Koi kolko/za kakvo harchi na mesets?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

но тези които горе-долу стават килограма им е около 45 - 50 долара Виж, българското сирене е 13 долара/килограма и е хубаво.
:shock: Хойде стига бе! Влез в Букурещ и се поинтересувай за цените на сирената. За такава цена още не съм виждала сирене! :shock: Там рокфора ако не се лъжа беше под 20 дол./кг.
а сървайвар казваше за супер-цена в Костко. Тъй като рокфор купувам изключително рядко,не ме вълнува особенно,но 45-50 дол??? :shock: :shock: Хавартито (моето пък любимо) е на 15-17 дол./кг.Омби,нещо сънуваш! Българското сирене ми е сериозен харч. Бабинояренце,схванах,че си голям любител на Бри,явно...Ще те информирам за най-изгодната му цена. Пармезан не уважавам особенно-ще ме извиняваш! Въпрос на вкус! Не намирам нищо особенно и освен за готвене,когато ми е нужен по рецепта,не бих се сетила...
Омби,ни най-малко нямам намерение да спестявам от храна,но купувам това,от което имам нужда и желание.Точно това се опитвам да кажа,че не разбирам какво и къде повече! Вероятно други имат по-различни потребности-ето ти любител на сирена. Аз пък съм любител на азиатска кухня и той не харчи пари за 100 вида сосове и пасти. Разговора ни и спора е за глупости. Същността беше да се сравни стандартът тук и в Европа ако не се лъжа...Ако имаш Омби,нещо да кажеш като сравнение в Франция,слушаме те! Ясно,че сирената там са по-евтини,но има други по-важни неща,нали?
BabaPena

Мнение от BabaPena »

VanBC написа:
BabaPena написа:
Lub0 написа:Така като се замисля за разходи, понеже ям на обяд по ресторанти, ми излиза някаде към $300-$400 на месец, като най-скъпото е суши $25 кинта веднъж седмично.
Mmmmm...v nashe selo sushito e po-evtino mai...za 22$ poluchavash 6 maki, 4 nigiri (ili obratno, da ne vi izlaja), 8 kalifornia rolls, 8-10 tempura pcs (pone 3 ot koito jumbo shrimp) i dovolno mnogo turshiika...v restorant nad srednata klasa...
Много ви скъпо сушито бре :shock: ! При нас "All you can eat" е $12-13 :D .
Mi shte se mestia v BC iavno! :-) (no da poiasnia che tova sa tseni za vecheria v obshto bzeto nai-skapia ushi restorant v nashe selo i vkliuchvat miso i salata)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Lub0 написа:VanBC, то и тука има бюфети със "суши" (нарочно е в кавички) за толкова пари, ама познай дали разликата не е като от БГ-то до Канада...
Всичко опира до това да намериш правилното място. Повечето бюфети верно са калпави, но ние сме намерили 2 където сушито си е съвсем истинско, а цените са пак същите - в единия $12, във втория $13.
:beer:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Като говориме за суши, в торонто имало убиец ресторант ($50-$100) на човек, където те записвали в ПС-то и никога не ти сервирали едно и също, някой да е ходил там?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Гост

Мнение от Гост »

Нямах предвид Франция :) пък и за 3 месеца чак толкова наблюдателна не съм, за да правя сравнения. Естествено, че има по-важни неща от сирената, та и от храната. Просто натам се завъртя разговора. Аз и по храната не съм специалист, нито обичам да обикалям много магазините. Споделям за цената на сирената, защото донесох любимото на моя мъж - Tomme de Savoie, което във Франция купих за 14 евро килото /това е около средната цена/, докато тук почти същото е 50 долара килограма.

Иначе е много важно да се каже, че и пазаруването отнема не малко време и аз само случайно бих се отбила до магазин "Букурещ" или Китайският квартал, за да купя нещо. Няма да обикалям цял ден, за да напазарувам. :P

А, ако трябва обаче да се сравнява качеството на храната в Европа и Канада .... ама ме е страх, че пак ще се заформи безумен спор :) , с една дума - от земята, та до небето. Поне що се отнася до Квебек - Франция и Белгия.
Последно промяна от Гост на Сря Ное 10, 2004 4:22 pm, променено общо 1 път.
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Джой,
не се опитвай дори да подхванеш тая тема, защото Канада може спокойно да издуха дедовия (ако простиш моят френски) на Франция по отношение на качеството и цените на храните за масова употреба. Ако си някога живяла във швейцария би трябвало последното да ти е особено добре известно.

