В къщи аз "завеждам" културата, мъжа се грижи за парите
Kvartira v Calgary...
културата е широко понятие, затова е винаги смешно да ти обясняват в каква безкултурна зона живееш ... култура е и начина на хранене, на обличане, на общуване, култура са семейните взаимоотношения, предпочитания начин да разпуснеш, та даже и неписаните правила между хората ... Тъй че споко, обграден си от култура, колкото и да се дърпаш ! И винаги е много нецивилизовано да се определя някоя култура като "ниска", а друга като "висока" - освен в нейния собствен йерархичен принцип /масова - институционална/.
Така не страдаме от липса ни на едното, ни на другото

- hankroum
- Обратна връзка:
pravilno saglasi me, oba4e za men vsi4ki gradove sa poravno kulturni v canada.
togava za kakvo sakarame i se darpame za glupusti.
Imigrantska strana-kade e tarsim kulturata. tezi ot klongo li da e donesat ili onia indianci ot mexico ili ot filipinite ili indiicite.

togava za kakvo sakarame i se darpame za glupusti.
Imigrantska strana-kade e tarsim kulturata. tezi ot klongo li da e donesat ili onia indianci ot mexico ili ot filipinite ili indiicite.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
- hankroum
- Обратна връзка:
Aide aide naduvame se.
Za men niama po dobre ustroena transportna sistema ot Montrealskata - za men tova e grada za novodo6lia imigrant. Pomagat ti s vsi4ko govermanta. Tuk ne e tolkova dobre kakto tam ot taia gledna to4ka.
Az li4no napusnah Montreal za6toto iskaha 2 ezika za da rabotia 6to gode sviasna rabota. a az s nikakav ezik ne sam do6al i za tova izbiagah.
Ina4e imam mnogo priatni momenti tam prekarani i s udovolstvie si spomniam. Hubavo be6e - kato student se 4uvstvah ama...

Za men niama po dobre ustroena transportna sistema ot Montrealskata - za men tova e grada za novodo6lia imigrant. Pomagat ti s vsi4ko govermanta. Tuk ne e tolkova dobre kakto tam ot taia gledna to4ka.
Az li4no napusnah Montreal za6toto iskaha 2 ezika za da rabotia 6to gode sviasna rabota. a az s nikakav ezik ne sam do6al i za tova izbiagah.
Ina4e imam mnogo priatni momenti tam prekarani i s udovolstvie si spomniam. Hubavo be6e - kato student se 4uvstvah ama...
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
мен пък Ню Орлийнз ме кефи максимално,различен свят ,различни хора,черна чалга от сутрин до вечер.другият град който ме кефи е Ларедо-Тексас,латино чалга ,купон ,мехикани,мехиканки,къси поли ,ядене и пиене до сутринта по главната .друг свят различен ,много по различен от представите на някой чул недочул държавен служител от Риджайна.върврете и вижте. 
- simplyaven
- Обратна връзка:
ти съвсем превъртя, бе човек!bateto написа:мен пък Ню Орлийнз ме кефи максимално,различен свят ,различни хора,черна чалга от сутрин до вечер.другият град който ме кефи е Ларедо-Тексас,латино чалга ,купон ,мехикани,мехиканки,къси поли ,ядене и пиене до сутринта по главната .друг свят различен ,много по различен от представите на някой чул недочул държавен служител от Риджайна.върврете и вижте.
- Kan_Tangra
- galin
- Обратна връзка:
Само искам да те попитам: като отиде там,започна ли някаква квалифицирана работа,без нито един език? Просто питам за да съм информиран,там как общувате на работните места- само със жестове ли?hankroum написа:
Аз когато пристигнах в Монтреал,знаех френски колкото да мина интервюто,както и да е...................Само искам да ти кажа,че работя в една фирма от Онтарио,която има клон в Монтреал и изискването за започване на работа беше английски език,изключвам професионалните знания...................та там се говори само английски защото 2/3 от колегите ми са от провинция Онтарио и всеки ден пътуват............
И сега забележи: във фирмата която работя всички машини са БЪЛГАРСКИ!!!!!!!!!И то нови,произведени и доставени2006 г.,но за какво става дума ,няма да пиша защото ще се получи като реклама.
Весели празници!!!!!!!!!!!!!!!
В моята кебекарска шоф. фирма началниците са кебека,а шоф. предимно имигранти от индия ,паки,лат. америка ,русия ,румъния и всякаква друга зган и работният език е английски и се върши работа ,е ако знаеш френски не ти е във вреда.Заплатите на шоф са от 16 до 22 д. на час ,а на брокерите от 28 до 45.Хора се търсят постоянно ,НО с квалификация и опит ,а не само така от улицата.
По този начин отговарям на Хана ,който явно не намира причините за да не може да се реализира в себе си ,а в провинцията и смени града със село.
По този начин отговарям на Хана ,който явно не намира причините за да не може да се реализира в себе си ,а в провинцията и смени града със село.