стоматологични проблеми
стоматологични проблеми
Искам да питам живущите в Канада как се справят ако имат проблеми със зъбите? Чета, че цените са невъзможни, а видях, че първата година не можеш и да имаш dental insurance. Аз имам малки деца и разбира се не мога да ги оставя да си седят с развалени зъби вкъщи. Как се справяте там? И кои са най-приемливите начини да имаш здравна застраховка. Попълнихме със съпругът ми един примерен формуляр за петчленно семейство с 3 малки деца за допълнително здравно осигуряване с включени dental услуги и излезе около 270 $ на месец. Да вярваме ли на това?
Благодаря на всички предварително!
Благодаря на всички предварително!
V Manitoba dopalnitelna zastrahovka moje da se skliuchi vednaga sled pristiganeto, vliza v sila sled 3 mesechen izchakvatelen period. Az sam na 1500 CAD pokritie (ako se ne laja) za zabite godishno koeto mi struva okolo 50 na mesets. Zastrahovka s podobno pokritie za 5 chlenno semeistvo tuk struva okolo 150 CAD. Ne namiram tsenite na zabolechenieto v Kanada za 'nevazmojni' Edna obiknovenna plomba tuk struva okolo 100ina dolara, v Bg za sashtoto mi vzeha 60 leva predi 2 godini (dobar chasten kabinet). Ako sapostavim kolko e srednata zaplata v Bg i kolko v Manitoba...
TUK
Spokoino, Kanada ne e Bangladesh!
TUK
Spokoino, Kanada ne e Bangladesh!
Последно промяна от BabaPena на Сря Фев 08, 2006 3:46 pm, променено общо 5 пъти.
Ами в Квебек зъболечението на децата до 10 години, без шини, брекети и такива работи, е безплатно. При българските забълекарки за един обикновен кариес могат да ти вземат 50 долара без застраховка, което за тук не е много. Ходила съм и при един друг зъболекар - поляк, който също взима много малко, ама конкретно кариес при него не съм си правила, че да сравнявам. Мисълта ми е че поне в Менреал поносими цени на зъболечението се намират без проблем. Сега пулпити и коронки вече е доста повече, ама ако като дойдете зъбите ви са добре и трябва само да поддържате, не мисля че има за какво особено да се притеснявате.
Тези застраховки са голяма измама и се върти яка далавера между застрахователни компании и зъболекари, а пациента е губещ. Като имаш застраховка, заболекаря те натиска да ти я изгърми цялата, ако си по мекушав, повече време ще прекарваш в кабинета му отколкото със семейството си. Излишни процедури като многократни чистения, пломбиране на здрави зъби, пребломбиране и рут канали са нормални тука. И по вестниците писаха за един от Ванкувър, направил по 28 рут канала (900 кинта на парче средно) на едно семейство. Сега пък при нас един сменя квартала и къщата за 2 млн. срещу дървена барака в долнопробен район, нещо застр. компания го пипнала с док. измами,
А, другият им любим номер е да ти изгърмят застраховката в началото на годината върху здравите зъби, и да оставят болните да те заболят и тогава да си платиш от джоба.
Тъй че идеален вариант е да имаш застраховка и зъболекар, който ти е приятел. Иначе няма оправия. Мафия.

Тъй че идеален вариант е да имаш застраховка и зъболекар, който ти е приятел. Иначе няма оправия. Мафия.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Cherni ovtse ima navsiakade, NO a) NIKOI zabolekar ne izvarshva protsedura bez saglasieto na patsienta b) VSEKI dobar zabolekar OBESNIAVA kakav tip protsedura se nalaga, ZASHTO se nalaga i KOLKO shte struva...
Sega... ako niakoi se izjiviava kato agne na zakolenie v zabolekarskia kabinet...tova e saFsem druga rabota...imashe edna prikazka za banitsata i koi e lud i koi ne, ako si spomniate...
Sega... ako niakoi se izjiviava kato agne na zakolenie v zabolekarskia kabinet...tova e saFsem druga rabota...imashe edna prikazka za banitsata i koi e lud i koi ne, ako si spomniate...
Напълно си права! ... Но не ми се вярва да чак има толкова нагли зъболекари дето като видят някой със абсолютно здрави зъби и да му предложат почистване на канали и поставяне на корони :nenam:!iliana написа: Хората с добра здравна култура ходят на зъболекар и без да имат проблем.
Obey gravity ... It's the law!
Ami zashtoto imam dobra zdrawna kultura,VanBC написа:Щом са ти в добро състояние зъбите, за какво си отишъл при тия дваматаVeliko написа:Така е, ама един искаше да ми сменя короните, а следващия беше цар на каналите. А зъбите са ми в добро състояние още от Бг-то...?

Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аз пък съм виждала. В България един мастит зъболекар искаше да ми извади здрав корен, за да ми изпили съседните два зъба и да ми направи мостчеVanBC написа:Напълно си права! ... Но не ми се вярва да чак има толкова нагли зъболекари дето като видят някой със абсолютно здрави зъби и да му предложат почистване на канали и поставяне на корони :nenam:!iliana написа: Хората с добра здравна култура ходят на зъболекар и без да имат проблем.