Какво да НЕ правиме когато получиме тикет.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
yahoo

Re: Какво да НЕ правиме когато получиме тикет.

Мнение от yahoo »

Как мога да го забравя - първия ми тикет в Канада беше в... Онтарио, взех че изпреварих полицейска кола без да ги видя на магистралата с над 140. Плащаш и продължаваш, иначе отиди после ги съди - то само разходката до там ми е повече от тикета.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

myhata II написа:...защото там някъде в момента кара и Мухата новата си кола
Tъй като упорито отказваш да кажеш каква е новата ти кола, предкагам за по-кратко да я викаме "Верса". ;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ablood написа:
Tъй като упорито отказваш да кажеш каква е новата ти кола, предкагам за по-кратко да я викаме "Верса". ;)
Ако щеш и викай и Фиат ,Аблъд има ли значка ?
Питах те какво точно те интересува ? :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:
ablood написа:
Ако щеш и викай и "Цеце" ,Аблъд има ли значка ?
Питах те какво точно те интересува ? :)
;) :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =2&t=40459"

cocose, ти ли си? Имаш няква мания към тикети. А на ваща провинция и трябват пари да пълни бюджета, така че плащай! :)
Embrace your climate change!
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Ето го официалният документ "Notice To Appear": http://www.toronto.ca/court_services/forms/nia.pdf
Освен стандартните точки, ето на кое трябва да обърнете по специално внимание:
.....I intend to challenge the Provincial Offences Officer’s evidence. I request that the officer attend the trial. Изберете YES
.....I intend to appear in court to enter a plea at the time and place set for the trial and I wish that it be held in the English language
- Това също го чекнете. Една особеност, все пак можете ако искате да си поискате преводач. Имате право на това. Никой няма да пребие ако го направите. Само за рекорда, аз не бях поискал преводач в началото, но в течение на делото се оказа че все пак нямам пълно понятие от английският, и ми позволиха да си поискам преводач в впоследствие за следващата дата.

Това е, след като сте попълнили тази форма и сте я дали на служителя в съда (той ще ви удари един печат на тикета), сте готови със стъпка 1.
Оттук нататък не правите нищо повече от това да чакате уведовление от съда за кога ви е насрочена датата за делото.
И пак един коментар, дори и да не направите нищо повече, т.е. да не се явите на делото след като си получите повиквателна, това няма да има никакви последствия за вас, сиреч няма да ви накажат че сте поискали дело а не сте се явили на него. Чисто и просто ще разгледат случая ви във ваше отсъствие и ще отсъдят ВИНОВЕН или НЕ ВИНОВЕН.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

МНОГО ВАЖНО !!!!
ПАЗЕТЕ СИ КОПИЕТО С ПЕЧАТА НА ГЪРБА ,от службата на корта когато пускате тикета ,защото в такъв филм ме вкара системата та чак ми съспендваха книжката без да знам и аз си карам по улиците ,добре че пристигна писмо от МТО в което ме уведомиха че ми съспендват книжката,естествено след 2 месеца,келеши,добре че си пазех копието та ги наврях в миша дупка,бяха ме осъдили без да знам и без да са ми въвели тикета в корта ,тука са страшна работа,на никой не му се работи и не си върши както трябва работата :lol:
Стефан Цанев
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Да, когато си имате работа със съд, най-важното е да си водите и пазите документацията. Аз примерно съм си направил специални папки в които си попълвах точно какво, къде и как съм го правил. Само за пример, когато пред съдията казах че не съм получил Full Disclosure, и тръгнах да показвам бележката от препоръчаната поща, демек имам доказателство че съм пратил писмото, и че е получено в офиса, и прокурора даже и не си и помисли да спори че не са го били получили писмото ми, което впоследствие ми отърва кожата.
Та, стъпка 2. Request For Disclosure.
След като сте пратили "Notice To Appear", и след като най вероятно до 3месеца ще получили дата за делото, първата ви работа е да пратите това искане.
Един съвет, никога, ама НИКОГА не оставайте телефон за контакти, или ако пък ви се обадят по телефона, гледайте да не давата и да не искате абсолютно нищо, след което разбира се го напишете писмено и го пратете до офиса за потвърждение. Когато си имате работа с бюрокрация, единственият начин да се действа с тях е чрез документация. А да, като пращате писъмца, ВИНАГИ ПРЕПОРЪЧАНА ПОЩА. Да, струва 10 долара некаде, но затова пък после тази бележка е неоспорима в съда.
Ето един пример как би могло да бъде формулирано Request For Disclosure:

DISCLOSURE REQUEST

Date: ...............

