Надявам се го цитираш с ирония.apple написа:Никой от Нобеловите лауреати и математици не беше предвидил че може да има спад и колапс в цените на имотите .-Никой
Цени на недвижимите имоти
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Цени на недвижимите имоти
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Извинявам се, но съм забравила да приложа линка към целия материал
! Така извадено от контекста не става много ясно какво има предвид автора. http://aidriell.blog.bg/biznes/2012/01/ ... ati.881734

Що бе аз ви обаждахablood написа:Надявам се го цитираш с ирония.apple написа:Никой от Нобеловите лауреати и математици не беше предвидил че може да има спад и колапс в цените на имотите .-Никой
Надувах ви тръбата

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Честно, не знам как да отговоря сериозно на текст, който говори за "съкровищният департамент на САЩ"apple написа:Извинявам се, но съм забравила да приложа линка към целия материал! Така извадено от контекста не става много ясно какво има предвид автора. http://aidriell.blog.bg/biznes/2012/01/ ... ati.881734

Не знам и какво да кажа за това, че блогъра явно не е запознат с творчеството на един от малкото все още активни Нобелови лауреати по икономика, Пол Кругман.

Какво общо има между математиците и колапса в цените на имотите ?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Ами ето какво е казал Пол Кругман по въпроса за основата на кризата, а детайлите и кой стои зад това са друга тема...
И какъв е извода? Че където има балони те все някога се пукат! Когато има въздух под налягане така става...
Важното е да приемеш ситуацията с хумор като този нестандартен пич... http://www.dnes.bg/mish-mash/2012/01/26 ... iia.149690"
http://e-vestnik.bg/4823Каква е природата на тази криза? Детайлите могат да бъдат невероятно сложни, но основата на проблема е съвсем проста. Избухването на жилищния балон доведе до големи загуби за всеки, който е купил имоти чрез ипотечно плащане. Тези загуби оставиха много финансови институции с твърде много дългове и твърде малко капитал, който да удовлетвори икономическите нужди. Пострадалите финансови институции се опитаха да се справят с дълговете си като увеличат капитала си продавайки имоти. Това обаче доведе до сваляне на цените на имотите, намалявайки капитала им още повече.

И какъв е извода? Че където има балони те все някога се пукат! Когато има въздух под налягане така става...

Гледам се е подновила тема отпреди 3 години.Някои хора са правили прогнози тогава за 2011/12-та, а други са били с намерение да си купуват имот.
Е, ще споделят ли тези хора, кой прав и кой крив и да направят някакво обобщение, че ми е интересно.
Е, ще споделят ли тези хора, кой прав и кой крив и да направят някакво обобщение, че ми е интересно.

