+ i - na MAC-ovete v Canada (Severna Amerika)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

+ i - na MAC-ovete v Canada (Severna Amerika)

Мнение от shnorhela »

Vuprosa mi e malko osben, no neka ne si rapzraviame obshti prikazki vseki znae predimstvata i nedostatuci na tozi vid mashini i zashto ne se izpolzvat tolkova v razvivashtite strani. Interesuvat me predimstvata na MAC-ovete tuk kudeto cenata mejdu PC i MAC ne e tolkova goliama i ne se vliiae tolkova ot piratskite vuzmojnosti na PC -to. Naj veche prilojeniata mu v Canada i dori v shtatite (tuk ostanah s ubejdenieto che niama uchebno zavedenie v koeto da ne preobladavat). Vuprosa mi e naj-veche kum hora kato Ssto i Vladi i takiva koito sa imali ili imat kontakt s tazi "ujasna" mashina :).
Аватар
Val

Мнение от Val »

Kakvo imash predvid kato kazvash "predimstvata na MAC-ovete tuk"?

Ne sa li navsiakade ednakvi? Neshto ne e mnogo iasen vaprosa ti.

Ako imash predvid kade se izpolzvat, moga da kaja naprimer, che v oblasti kato desktop publishing i image processing masovo se izpolzvat MAC-ove (Kakto, predpolagam, navsiakade po sveta. Zashto mislish, che v Canada moje da e po-razlichno?)

Sashto, znam niakoi hora, koito reshavat da si kupiat MAC, poneje MAC-ovete bili po-krasivi. :lol:
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:14 pm, променено общо 1 път.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Interesuvah se osnovno ot sferite na vlianie na MAC-ovete izvun izdatelskia biznes i po princip obrabotka na izobrajenia, t.e. drugi oblasti v koito ne moje bez tiah ili pone imat silno vlianie. Kazvate che e kakto navsiakude po sveta dori i v Bulgaria, no purvata razlika e che tuk MAC-ovete sa okupirali uchebnite zavedenia, na kakvo se dulji tova ne znam, no shtom v tozi sluchaj e taka sigurno i ima i drugi (vse pak tolkova studenti zavurshat kato sa boravili osnovno s MAC a ne s PC). Ta vuprosa mi e (iavno se izraziavam neiasno) ako ima drugi silni sferi na vlianie na MAC-ovete i koi sa te?
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

shnorhela написа:Interesuvah se osnovno ot sferite na vlianie na MAC-ovete izvun izdatelskia biznes i po princip obrabotka na izobrajenia, t.e. drugi oblasti v koito ne moje bez tiah ili pone imat silno vlianie. ...
Sferi, w koito ne moje bez tiah, kato 4e li niama.
Bih kazal, 4e e ne6to kato moda MAC-a, a ne neobhodimost zaradi specialni wazmojnosti.

A po waprosa za ustoj4iwostta na sistemata MAC moje mnogo da se gowori w nejna wreda.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

според мен е най-добре да почетеш малко в някой специализиран форум.
пуснах ти google MAC само за бг
http://www.google.com/search?hl=bg&ie=U ... lr=lang_bg