Provincial Offences Office: ...................................

Offence Number: .....................
Offence Date: ..................
Charge: .........................
Defendant: ............................

General Request
With regard to the above matter and in light of the guidelines set out in R. v. Stinchcombe, 1991 CANLII 45 (S.C.C.), and subsequent cases, I am requesting that you provide me with all relevant information and documentation so that I may prepare my defence against the above charge and make full answer.

Specific Request
Without limiting the generality of the above request, I ask that you also include:

o a full copy of the police officer’s notes;
o a copy of both sides of the officer’s copy of the ticket (Notice of Offence);
o a typed version of any hand written notes;
o in case a you cannot provide me with a typed version, then at least with translated version on Bulgarian language.
o witness will say statements;
o witness statements;
o any statements made by the defendant;
o copies of the original notes of such statements; and
o the names and address, occupation and criminal record of the persons providing such information.
o The manual of the speedometer that the police officer used.
o The technical details of this RADAR, like brand, date of purchased, warranty period, etc.

Missing Information
I also request that you advise me of any information, which is not being disclosed and an explanation for such non-disclosure.

Note:
In case you cannot fulfill any of the before mentioned requests, please let me know the reason for it.

If you require further information from me or have any questions regarding my request for disclosure please do not hesitate to contact me.

............ИМЕ И АДРЕС......................
................................................

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Държа да отбележа че точката с превода на български е моят скромен принос към генерирането на киселини в обвинението :)
Та това е, оттук насетне чакате делото тъй като 99.99999% вие Disclosure няма да получите, каквато е и целта на занятието разбира се.
Следващата важна стъпка, самото дело, всъщност може да се раздели на две части:
- Pre-trial hearing
- Trial
-----------------------------
- Pre-trial hearing - Когато се изтъпаните пред съдията, и той ви попита как пледирате, вие казвате следното:
- Your Worship, Before pleading, i would like to request a stay of the case, on the base of missing Full Disclosure, here is my receipt showing that i did send it to the office, but i have not received anything from them. Also, as this case shows (тука ще трябва да потърся точният случай в който едно дело е било спряно на база липсващ Disclosure), and as the constitution says that i have the right of full disclosure, i do beleive that i have enough reasons to ask for a stay.
(е, не казах точно това на делото, ама сега не мога да помня буква по буква точно какво казах, да не говориме и че съдията всъщност ме прекъсваше, и се получи малко накъсано, но общо взето това е идеята, искате прекратяване, казвате защо, какво сте направили, и какво другата страна не е направена, и цитирате некой прецедент......)

