Лелееее, каква дискусия се е заформила тук. Чета някои от мненията и не вярвам на ушите си.
minchev написа:Emili_vn,искам да,те питам защо смяташ че ще минат толкова малко хора(питам съвсем приятелски.а не като повечето с идея да се заяждам

).Мои приятел,които е бил март на интервю,казва че едно интервю продължава около 30мин.до кам 40мин..А от друго място знам че маи имало интервю и събота и неделя.просто да сравним инфото,а определено наи добре е да я сравня с човек които е бил на интервю.пак повтарям не пиша със заядлив тон.просто да знам кое е вяро и кое не.благодаря ти предварително.

Minchev, далеч съм от мисълта, че се заяждаш. Човек като не знае нещо или е получил противоречива информация, е напълно нормално да пита, вместо да ръси предположения, което явно е спорт за много съфорумци.
Не само смятам, че ще минат малко хора, а съм абсолютно убедена, за нещастие на Кристиян31. Ето ти мой цитат от нашата сесия с леки допълнения:
emili_vn написа: На 18-ти е имало само 3 интервюта (това го знам от последния интервюиран в 11,00 часа) и доколкото знам първия ден - също. Така че общо са 13*6+3+3=84 (сесията беше 15 работни дни – 13 дни по 6 интервюта, а първия и последния ден – по 3). Равносметката в последния ден - 7 отказа и 18 върнати за език (това са думите на мадам Ут на последното интервю). Това си е близо 30 % без сертификат.
И така – какво се получава за предстоящата сесия: 10 работни дни * 6 интервюта са 60 кандидата. И то ако първия и последния ден програмата е пълна. Но ако първия ден има 3 интервюта след обяд, а последния – 3 дообяд, картинката става 8 дни
*6 интервюта + 3 за първия ден + 3 за последния ден = 54 кандидата.
Направих си труда да извадя статистика от нашата сесия и резултатът е, че 40 % от миналите интервю, пишат във форума. Гледайки таблицата в статистиката във Вики, виждам, че 48 човека са с акюзета. Да наложим модела от нашата сесия: 48 човека са 40 % от 120 човека. И какво се получава - от получилите акюзе, покана би получил всеки 2-ри. Въпреки, че тази сметка не е точна, тъй като има хора от нашата и от предната сесия, които са се забавили поради една или друга причина и също чакат интервю. Аз лично познавам няколко човека с акюзета, които не пишат във форма. Така че се получава, че от имащите акюзета, покана ще получи всеки 3-ти, 4-ти.
Решението е да има още една сесия в Бг нагодина, но дали ще има - никой не може да каже.
При всеки интервюто е с различна породължителност – това зависи от спецификата на кандидатурата. Принципно за всеки кандидат е отделен 1 час. До обяд интервютата обикновено са в 9,00; 10,00 и 11,00 часа, след обяд са в 13,30; 14,30 и 15,30 часа. Не съм чувала да има интервюта събота и неделя. Офицера след всяко интервю в рамките на 5-10 минути се запознава с досието на следващия и след това започва интервюто. При едни е 30 минути, при други – час, а при трети – и повече. Зависи от кандидатурата, обема на предоставените документи и разбира се – ако кандидатът няма придружаващ, е нормално да мине за около 30 минути (при сам кандидат се разглеждат по-малко дипломи, трудови книжки и т.н. и се оценява един човек за езика). Аз лично се класирах в третата група – час и половина интервю.
kristian31 написа: Едва ли ще разбереш кое е вярно,и кое не е.Тук всеки пише така,като че ли работи в Канадската администрация.Всичко се знае с подробности с точни бройки с всичко.
Ако ти не знаеш нищо и се забавляваш да гадаеш, това не означава, че всички са като теб. Канадската администрация си има едни правила за селекция, които са публикувани в публичното пространство и работи по тях. И няма нужда да се гадае, а да се чете. Виж – темата за непрекъснато удължаващите се срокове е друго нещо. Там никой не може да каже нищо със сигурност, освен че са затрупани с кандидатури и има вероятност сроковете да мърдат постоянно. Но това си е тяхно право – те селектират за тяхната държава и никой никого не е карал насила да кандидатства по процедурата. Така че в това отношение търпението е спокойствие, а нетърпението – нерви.
Jidja написа:kristian31 - Престанете с излишните коментари. Емили ще отговори, само предпоставки за спорове се създават с такъв тип коментари като твоя последен. Не си прав, има и много информирани хора, също както и такива, които за по-лесно и уж бързо молят някой друг да им смята точки... и т.н. И така се получава, че като отвори човек една тема вместо смислени неща, чете кой с кой спорил по 2 страници и т.н.
Точно така е – има информирани хора. Но Кристиян31 не е от тях и се опитва да се информира, постоянно задавайки въпроси (справка – търсачка форум). В това няма нищо лошо – нали за това е този форум – за взаимопомощ. Но четейки неговия пост, си задавам въпроса – защо толкова много въпроси е задал във форум (повечето мнения започват с: "искам само да попитам..."), където:
kristian31 написа: Не се надявай на конкретен отговор.Никой нищо не знае.Само се гадае,за да минава времето.
Само аз ли виждам противоречието или просто човека се забавлява, за да минава времето?
Joya написа:Аз не разбирам защо приемате мнението на Емили като подигравка, или заяждане.
Защото не съм написала това, което им се иска да прочетат. Но мечтите не се постигат само чрез мечтание и самозаблуждение.
Joya написа: Ние също сме чакали много, бяхме и на интервю, и хората си имат график, по един час се отделя на кандидат, не зависимо дали ще свърши за 30 минути или 15, има хора стояли и повече от час. За тия дати които са дали, е проста аритметика да сметнеш колко кандидата влизат. Когато се дават напразни надежди на хората, е още по зле, чакаш, надяваш се и нищо, а изказване че ще минат всички подали преди Никулден са несериозни, хората чакат акюзета от лятото.
Пожелавам ви успех и много учене.
Съгласна.
Jidja написа:Аз не казвам, че Емили напада, също както и Минчев, но minchev пита и вместо след неговия въпрос да следва отговор на Емили, се почват пак разните му ....никой не знаелл... нищоо... никой нищо не разбирал... просто всяка тема бълва от подобен тип коментари..
За да се разбира всичко и да са полезни темите.. е хубаво да се говори по темата и коментари като този по-горе просто е предпоставка отново за спор и е излишен..
Така е – ама как иначе ще се оплетат от инфо и празни приказки съфорумците, които тепърва поемат по този път.
Не е лошо да се пише в случай, че човека има какво да каже и да е полезен на останалите. Но явно, че в нашия форум това няма как да се получи.
Успех на всички и весели празници.