За сега цените в Монреал не са паднали, качиха се от 2009.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- roumensp
За последните 5-6 години цените на недвижимото имущество в района на Ванкувър се покачиха с 40-50%, вкл. и данъчната оценка от общината за нашата къща.petiov написа:Е, ще споделят ли тези хора, кой прав и кой крив и да направят някакво обобщение, че ми е интересно.
В момента обсъждаме с жена ми инвестиции в недвижимо имущество (за даване под наем), прогнозите много не ме интересуват, предпочитам фактите.
Прогнозите засягат единствено тия, които гонят бърза печалба на принципа buy-fix-sell.
Всякакви обобщения могат да са подвеждащи, по-добре е всеки да каже по нещо за неговия случай или град. Примерно ако си купуваш къщата за да живееш в нея, кеш или с голям даун - какви балони, кви 5 лева. Всеки сам може да си прецени по-добре дали е добре за него си, отколкото да чете форумни съвети. При нас последите 2 години има задържане на цените или леко падане, по моя преценка. Данъчната оценка миналата година се вдигна, за тази - падна. В зависимост от продажните цени в града. Винаги ще има известна бройка хора, които не остискват на плащанията, но масата (над 70% за Калгари) си живеят в собствени жилища. В дългосрочен план цените ще се повишават.
Embrace your climate change!
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Поднови я Ябълката и не ми е много ясно защо??? Като че ли идеята е да се сплашат собствениците на имоти , цитирайки някакви "блогове" ... Нито собствениците ще тръгнат да продават нито наемателите ще се юрнат да купуват, така че целта на "подновяването" си остава загадка.petiov написа:Гледам се е подновила тема отпреди 3 години.
Мързи ме да чета цялата тема, но предполагам че има интересни мнения в началото с прогнози за "бъдещето" което в момента е настояще. От тази гледна точка може би има известна логика във възраждането на дискусията.
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Ето и друг източник като не се приемат сериозно предходните : http://www.cbc.ca/news/business/story/2 ... omics.html Собствениците на имоти да се плашат от фактите, а не от моите постинги. Широко затворени очи за пореден път
Който купил, купил преди години - сега това става най-високо рисковата глупост да си купиш "ипотечен кредит" - не къща! Купуването е акт, който приключва с изплащането и на последния дължим цент! Преди това се нарича кредит /ако просрочиш - кредитна задлъжнялост/, а човека се нарича не собственик на имот, а кредитополучател в началото, а после длъжник! Тънката ирония е, че иначе за пред другите институции е собственик и си плаща данъците за имота на макс. Познавам българи тук, които са друга история, защото те са си купили къщи преди десетки години и въпреки, че не са изплатени им остава мъничко още и то без зор, но ЗАЩОТО са ги "купили" на цени около 200 000 бона до малка над 300 примерно. Е при тях балона и да се спука пак ще са на кяр от продажбата или поне няма да са на загуба - спор няма! Всичко "закупено" на цени над 350 000 /за средно статистически тип къща говоря/ е въздух под налягане в напомпан презерватив. Мое си мнение! И разбира се зависи от местоположението /включва провинцията и конкретното населено място/, състоянието, размера и възрастта на имота де. Нова тема не създавам когато има стара, която ме устройва...икономична съм един вид
. А това, че имотите са продължавали да се вдигат като цена до миналата година само потвърждава теорията за балона. Метафората за балон е добра, но не и за спукан балон, защото балона се пука от раз, а пазара на имоти се срива по-бавно. Обяснено е и защо в статии написани от по-умни от мене
Защото "собствениците" дълго време отказват да приемат реалността и се борят с цената на всичко до пълния си фалит, за да задържат ипотечната "собственост" с надеждата, че пазара ще се "оправи" в тяхна полза...да ама не! И те така стоят нещата по въпроса за балоните и мераците свързани с тях...

Granny Smith
А ти колко кьщи купи и продаде?
Един голям пост сьс и аз не знам ясни и не ясни разбирания?
Какво е заем и как се изплаща? Предупреждения от знания на познати Бьлгари и кои статии от кои са написани от сьщите Бьлгари???
И кои реалностти и What the fuck.
ами и аз пиша като съм пийнал глупости ама ти ако така ги караш редовни.
Не знам да речем благодарско за предупреждението.
А ти колко кьщи купи и продаде?
Един голям пост сьс и аз не знам ясни и не ясни разбирания?
Какво е заем и как се изплаща? Предупреждения от знания на познати Бьлгари и кои статии от кои са написани от сьщите Бьлгари???
Не знам да речем благодарско за предупреждението.
Mr. G написа:
ама пък ако си прав ето още една причина да се гордея с нещо! А за пийването не се безпокой няма как да се случи! При тия цени на алкохола тук човек трудно може да се напие ако е българин! Ние сме с висок алкохолен толеранс по рождение - предава ни се с генофонда
А ти и без да пиеш твърдо пишеш неграмотно и на двата езика, а за логиката ти има специалисти по тълкуване на "словесни салати"... Айде по една виртуална за здраве
!
Не знаех, че българи пишат статии за CBCКакво е заем и как се изплаща? Предупреждения от знания на познати Бьлгари и кои статии от кои са написани от сьщите Бьлгари???

- ablood
- Обратна връзка:
Терминът "балон" е за тъпи домакини. Даже и в САЩ. Подкрепен със стъкмени графики, започващи в най-ниската запомнена позиция + за да са по-стръмни не започват от 0, а от средната стойност, за да изглежда сякаш имотите наистина се "пукат". И се дават за пример разни драматични изключения.
Всъщност ако вземеш една по-дългосрочна графика, която не започва/свършва в най-ниската точка и компенсираш инфлацията, ще видиш, че "балонът" се надува и спада периодично без кой-знае каква драматична разлика.
Всъщност ако вземеш една по-дългосрочна графика, която не започва/свършва в най-ниската точка и компенсираш инфлацията, ще видиш, че "балонът" се надува и спада периодично без кой-знае каква драматична разлика.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.