Всъщност, тази стъпка е много важна, и борбата за да се прескочи е много жестока, защото досега вие все още нямате започнато дело. Точка. А докато няма дело, не може и да им присъда. А докато няма присъда, вие сте НЕВИНЕН, ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. Бог да пази Канада. Затова я обичам. Щото в мойта родна страничка, ако случайно не знаете, вие сте ВИНОВЕН, ДОРИ И ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО :) .
Разбира се, обвинението ще се опита всичко за каже че всъщност то всичко е ясно, че и без това няма много неща за разкриване, само бележката на офицера и неговите показания, че радара си има инструкции и да си си ги прегледал сам, че всъщност той е изпълнил заявката ви и че тя стои в офиса, и чака да бъде взета от вас, а вие що не сте я взели си е ваш проблем.............................
Как да отговорите?
- Първо казвате че според конституцията на Канада, вие сте НЕВИНЕН до доказване на противното. На практика това означава че не вие трябва да доказвате своята невинност, по неоспорим начин, а че обвинението трябва да докаже вашата виновност, по неоспорим начин. Освен това, единственото място и време за това е самият ПРОЦЕС. Сиреч обвинението трябва да го докаже ПО ВРЕМЕ НА ПРОЦЕСА, НЕ ПРЕДИ НЕГО. И на практика, с неговите думи че доказателствата са очевидни и явни и неоспорими, той всъщност създава впечатлението че вие ВЕЧЕ СТЕ ВИНОВЕН ПРЕДИ ОЩЕ ДА Е ПОЧНАЛ ПРОЦЕСА........................ Спокойно, дори и съдията да не се съгласи с вас, апелативният съд директно ще отсъди във ваша полза базирано само на това изказване, но най вероятно те ще се опитат да си изиграят другите карти.
- Второ, ако тикета е за превишаване на скорост, това означава че е ползвал некакъв уред, който си има документация, и която вие искате, и която те не са ви предоставили....Те ще отговорят че да, имат такава, стои си в офиса, и че не могат да я дадат или копират заради некакви си патентни права....На което вие може да кажете че това вас въобще не ви интересува, полицията е обществена организация, и че ако тя е сключила неизгоден и пълен с капани договор със фирмата производител на РАДАР-и, това е техен проблем, не ваш......разбира се, съдията най вероятно няма да приеме аргумента ви, но си струва да опитате...
- .......Та просто да обобщя, търсете под вола теле, опитайте се да оборите всичко и да искате всичко, дори и да няма абсолютно никакъв резултат, това ще покаже на съдията че вие не сте заблудена крава, знаете си правата, и ще се борите за тях, с други думи, съдията ще ви гледа с малко повечко уважение, и ще е доста по склонен да отсъди по закон, а не по бързата процедура, което в крайна сметка е и целта, да има ред и закон, нали така.

Ако след цялата тази борба съдията отсъди че имате основания за "stay", ще прекрати делото, след което си заминавате по живо и по здраво. Но според мойте наблюдения, съдията въобще, ама въобще не обича да прекратява служебно делото по този начин, за това най вероятно е да получите отлагане на делото, на което обикновено или офицера няма да го има, или нещо друго странично няма да го има, което ще позволи да съдията да прекрати делото по "нормалният"
начин, което си е пак победа разбира се. Все пак, тикет няма, нито в полицейските записи, нито при застрахователя, никъде.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Хехе, сетих се кой говори така, ами този е маке бре ;)!
" Кога през село пойдете (3)
с коне да не тропате, ама ТРОПАТЕ!" :clap: ...
Какво ни занимаваш, ходи ставай паралигъл като искаш, все в съда ще киснеш, няма нужда да дебнеш ченгетата да спийдваш покрай тях, белким ти дадат тикетче :lol: ...
В папки ги прошнуровал, джиизъс крайст |( ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Johnson написа: Спокойно, дори и съдията да не се съгласи с вас, апелативният съд директно ще отсъди във ваша полза базирано само на това изказване
Пропусна малката подробност, че освен това трябва също да кажеш "абра кадабра" или, ако използваш преводач, "магия фъшкия".
:rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Мартич,от моя натрупан опит по кортовете,започвам да споделям мнението че адвокатите са излишни за такива спорове,лапат само мангизи и се осланят на това че съдията или прокурора ги познава ! ;)
Стефан Цанев
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

myhata II написа:Мартич,от моя натрупан опит по кортовете,започвам да споделям мнението че адвокатите са излишни за такива спорове,лапат само мангизи и се осланят на това че съдията или прокурора ги познава ! ;)
Така е мух, само да ми кажеш здрасти ще ти струва повече от глобата ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Marto написа:
myhata II написа:Мартич,от моя натрупан опит по кортовете,започвам да споделям мнението че адвокатите са излишни за такива спорове,лапат само мангизи и се осланят на това че съдията или прокурора ги познава ! ;)
Да ти кажа бе Мартич,ама в повечето случай само лапате муите ,както казваше тук един съфорумник ;)
Стефан Цанев
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

myhata II написа:
Marto написа:
Да ти кажа бе Мартич,ама в повечето случай само лапате муите ,както казваше тук един съфорумник ;)
Може така да изглежда отстрани, мух, ама както и да е, не бери грижа ;)
Заключено