zvuci i kotkite mnogo trudno gi ponasqli.Ta sme re6ili pone ku4eto da vzemem
Здравей, eviton,
Аз също имам домашен любимец Персийска котка и се отказах да я взимам като получим визите, тъй като наистина ще бъде тежък пътя и сърце не ми дава да мъча животинката. А и трябва да имате предвид, че не във всички сгради се допускат домашни любимци и това ще затрудни бързото намиране на квартира.
Относно документите зная, че трябва да имат паспорт с направени всички необходими ваксини. Много важно е да има такава за бяс.
Задължително животинчето пътува в клетка и му се дават успокоителни преди полета. Имам познат, на който му върнаха кучето на летището понеже много лаело, а той не знаел, че трябва да му се бият успокоителни.
Това е от мен!!!
Az v momenta si podgotvyam kotkata za pyt i sym dale4 ot misylta da ya ostavyamn kydeto i da e pri polojenie, 4e moga da si ya vzema. Majka mi i bashta mi si zanesoha ku4eto, a az shte si vzema kotaraka:) Da ne e gonil lud da go ostavyam:)
Tyj 4e slagaj na kotkata vaksina za bqs, malko ya drogiraj i e tvoya, a ne znam dali shte byde pri nas ili ne...
Tyj 4e kysmet:)
Здравейте,
Можете ли да ми дадете повече подробности за това как се транспортира котка и колко струва това.....
Какви са разходите и има ли опастност за живота на котката?
eviton написа:Zna4i za vaksinite qsno.Jena mi e veterinar :)Pove4e me interesuva samata cena na bileta za haivan4etata i dali ima i kolko e dalag karantinniq period
karantina niama, stiga da ste spazili zakonite
vij toia link
za bileta - zavisi ot golemainata na kletkata
govori s aviokompaniata
gledai da ste na samolet s otopleno bagajno otdelenie
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
IRA написа:A vse pak kolko struva samoletniat bilet za kotka i kolko za ku4e.
vse pak zavisi ot konteinera
za moeto kuche e 1600 canadski
ama za kotka moje da e mnogo po malko
Hubava tema. Ako pitate jenata to nai-veroiatno shte vi kaje che ne samo ne sam skap (kaot domashen lubimets), ami daje vansiam po niakoi dolar v budjeta...
A inache osven mene i poberiasalia zviar (sina imam predvid) imame i edno malko milo 100 kg.-vo nemsko ovcharche...da ni pase ovchitsite i da ni pazi ot libimite sasedi (shtoto sam im obiasnil che kato ne e na kef e opasno da idvat na gosti, zashtoto e nekontroliruem )
Osven che iade kato sina mi (koito e gore-dolu na sashtite kila, no 2 m. visok) e sashto tolkova inteligenten i razbran...kato mu kaja "taia vecher bez gosti i toi pochva da ramji po vseki sreshnat...da ne si mi komshia
Inache iska ujasno mnogo griji i me e iad che nemoga da go mahna, no to e vse e dno da izgonia sina. Tai kato e na 3 godini (sega vliza v puberteta) e mnogo truden za ovladiavane ako ne go izvedem na razhodka pone za polovin chas
MechoPuh написа:Hubava tema. Ako pitate jenata to nai-veroiatno shte vi kaje che ne samo ne sam skap (kaot domashen lubimets), ami daje vansiam po niakoi dolar v budjeta... :wink:
A inache osven mene i poberiasalia zviar (sina imam predvid) imame i edno malko milo 100 kg.-vo nemsko ovcharche...da ni pase ovchitsite i da ni pazi ot libimite sasedi (shtoto sam im obiasnil che kato ne e na kef e opasno da idvat na gosti, zashtoto e nekontroliruem :wink: )
Osven che iade kato sina mi (koito e gore-dolu na sashtite kila, no 2 m. visok) e sashto tolkova inteligenten i razbran...kato mu kaja "taia vecher bez gosti i toi pochva da ramji po vseki sreshnat...da ne si mi komshia :P
Inache iska ujasno mnogo griji i me e iad che nemoga da go mahna, no to e vse e dno da izgonia sina. Tai kato e na 3 godini (sega vliza v puberteta) e mnogo truden za ovladiavane ako ne go izvedem na razhodka pone za polovin chas
are posmali malko be
moia zviar e 165 pounda koeto pak ne e 100 kila ama e dosta po goliam ot nemska ovcharka
osven ako ne govorish za Germanska ovcopasiachka ot jenskia rod na Homo Sapiens (sapiens hehe)
KolioBalkanski написа:are posmali malko be
moia zviar e 165 pounda koeto pak ne e 100 kila ama e dosta po goliam ot nemska ovcharka
osven ako ne govorish za Germanska ovcopasiachka ot jenskia rod na Homo Sapiens (sapiens hehe)
OK Kolio...vednaga smaliavam...kolkoto kajesh. Chestno kazano nikoga ne sam go meril zviara...moje i da ne e 100kg., no jenata go hrani (po toia idiotski nachin izraziava lubovta si kam nego) po 3 pati na den i ti s nai-kachestveni kucheshki hrani...ega ti pomiara, iade kato tsar, darji se kato tsar...i e debel kato tsar...osven da lae go marzi daje da gleda (spi po tsial den negovata m.a).
Moje i da e kam 80 kg...ama ne po-malko. Kato mi se kachi na ramenete (vecher kato se pribiram) i mi treperiat krakata...abe ne tova beshe aktsenta, Kolio, a az kato domashen lubimets...
KolioBalkanski написа:are posmali malko be
OK Kolio...vednaga smaliavam...kolkoto kajesh. Chestno kazano nikoga ne sam go meril zviara...moje i da ne e 100kg., no jenata go hrani (po toia idiotski nachin izraziava lubovta si kam nego) po 3 pati na den i ti s nai-kachestveni kucheshki hrani...ega ti pomiara, iade kato tsar, darji se kato tsar...i e debel kato tsar...osven da lae go marzi daje da gleda (spi po tsial den negovata m.a).
Moje i da e kam 80 kg...ama ne po-malko. Kato mi se kachi na ramenete (vecher kato se pribiram) i mi treperiat krakata...abe ne tova beshe aktsenta, Kolio, a az kato domashen lubimets... :wink:
80 moje :-)
hehe
kato tzar
Мечо Пух,какъв е тоя звяр 80 кила Стига,не може да е толкова.Мойта овчарка е мъжка и тежи максимум 45-48кг ,това е и според стандарта.Ако верно толкова ви тежи кучето -трябва да спрете да го храните 3пъти дневно ,защото е вредно и ще го разболеете.Храни се един път на ден,ако е навършило 1 година.
А клетката на мойто куче е XL размер,вие в каква клетка го слагате...XXXL ли