Малко от България...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Koko

Re: Малко от България...

Мнение от Koko »

jovani написа: Ти твърдиш, че си загубила пари в България - а не си ли спомняш колко хора си загубиха спестяванията в Канада само преди няколко години?
Какво имаш предвид - срива на борсите през 2008-ма ли?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Сигурен съм че в България има индивиди, които правят добри пари от борсови операции на Българската Фондова Борса. Методите и начините на работа със сигурност са различни, но такива хора има, колкото и на Митето да не му се вярва. И аз не бих ги нарекъл "мафия" или "мошенници", така както не мога да обинявам местната "мафия" че се е докопала до кокала и не го дава.
Нямах предвид кой какви пари прави на борсите, а че БФБ не предлага и половината от възможностите и услугите, които предлагат "големите". Точно както в една фирма с 10 човека е най-вероятно никога да не видиш процесите и технологиите които има в една фирма с 1000 човека. Това не значи че е невъзможно 1 от тези 10 да прави повече пари от половината от тези 1000.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

jovani,
При всички положения ще се ограничаваш от нещо именно поради липса на пари.
Manchester United Football Club
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Koko написа:Какво имаш предвид - срива на борсите през 2008-ма ли?
Очевидно за "борсовия играч" джовани няма никаква разлика между рискови борсови инвестиции и банкови депозити. Важното е локумите да се разтягат до безкрай с прочетеното в интернет. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа:Ти твърдиш, че си загубила пари в България - а не си ли спомняш колко хора си загубиха спестяванията в Канада само преди няколко години?
Не е проблемът в Канада или в България пер се, а във факта, че при капитализмът индивидите директно или индиректно поемат определени рискове, които при социализма са били поемани от държавата. Ерго и оттам идва негодуванието на хора, поели риск и загубили инвестицията си, че държавата им е била виновна.
A, моля, моля! Едно е да участвуваш в борсови операции и да поемеш ти самият риск, за който си предварително предизвестен. Съвсем друго е организираното грабителство на влоговете на гражданите, влогове които бяха гарантирани от държавата.
Не съм загубила много пари в интерес на истината, защото имах "добри" приятели, които ме предизвестиха навреме, но мои познати загубиха.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
jovani

Мнение от jovani »

Koko написа:
jovani написа: Ти твърдиш, че си загубила пари в България - а не си ли спомняш колко хора си загубиха спестяванията в Канада само преди няколко години?
Какво имаш предвид - срива на борсите през 2008-ма ли?
Ти не си ли спомняш колко ваши клиенти загубиха пари по това време?
А колко хора със РРСП и 401К имаха същата участ?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Защо бре, джовани? Кой е виновен? Искам да ми го обясниш в детайли.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:
jovani написа:Ти твърдиш, че си загубила пари в България - а не си ли спомняш колко хора си загубиха спестяванията в Канада само преди няколко години?
Не е проблемът в Канада или в България пер се, а във факта, че при капитализмът индивидите директно или индиректно поемат определени рискове, които при социализма са били поемани от държавата. Ерго и оттам идва негодуванието на хора, поели риск и загубили инвестицията си, че държавата им е била виновна.
A, моля, моля! Едно е да участвуваш в борсови операции и да поемеш ти самият риск, за който си предварително предизвестен. Съвсем друго е организираното грабителство на влоговете на гражданите, влогове които бяха гарантирани от държавата.
Не съм загубила много пари в интерес на истината, защото имах "добри" приятели, които ме предизвестиха навреме, но мои познати загубиха.
Влоговете, които бяха гарантирани бяха изплатени - друг е въпросът за размера на тези гаранции по това време, както и кога парите ще ти бъдат върнати (и какъв ще е курсът тогава). Същите проблеми би ги имало и в Канада и САЩ - може да видите колко фалирали финансови институции в САЩ има всяка година. В момента държавата България гарантира влогове до 50,000 евро до колкото си спомням, а скоро се надявам да преминем изцяло на евро, за да не може някой едър финансов спекулант като Сорос например собственоръчно да манипулира валутните курсове (както се е случвало с държави като Обединеното Кралство и много други). Проблемът на България през деветдесетте, освен всичко останало, беше и в малките финансови резерви от чужда валута с които БНБ не са могли да спрат девалвацията на лева. Много по-трудно би било един или група от спекуланти да влияят на курса на мащабни валути като Евро или Щатски долар, така че с влизането ни в Еврозоната ситуацията би била много по-стабилна. Не може също да сравняваш проблемите на малката държава България, която бе загубила пазарите си в следствие от разпадането на СИВ с проблемите в държави като САЩ, където, както е видно също можеш да си загубиш спестяванията по един или друг начин.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