Качеството, а не цената е обаче най-голям проблем тук, защото ми е писнало да гледам етикети на които е изложен половината от спикъка на органични съединения произвеждани от Дау Кемикъл, и да пия мляко тъпкано с Прилозак (Монсанто) от което децата се окосмяват на 7 години, и хващат рак на стомаха на 27. И само не ми обяснявай, че последния бил забранен в канада, щото покрай каубоиците в Алберта познавам един дето работи осеменител на млеконадойни крави, и той може такива историики да ти разкаже, че да ти се изправи косата. Да не говориме, с какво захранват телетата в Брукс преди да им резнат зелките и да ги разфасоват във вид удобен за употреба на консуматора.

Ако не друго то поне французите не са си плюли (още) в суратя, както нашего брата местните капиталисти за които всичко което не е забранено е разрешено.
Гост

Мнение от Гост »

Да не се забравят OGM продуктите, които са абсолютно забранени в ЕС, но тук даже рядко смятат за необходимо да ги упоменат на опаковките, ако има такова нещо. Това лято във Франция имаше много неприятен съд на земеделски производители, които си позволили да засеят две ниви с експерементални смески.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

какво е OGM?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

sasho71 написа:какво е OGM?
генно модифицирани храни
гмф
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Lub0 написа:Като говориме за суши, в торонто имало убиец ресторант ($50-$100) на човек, където те записвали в ПС-то и никога не ти сервирали едно и също, някой да е ходил там?
az hodia v edin sushi bar koito e za 15=20 no mi haresva poveche ot vsichki drugi v koito sam bil
ne sam chuval za toia restorant s PCto ama edno vreme hodeh v edin steakhouse kadeto vseki si ima locker za tehnite puri
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Joy

Мнение от Joy »

Джой,
не се опитвай дори да подхванеш тая тема, защото Канада може спокойно да издуха дедовия (ако простиш моят френски) на Франция по отношение на качеството и цените на храните за масова употреба. Ако си някога живяла във швейцария би трябвало последното да ти е особено добре известно.
Не съм живяла,но ми е адски интересно какво толкова може да издуха... :roll: Ставаше въпрос все пак за стандарт на живот и аз лично държа да чуя сравнение с цифри и тези,които са на мнение,че някъде той е по-висок от тук. Храната си е храна! В Монреал има от пиле мляко-на който не му харесва едно,може да си купува друго! Смятам,че стоки и храни има за всякакъв вкус и с всякакво качество.
И все пак,храната не определя в Западния свят нито раходите,нито стандарта. Това е всъщност един от най-малките разходи.
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

неам коментар 8)
Аватар
No667

1

Мнение от No667 »

vie smenihte temata ot tova kolko harchim v Canada,do kancerogennite hrani.
Pusnete edna tema za hranite otdelna.
Mislia che predi se e diskutiralo tova vav foruma.
Daje az sum puskal takava tema.
Ste imam kakto oponenti,taka i saglasni s neshtata,no nali e forum,triabva da se diskutira
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Kато стана дума за суши, някой знае ли дали е още забранено да се прави суши със сурова риба, здравният министър миналия месец не се ли произнесе, поради опастност от натравяния сушито да се прави с риба и др.морски минали термична обработка. В Торонто Сън имаше статия колко са обидени японските готвачи.
И аз като Джой си правя сушито сама, много ме бива, даже колежка японка (Набуко, като в операта ...) много похвали моите маки и нигири. Използвам италиански къс ориз, много добре замества японския, него не го обичам, много бързо се втвърдява. Само една забележка имаше, японците не слагат моркови, само корейците, а аз бях сложила малко за цвят :oops: . Нори и уасаби си взимам от корейския магазин наблизо. Прясна риба - от китайския. Обичам да го правя и да го яммммм... Който иска да си намали разходите, ще го научим с Джой, да си прави сам, хем рибата му няма да е варена ...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми пусни и ти една-две рецепти вкулинарната тема на Jоy в Манджа с Грозде ,ама ако може и малко снимки на етапите на приготвянето да лепнеш :lol: .
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Заключено