http://www.google.com/search?hl=bg&ie=U ... lr=lang_bg

Един от най-добрите режисьори в България за рекламни клипове Жоро Торнев преди време беше много доволен, когато телевизия ММ купи МАС-ове и каза, че въобще не може да се сравяват по качество на работа и устойчивост с РС!
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Не знам, Шнорхеле, какво да ти кажа. Затова само ще разкажа какво съм чувал от колегите, защото на мойте лични наблюдения не може да се разчита.
Значи в нашта фирма са яко фенове на Мак-а. Като такъв. Били са още по-големи. Ама вече почва да им поминава.
Преди няколко години във фирмата не е имало нито едно РС (фирмата се занимава с графичен и уеб дизайн). Освен разбира се уеб-сървърите ни, които са РС-та с инсталиран Линукс (Дебиан) и помалко Уин2К. Лека-полека, обаче РС-тата превземат територия, традиционно принадлежаща на Мак-овете. Скоро падна един мохикан - една Мак машина, която се ползваше за документ-сървър - демек 'секи си фърля там 'секви документи, които пише, като напр. предложения за клиенти, а също и примерно фотошопски лейаути и пр. Проблемът с тоя мохикан беше, че не сервира добре на РС-та, демек обслужва другите Мак-ове ОК, но аз като поискам нещо от РС-то и ми отнема цяла вечност докато го получа. Сега мохиканчо бе заменен с една свежарка Уин2К, на който няма нищо инсталирано, освен базова Уин2К инсталация, за да си седи чист и да не се "намазва".
Друго, друго - дизайнерите си предпочитат МАК, щото са му свикнали. Иначе шефа (голм МАК фен) скоро с почуда отбеляза, че фотошоп работи и на РС (?! добрутро!) и че всъщност дори и за дизайнерите няма нужда да се харчат грешни пари за Макове. Нещо се беше изнвервил, че много пари му излизали маковете, ама не разбрах заради поддръжката ли, заради началната инвестиция ли. Май и за двете. Таман си беше купил един нов ДЕЛ-чо и се кефеше колко е тънък като цена, мощен като възможности и софтуер, който може да върви на него и едновременно с това великолепни условия за поддръжка - нещо от сорта, че ако се скапе нещо, до 2 дена идват и ти сменят направо дъното примерно, без да се чудят къде точно е проблема, да ти вземат РС-то за 1 седмица и да чоплят по него.
Иначе имам един колега програмист който е най-заклетия ден на Мак, идва на работа с Мак-топчето си и си работи на него. Миналата година по това време се изръси за нопв лаптоп. Май тогава се появи ОС Х и той веднага се фърли като гладен на ср... Но и той нещо мрънка против съпорта. Нещо монитора му даваше ядове и се заканваше да бие тоя лаптоп от главите на мак-съпорта.
Друго, друго, мойте наблюдения са че ОС 9.2 е супер стабилна, досега ведъж само ми се е случило да замръзне мишката, което е равно на "гейм овър". Но пък е грозна като Уин 3.11. Не разбирам, ама предполагам, че ОС Х сигурно е още по-добра и е определено по-красива. Дизайна на машините е наистина пипнат и маниашки. С две думи - компютър за маниаци (geeks). Но както колегата-маниак отбеляза, Маковете се стремят и имат т.нар "community" от такива маниаци като него самия, но напоследък все повече го губят.
ОС Х е всъщност Юникс, така че това е вариант ако нямаш опит с Юникс, да учиш и двете неща накуп (караминьол).
И последно това, че Мак-овете са разпространени по правителствените институции е защото те (институциите) нали го дават нещо борци за равенство и братство и затова купуват наравно РС-та и Мак-ове, да не би случайно да облагодетелстват някой прекомерно. Демек това е по-скоро политически, отколкото технически въпрос.
Дано съм помогнал с нещо.
Flanker

Intel vs Mac

Мнение от Flanker »

Naskoro chetoh edno intervyu sas shefa na Intel. Osnovno stavashe duma za razvitieto na procesorite v blizkite 10 godini. Tam mejdu drugoto mu zadavaha i vaprosi za konkurentnite kompanii vkl i za Mac. Imashe i direkten vapros che Intel se e opitval da smachka Macovete po vsyakakvi nachini. Otgovora beshe - "da, navremeto kogato Apple darjeshe 21% ot pazara nie iskahme tova, no v momenta te imat samo 9% i smyatam che ne si struva da go pravim. Nai veroyatno neshtata varvyat kam logichniya si krai." dori samo 50% ot gorekazanoto da e istina, to mai naistina neshtata varvyat kam logichniya si krai! :beer: :beer: :beer:
Molson

Мнение от Molson »

da te svetna po otnoshenie na MACovete.
ami tova sa edni ot nai-dobrite mashini v sveta, bih kazal nai-dobrite. PC-to e na svetlinni godini zad Apple.
ia vij G5, ami toi e s 64 bitov procesor i e neveroiten. 2720 C$.
kvo da ti prikazvam. zatova se polzvat za profesionalna rabota, zvukozapis, video, predpechat, razhodi se iz magazinite na Montreal i shte ti stane iasno otkade izgriava slanceto. PC-to sashto stava, no s Mac e kef da rabotish.
www.apple.com
Kiwi

UK bans Apple G5 commercial for false advertising

Мнение от Kiwi »

UK bans Apple G5 commercial for false advertising

The ITC considered that there was insufficient evidence to support the claim "world's fastest, most powerful personal computer". Furthermore, it shared one viewer's doubt that the claim could be substantiated at all because, as evidence for and against the claim had shown, computers were constantly being updated and had many different applications and benchmarks. It reminded the BACC of the importance to obtain solid evidence for such absolute claims. It judged that the advertising was misleading and required that it should not be re-shown in its current form.
Аватар
Fedmahn Kassad

Мнение от Fedmahn Kassad »

Molson е 100% прав. Аз работя и звукозапис и видео обработка и ако трябва да сравняваш двете системи MAC удря PC в земята. Само си помисли колко време им трябваше на AMD да пуснат 64 битов процесор и колко време преди това МАС го бяха направили.
А пък ако искаш да си истински професионалист решението е единствено Silicon Graphics.
www.sgi.com
We don't want Other Worlds. We want mirrors.
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Az sashto se iznenadah kato vidiah che vav firmata ima niakolko MAC-a. Mislia che prichinata , te da namirat prilojenie v uchebnite zavedenia ne e v tehnite kachestvaq a v politikata na Apple. Te praviat vsiakakvi evtini oferti i dori darenia na uchebni zavedenia za da moje razbirash li detsata kato im sviknat da gi predpochitat. Moeto skromno mnenie obache, e che te niamat badeshte. Zashto?
1.Zavisimi sa ot hardware-a.
2.Niamat printsipno prevazhodstvo nad PCtata.
3.Badeshteto e za open source soft-a
ivaiilo

Мнение от ivaiilo »

o
ivaiilo

Мнение от ivaiilo »

o
Заключено