Без члага по празниците в Пловдив

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Без члага по празниците в Пловдив

Мнение от Bistra »

Ти не беше ли опозиция на чалгопроизводството? :?:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
budtel

Мнение от budtel »

Радвам се, че обстановката се е поразведрила.
Не ви се сърдя, че ми нямате много вяра. Все пак да не забравяме, че зад официалната пропаганда стоят милиарди долари. Какво мога да направя аз емигранта.
Може би с времето ще се разбере кой е бил прав и кой крив.
За мен по-важното е да стане ясно, че ние българите не сме сган и стадо. Че това което стана и става в България е планувано и се изпълнява независимо какви сме ние българите като народ.
Всичко това за мен е важно, защото ние ще си останем българи докато сме живи. Не можем да си смениме националноста, така както не можем да си сменим и пола. Т.е. не ни остава нищо друго освен да преоткрием нашите ценности, нашите добри качества и да се гордеем от тях. За децата ни може би ще е по-различно, може би те няма да са токлова българи, колкото нас.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:Радвам се, че обстановката се е поразведрила.
Не ви се сърдя, че ми нямате много вяра. Все пак да не забравяме, че зад официалната пропаганда стоят милиарди долари. Какво мога да направя аз емигранта.
За мен по-важното е да стане ясно, че ние българите не сме сган и стадо. Че това което стана и става в България е планувано и се изпълнява независимо какви сме ние българите като народ.
Всичко това за мен е важно, защото ние ще си останем българи докато сме живи. Не можем да си смениме националноста, така както не можем да си сменим и пола. Т.е. не ни остава нищо друго освен да преоткрием нашите ценности, нашите добри качества и да се гордеем от тях. За децата ни може би ще е по-различно, може би те няма да са токлова българи, колкото нас.
Кой е казал че сме сган и стадо?

А ако знаеш кой точно ги дава тези милиарди за пропаганда, кажи му да даде малко и насам, като ще валят долари - поне да сме и ние под капчука.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Другарят budtel нищо не обели за руската чалга и разврата, ширещ се из широките простори на Матушката. Интересно, защо ли? Може би никога не е бил в някой от многобройните московски бардаци и все още си мисли, че нощния живот в руските градове и особено в столицата Масква приключва в 8 вечерта с поздрав от Алла Пугачова. :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
grozdan

Мнение от grozdan »

Ние, българите, не сме нито сган, нито стадо. Хора като хора, добри, лоши, всякакви. Обаче да твърдиш, че съдбата на България е дирижирана е меко казано смешно. Интересно ми е да кажеш откога точно е дирижирана? Защото по мои спомени българите сами се вкарват в капана, разделяйки и така отслабвайки собствената си държава още преди османците да навлезат в Европа.
Освен това може да си сменим националността - нарича се гражданство, както може да си сменим и пола ;)

Но най-вече ме интересува как, кой и откога дирижира съдбата на българската държава и народ?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

grozdan написа: Ние, българите, не сме нито сган, нито стадо. Хора като хора, добри, лоши, всякакви. Обаче да твърдиш, че съдбата на България е дирижирана е меко казано смешно. Интересно ми е да кажеш откога точно е дирижирана? Защото по мои спомени българите сами се вкарват в капана, разделяйки и така отслабвайки собствената си държава още преди османците да навлезат в Европа.
Освен това може да си сменим националността - нарича се гражданство, както може да си сменим и пола ;)

Но най-вече ме интересува как, кой и откога дирижира съдбата на българската държава и народ?
От написаното от Будител до тук, особено предвид аргументите използвани от него, отговора е - Дарт Вейдър.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

grozdan написа:
Ние, българите, не сме нито сган, нито стадо. Хора като хора, добри, лоши, всякакви. Обаче да твърдиш, че съдбата на България е дирижирана е меко казано смешно. Интересно ми е да кажеш откога точно е дирижирана? Защото по мои спомени българите сами се вкарват в капана, разделяйки и така отслабвайки собствената си държава още преди османците да навлезат в Европа. Освен това може да си сменим националността - нарича се гражданство, както може да си сменим и пола ;)

