За негативизма и още нещо...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
bateto

Мнение от bateto »

самия факт ,че като ни канят не подбират много се потвърждава и от интервютата на които ни одобряват.знаеш не знаеш езика ,скилед не скилед ,имаш стаж нямаш в кюпа си.важното е да си по млад,як и здрав ,а като ти опре яйцето до гъза и езика ще научиш и скилед ще станеш.те са си направили много добре сметката защото са наясно ,че след феномена бейби бумърс ,ако няма внос на свежа имигрантска кръв държавата им ще се разпадне под натиска на огромното социално напрежение което ще настъпи тук .при този сценарий революцията няма да е нежна ,а кървава.
кандидат имигранти бъдете в едно сигурни.след тотално застаряващото местно население и масовият отлив на имигранти изкарали 5-10 години в Канада гурбет държавата няма друг избор освен постоянно да намалява критериите си към вас ,така ,че дерзайте и вас ще ви огрее,само не си мислете,че със слагането на сертификатите за селекция в джоба сте хванали господ за шлифера. :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

вече го направих и търпя от нетърпение да се заяждам с теб :P

батето, например онези 2000 българи, които са се приземили с Кубинските полети в Нюфаундленд 1990 г. - всичките са били ако не полиглоти, минимум с английска/френска гимназия :wink:
bateto

Мнение от bateto »

ъхъ,те и сега по вечето от тях са такива. :D
а и друго да кажа ,който се е заял с комсомолската хубаво не е видял.някои даже бяха заставени и на български да пишат,така ,че внимавайте с историчката .тя е с партийна закалка и лесно не се дава. :wink:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Виж долен постинг.
Последно промяна от hullboy на Сря Юли 11, 2007 9:56 pm, променено общо 1 път.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Кримон по добре отговори къде другаде из Канада има курсове които плащат на студента вместо да ни разказваш трогателни, ревливи, сополиви истории за разни полу майки, полу кариеристки от Аржентина.

Ако беше по любов идването в Канада какво лошо има да е омъжена и да има 2 деца от мъжа който обича които да си ги гледа докато тръгнат на градина, училище пък после да работи като толкова и се иска.

Мога да ти го кажа и по друг начин. Ако беше толкова умна, завършила висше, професионалистка и кариеристка познатата ти от Аржентина защо не научи френския на 4 нива по 11 седмици в Аржентина, да си плати таксата, да изкара интервюто и да дойде да прави кариера в Канада като професионалист а избра 2 деца, на които бремеността, раждането, и отглеждането отнемат много повече от 44 седмици ( срока на курса по френски )
Да не би в Канада да не взимат професионалисти от Аржентина?
И последно какво иска Квебек, повече деца да стават повече френско говорящите или повече полу кариеристки от Аржентина за които е важно да изкарват кинти в Канада?

И пак не разбрах в другите провинции жените на Канадците от Аржентина да кажем не ходят на работа а седят в къщи и гледат по 5 деца защото там в другите провинции няма кофи и те са закрепостени в къщи. Това ли искаш да кажеш?
Само в Квебек жените са свободни и могат да работят.
А там в Аржентина я чакаше безкрайна свобода от един изобщо не ревнуващ латинос който сигурно има нож във вътрешния джоб на сакото за обожатели на жена му и заплата от 2000 - 3000 КАД?

Аргументите ти пак не са убедителни като този с писането и изтриването на постинга на някой си .:)
AlexAA

Мнение от AlexAA »

леле темата се заформила..
Отскочих за 4 дни до Джаспър, а то във форума огън и жупел.
Гледай сега Хъли. Потвърждавам написаното от Кримонка - в Калгари дават кинти да учиш английски. Дават до 1 година, сумата зависи от дохода на семейството, но числата са около 900-1000/месец.
За такива курсове се класират само независими имигранти, а не спонсорирани половинки.
По мои наблюдения, базирани на поне 4-5 случая, ходенето на такива курсове е омагьосан кръг. Верно, вземаш кинти за една година, но интерактваш само с малоумници (хора, които не могат да обелят два лафа на английски). След една година кинтите спират, а ти продължаваш да не знаеш език. Кво правиш тогава.
Гледай сега Крими. Аз съм ти фен, обаче ти много на социализъм до обръщаш.
Социализмът не работи, справка - виж какво се случи в България.
За да може куцо и сакато да ходи на платени курсове по английски/френски и да БАЧКА нелегално, някой трабва да плаща данъци. Ами то е много проста работата - кинти по дърветата не растат..
Аз като се сетя как минах интервюто.... Интервюиращият просто седна и започнахме да си говорим за какво ли не.. Междувременно му начертах карта на района където работех и обсъдихме сондажния план.....
Та за мен е ВРЪХТЪТ на мистерията/загадката, how the f**k can anybody pass the friggin' interview с назубрени отговори. Та да се НАЛАГА да ходи на КОФИ и прочие.
Такива ми ти работи
Лека нощ
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

hullboy написа:
Към IFF, Krimon i Filipne

Вие едвам кретащи семеиства ли бяхте в Бг че се възпозлвахте най вече от парите които плащат от Кофито и така яростно го защитавате? :)