azzura написа:Защо бре, джовани? Кой е виновен? Искам да ми го обясниш в детайли.
С удоволствие ще го направя, но нека преди това да ви видя на живо, за да преценя дали си струва усилията...
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

azzura написа:Защо бре, джовани? Кой е виновен? Искам да ми го обясниш в детайли.
Искаш jovani да те лъже на ушенце а? ;)
Manchester United Football Club
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

jovani написа:
С удоволствие ще го направя, но нека преди това да ви видя на живо, за да преценя дали си струва усилията...
:rofl: ясно, бягаш от отговор, което е напълно нормално в твоя случай, тъй като си доста босичък по въпроса.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа:Влоговете, които бяха гарантирани бяха изплатени - друг е въпросът за размера на тези гаранции по това време, както и кога парите ще ти бъдат върнати (и какъв ще е курсът тогава). Същите проблеми би ги имало и в Канада и САЩ - може да видите колко фалирали финансови институции в САЩ има всяка година. В момента държавата България гарантира влогове до 50,000 евро до колкото си спомням, а скоро се надявам да преминем изцяло на евро, за да не може някой едър финансов спекулант като Сорос например собственоръчно да манипулира валутните курсове (както се е случвало с държави като Обединеното Кралство и много други). Проблемът на България през деветдесетте, освен всичко останало, беше и в малките финансови резерви от чужда валута с които БНБ не са могли да спрат девалвацията на лева. Много по-трудно би било един или група от спекуланти да влияят на курса на мащабни валути като Евро или Щатски долар, така че с влизането ни в Еврозоната ситуацията би била много по-стабилна. Не може също да сравняваш проблемите на малката държава България, която бе загубила пазарите си в следствие от разпадането на СИВ с проблемите в държави като САЩ, където, както е видно също можеш да си загубиш спестяванията по един или друг начин.
С това съм 100% съгласна. Както виждаш не съм си теглила куршума, нито заскубала косите от разликата в курса на малка сума, която предпочетох да изтегля веднага, вместо да я чакам цял живот.За никого не е тайна, че световната финансова система по своята същност си е една пирамида, затова всеки трябва да си опича добре акъла, какви ходове прави. Друго ми кажи, че си силен по статистиките. Какъв е процентът на осъдените за финансови измами в Щатите примерно срещу този в България? Доколкото знам тук в Северна Америка няма давност за такива престъпления.Може ли да се каже същото за България? Това е много важно при определяне на инвестиционната сигурност, нали така?!
Мен искаш ли да ме гледаш на живо? Аз изглеждам зловещо и имам остри (вампирски) зъби. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Влоговете, които бяха гарантирани бяха изплатени - друг е въпросът за размера на тези гаранции по това време, както и кога парите ще ти бъдат върнати (и какъв ще е курсът тогава).
Много обичаш да си ги плещиш на изуст глупостите, нали? Фондът за гарантиране влоговете на гражданите в банките е създаден със съответния закон в началото на 1998-ма. А познай кога фалираха банки като Първа частна, Агробизнес, ТСБ и още 15 такива. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Влоговете, които бяха гарантирани бяха изплатени
:rofl: И кои влогове са били гарантирани?
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:Влоговете, които бяха гарантирани бяха изплатени
:rofl: И кои влогове са били гарантирани?
Видно е че вие самите никога не сте имали влогове във фалиралите тогава институции.
Колкото и да ви е странно влоговете бяха изплатени, проблемът е че това стана за дълъг срок от време, през което левът беше девалвирал още повече.
Заключено