Комуникация с Виена-моят опит

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
traveller
Обратна връзка:

Комуникация с Виена-моят опит

Мнение от traveller »

Здравейте,
Бих искал да споделя някои наблюдения по процедурата с надеждата това да е полезно за останалите.
Ще започна с това, че не съм от притеснителните и още преди да подам документи на два пъти писах по e-mail въпроси и разговарях по телефона със служителки във Виена по някои неясни за мен аспекти от процедурата. След като поддох документите и получих потвърждение, им написах e-mail (датата беше 05.05.2005), в който ги помолих да ме уведомят И ПО e-mail, когато определят и ми изпратят по пощата дата за интервю. Обясних, че искам да съм сигурен, че ще го получа, а пощите в БГ не са особено надеждни. На 11.05.2005 ми отговориха пак по e-mail, че все още не са определили дата, и ако има възможност, ще ме вместят в сесията през юли, а ако не, ще остана за следващата (ноември??) (точно така беше написано в писмото, само че на английски). На 23.05.2005 г. получих вече e-mail с дата за интервю (19.07.2005 от 15.00 часа). В него като attachments във .doc формат бяха приложени всички необходими документи, касаещи интервюто - потвърждението, което подписах и пратих по факс, и списък с документи, които трябва да нося на интервюто. Описах по-подробно действията си не за да ви отегча, а, предполагам вече сте се досетили, за да улесня тези, които разполагат с компютър и интернет или могат да ползват такъв. Освен това да спестя на мнозина притесненията и постоянното проверяване на пощи и пощальони поне в първия етап на процедурата (за втория още не знам дали става). Също бих помолил по-опитните съфорумци да споделят дали има и други такива случаи. Моля ви, не се юрвайте да пишете e-mail-и, преди да сме обсъдили и чули и други мнения. Не съм сигурен, че случилото се с моята молба не е някакво изключение. Така или иначе си мисля, че за тях (служителите във Виена) е по-лесно да пускат документите по e-mail, отколкото по цял ден да облизват пликове и марки и да мъкнат писма по пощите :lol: (Особено ако служителките там са "усмихнати и любезни" като нашите :D Та това е, пишете ако ви интересува нещо допълнително.
Успех на всички!
Документи до Виена: 15.04.2005
Потвърждение за получаване - 03.05.2005
Дата за интервю получена 23.05.2005
Насрочено интервю за 19.07.2005-успешно!
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

аз бях подала документи през август м. г. потвърждение получих бързо в което пишеше интервю втората половина 2004 като дойде декември и нямах покана писах майл отговориха ми сори адм проблеми но ми пратиха поканата и по пощата и по майла и беше добре че по това време бях в чужбина и ми улесниха потвърждаването
но все пак не прекалявайте с майлите
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Az sashto sam na mnenie che pisaneto na e-maili (uvedomiavane, napomniane i t.n.) dava rezultat.

Pri men, kakto protsedurata mi za work permit (6 sedmitsi), taka i Federalnata protsedura za PR (10 mes i 27 dni; bez sertifikat za selektsia) minaha barzo i 'lesno', kato komunikatsiata se osashtestviavashe osnovno po e-mail. Napr. pokanata mi za interview za work permita doide po email, pismoto za vizi - sashto.

Mislia che edinstveno blagodarenie na 'sistematichnia tormoz' ot moia strana ot denia na meditsinskite do VRASHTANETO na pasporta s vizata vatre minaha samo 27 dni.

Uspeh s protsedurite!
Sas zdrave.

P.S. Sorry za latinitsata, pisha ot rabota.
Аватар
trans

Мнение от trans »

Ние също им писахме е-mail относно какво се случва с нашите докуументи и получихме същия отговор че ще ни сместят в юли ако някой се откаже е така и стана отново първо по е-mail ни пратиха поканата и ата4 и после и по пощата :D
traveller
Обратна връзка:

Мнение от traveller »

trans, а кога ви е датата за интервю? Знаете ли кой ще ви интервюира? Като гледам по датите, които Линко е написал за резервациите, при мен би трябвало да е дамата...

Успех
Документи до Виена: 15.04.2005
Потвърждение за получаване - 03.05.2005
Дата за интервю получена 23.05.2005
Насрочено интервю за 19.07.2005-успешно!
Аватар
Pate Jaki
Обратна връзка:

Мнение от Pate Jaki »

Predi godina-dve i az si korespondirah s Viena dosta pati, za da utochniavame podrobnosti.

Strah me beshe ot poshtite, zashtoto parvoto mi pismo za intervju se beshe izgubilo (koeto za malko da ne 'izgarmi' kandidaturata mi).

Ottogava dejstvah i s faksove (togava maj niamashe oshte praktika za email, ili az pone reshuh, che faxat e po-oficialen i sa dlazni da mu obarnat vnimanie). Vseki pat kato prashtah neshto po poshtata, puskah i fax, za da potvardia, che prashtam, plus opis na sadarzanieto.

Dovolna sam ot komunikaciata, vapreki che chovek triabva da si sledi aktivno sluchaja i ako se nalaga - da im pishe dopalnitelno s vaprosi ili ako neshto ne e jasno.

Pozdravi!
Аватар
trans

Мнение от trans »

traveller nie sme na 13.07 i na nas moje bi da e damata :roll:
Заключено