Аааа нееее !!!!! Бяхме мутри ! Мутрясвахме в чейндж бизнеса ... :rotfl:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

krimon написа:За мен социалната помощ и Кофи са много положителни неща :beer: :beer:
и двете са уникален начин за губене на време измислен от канадците да се поощрява пиенето на бира, гледането на тъпи реклами по телевизията, развитието на доставки на пици по домовете като основен отрасъл на канадската икономика и правенето на деца защото без при тая програма няма какво друго да се прави така или иначе.
Едно от големите ми възражения към Кебек са социалните помощи. Не виждам защо на хората трябва да им се уддържат такива данъци за да се поощрява безделието. По същия начин гледам и на Кофито. Всички курсове са пълни с хора дето ходят там вече 5 години и така и нямат никакъв напредък. И Кофито и социала ще погубят Канада много бързо защото очевидно са неефективни, поощряват безделието и са силно демотивиращи за всички останали, които не искат да прекарват живота си така.
точно така мисля по въпроса:)
ivandi

Мнение от ivandi »

AlexAA написа:в Калгари дават кинти да учиш английски. Дават до 1 година, сумата зависи от дохода на семейството, но числата са около 900-1000/месец.
:shock: :shock: :shock:

Баси, после социализЪма бил в Квебек.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
ivandi

Мнение от ivandi »

peter_pan написа: Едно от големите ми възражения към Кебек са социалните помощи. Не виждам защо на хората трябва да им се уддържат такива данъци за да се поощрява безделието. По същия начин гледам и на Кофито.
Ето още един, дето социала му е основна пречка в живота. Баси, кви сме капиталисти на приказки.

Петре, а колко са ти големи възраженията към Албърта. Щот излезе, че там дават два пъти повече от Квебек :wink:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

peter_pan написа:... развитието на доставки на пици по домовете като основен отрасъл на канадската икономика ...
Интересно, след като разнасянео на пици се явява основен отрасъл на канадската икономика, би ли ни съобщил какъв процент от брутния вътрешен продукт представлява това чудо? Интересно ми е да рабера с колко милиарда долара се отъждествява. :lol:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

MrGeek написа:
peter_pan написа:... развитието на доставки на пици по домовете като основен отрасъл на канадската икономика ...
Интересно, след като разнасянео на пици се явява основен отрасъл на канадската икономика, би ли ни съобщил какъв процент от брутния вътрешен продукт представлява това чудо? Интересно ми е да рабера с колко милиарда долара се отъждествява. :lol:
Нямам информация по въпроса, но е процъфтяващ отрасъл в Мтл. Там това е основния поминък на стотици хиляди хора;)
ivandi

Мнение от ivandi »

peter_pan написа:И Кофито и социала ще погубят Канада много бързо защото очевидно са неефективни, поощряват безделието и са силно демотивиращи за всички останали, които не искат да прекарват живота си така.
:D :D :D

Далеч по-демотивиращ е манталитетът, че всички трябва да са равни. А това си е основен принцип в Канада. Данъците затова са жестоки, за да няма големи различия, а от там и социално напрежение. Да не мислиш, че ако спрат социала и кофито ще ти намалеят данъците.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Мухахахахаха, абе вие двамата какво сте пили тази вечер? Верно е, че в Канада има доста "социалистичеки похвати", особено и най-вече в "цивилизацията" Кебек, но това дето данъците уеднаквавали е най-големия майтап, който съм чувал напоследък. Иванди, дай тогава с една година изкарана в Кофи да вземем да се "уеднаквим" с онези, дето имат къщи за по $20,000,000 и още пет пъти по толкова в акции. :lol: :rotfl: :rotfl:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

krimon написа:вече го направих и търпя от нетърпение да се заяждам с теб :P

батето, например онези 2000 българи, които са се приземили с Кубинските полети в Нюфаундленд 1990 г. - всичките са били ако не полиглоти, минимум с английска/френска гимназия :wink:
аз случайно познавам един от тях, мога да кажа че не виждам причина да откривам топлата вода и колелото - в ка само това се прави - сега живеем в свят където няма причина да почваш от нула - явно канада е друга планета.
Заключено