Спомяш си как сме се вкарали в капана на турското робство? Значи си поне на 600 години.
Или си спомняш какво пише в БКП читанките по история? Странно хем, сте ултраамериканизирани, хем вярвате като слепци на комун. история.
Аз например да твърдя, че България и български народ в сегашният етнически смисъл на понятието не са съществували нигога преди 1878 година.
grozdan

Мнение от grozdan »

vaniliq написа: Спомяш си как сме се вкарали в капана на турското робство? Значи си поне на 600 години.
Или си спомняш какво пише в БКП читанките по история? Странно хем, сте ултраамериканизирани, хем вярвате като слепци на комун. история.
Аз например да твърдя, че България и български народ в сегашният етнически смисъл на понятието не са съществували нигога преди 1878 година.
Тръпна в очакване да разбера каква е не-БКП версията за падането на България пред османците. Ще споделиш ли?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Moe и да сподели той им е "светил" на османците. :D
Dead Eyes See No Future
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Има си форуми по история, има си научни публикации на тая тема. Който търси намира.
За целите на дискусията в този форум, ми е много странна войнстващата ултрадясна проамериканщина гарнирана с куци знания от читанките по история отпреди 30-на години.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

vaniliq написа:За целите на дискусията в този форум, ми е много странна войнстващата ултрадясна проамериканщина гарнирана с куци знания от читанките по история отпреди 30-на години.
Аз съм чел учебник по история (купуван от дядо ми), който е печатан мисля 38-ма година. Имаше стария правопис, с "ъ" накрая на думите и една друга буква която прилича на "ж" с чертичка отгоре. Не помня кой е автора, но другото което не помня е да пише, че българският народ не е съществувал като етнос преди 1878-ма година. Така че мисля, че си full of shit :D (казано на ултрадесен войнстващ американски език :D)
grozdan

Мнение от grozdan »

vaniliq написа:Има си форуми по история, има си научни публикации на тая тема. Който търси намира.
За целите на дискусията в този форум, ми е много странна войнстващата ултрадясна проамериканщина гарнирана с куци знания от читанките по история отпреди 30-на години.
А вие защо биете негрите?
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

miteto написа:
vaniliq написа:За целите на дискусията в този форум, ми е много странна войнстващата ултрадясна проамериканщина гарнирана с куци знания от читанките по история отпреди 30-на години.
Аз съм чел учебник по история (купуван от дядо ми), който е печатан мисля 38-ма година. Имаше стария правопис, с "ъ" накрая на думите и една друга буква която прилича на "ж" с чертичка отгоре. Не помня кой е автора, но другото което не помня е да пише, че българският народ не е съществувал като етнос преди 1878-ма година. Така че мисля, че си full of shit :D (казано на ултрадесен войнстващ американски език :D)
Виждам че си доста напреднал с (ултрадесният войнстващ американски език:) ), затова аз само ще си помисля че си ass, ама няма да го казвам.
Това че не помниш кой, не помниш какво е писал в учебника на дядо ти, издаден в мисля 38 година, мисля е напълно достатъчно да спрем дотук.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

vaniliq написа:Това че не помниш кой, не помниш какво е писал в учебника на дядо ти, издаден в мисля 38 година, мисля е напълно достатъчно да спрем дотук.
Помня много добре, че не пише че е нямало български етнос преди 1878-ма, но го казах по друг начин. Моя учебник от "мисля 38-ма" е също толкова надежден източник за публиката, колкото твоите "Има си форуми по история" и "Който търси намира". Търси и ще го намериш въпросния учебник ;)
Общо взето е елементарно, че ако излизаш с някакво "грандиозно" твърдение, ти си тоя който трябва да го докажеш, а не останалите да се мъчат да ти показват, че не е вярно. За момента твоята теза я нареждам в раздела "псевдно-научни изблици", докато не посочиш източник или поне обясниш какви точно са живели на територията на днешна България преди 1878 - може би турци и сърби, които са проговорили български от любов към езика :D
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

vaniliq написа:...Аз например да твърдя, че България и български народ в сегашният етнически смисъл на понятието не са съществували нигога преди 1878 година.
Да те попитам, че ми стана любопитно: Какъв е сегашният етнически смисъл на България и български народ?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Заключено