Бих искал да споделя някои наблюдения по процедурата с надеждата това да е полезно за останалите.
Ще започна с това, че не съм от притеснителните и още преди да подам документи на два пъти писах по e-mail въпроси и разговарях по телефона със служителки във Виена по някои неясни за мен аспекти от процедурата. След като поддох документите и получих потвърждение, им написах e-mail (датата беше 05.05.2005), в който ги помолих да ме уведомят И ПО e-mail, когато определят и ми изпратят по пощата дата за интервю. Обясних, че искам да съм сигурен, че ще го получа, а пощите в БГ не са особено надеждни. На 11.05.2005 ми отговориха пак по e-mail, че все още не са определили дата, и ако има възможност, ще ме вместят в сесията през юли, а ако не, ще остана за следващата (ноември??) (точно така беше написано в писмото, само че на английски). На 23.05.2005 г. получих вече e-mail с дата за интервю (19.07.2005 от 15.00 часа). В него като attachments във .doc формат бяха приложени всички необходими документи, касаещи интервюто - потвърждението, което подписах и пратих по факс, и списък с документи, които трябва да нося на интервюто. Описах по-подробно действията си не за да ви отегча, а, предполагам вече сте се досетили, за да улесня тези, които разполагат с компютър и интернет или могат да ползват такъв. Освен това да спестя на мнозина притесненията и постоянното проверяване на пощи и пощальони поне в първия етап на процедурата (за втория още не знам дали става). Също бих помолил по-опитните съфорумци да споделят дали има и други такива случаи. Моля ви, не се юрвайте да пишете e-mail-и, преди да сме обсъдили и чули и други мнения. Не съм сигурен, че случилото се с моята молба не е някакво изключение. Така или иначе си мисля, че за тях (служителите във Виена) е по-лесно да пускат документите по e-mail, отколкото по цял ден да облизват пликове и марки и да мъкнат писма по пощите

Успех на всички!