Събиране в подкрепа на протестите в България

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
justine

Re: Събиране в подкрепа на протестите в България

Мнение от justine »

http://www.youtube.com/watch?v=ZfqHQEykO-c"

http://www.livenews.bg/GLEDAHTE-NA-JIVO ... t!!!-57527"

Айде, че трябва да тръгваме със знамената ;-)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Ето какво правят хората по света:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8728_n.jpg"
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 1732_n.jpg"
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 1130_n.jpg"
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8583_n.png"
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 2964_n.jpg"
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 6812_n.jpg"
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 6377_n.jpg"
Надявам се след неделния протест тази седмица да се организира нов, за да можем да участваме и тези, които тази неделя по обективни причини не сме в Монреал...?!
Последно промяна от ivalin на Сря Юли 03, 2013 11:13 am, променено общо 1 път.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Много готин този плакат - "И Париж ви мрази" :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Mark_2013

Мнение от Mark_2013 »

Без конктерни искания и организация да ги постави и узакони, всички протести са само шум.

Старите бацили само слушат сега и чакат да влязат в новата структура.

Не че съм против това което правите по протестите, но без организация, искания и метод за узаконяването им, всичко е един шум.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

мда, винаги има "мъдри", които знаят как се прави тази работа, готови са даже акъл да ти дадат, но се държат на километр разстояние, защото личният ми живот и просперитет са най-важни, нали ;)

Има разбира се искания и те се разюмират в едно единсвено, което всички протестиращи афишират: Оставка!

Малко повече самоинформация и няма нужда да се дават празни съвети!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Как без конкретни искания?
Justine е напълно ясна - подкрепя партията, спечелила изборите.

Да живее бат' Бойко. Миналото е вече простено и забравено.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivalin написа:Ето какво правят хората по света:
Е, анджък де! Да отидем да се снимаме и публикуваме във Фейсбук... :party: :rock:
Особено ми хареса мацата, загърната с трикольора, облечена с бяла впита блузка, зелени скини джинс и 9 сантиметрови червени токчета (особено подходящи за поход и протест ;) )...А после ми се сърдите като ви слагам снимки по бански. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Mark_2013 написа:Без конктерни искания и организация да ги постави и узакони, всички протести са само шум.

Старите бацили само слушат сега и чакат да влязат в новата структура.

Не че съм против това което правите по протестите, но без организация, искания и метод за узаконяването им, всичко е един шум.
Абе то общо взето и Априлското възстание по онова време е изглеждало само шум, но си е свършило работата за подготовката на Руско-турската освободителна война макар, че още лятото на 1875 г. поставя началото на поредното изостряне на Източния въпрос...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivalin написа:Абе то общо взето и Априлското възстание по онова време е изглеждало само шум, но си е свършило работата за подготовката на Руско-турската освободителна война макар, че още лятото на 1875 г. поставя началото на поредното изостряне на Източния въпрос...
Априлското възстание е било претекст за руснаците да реализират завоевателните си амбиции. Една много нещастна част от българската история, попарата, на която сърбаме и до ден днешен. :|
krimon написа:мда, винаги има "мъдри", които знаят как се прави тази работа, готови са даже акъл да ти дадат, но се държат на километр разстояние, защото личният ми живот и просперитет са най-важни, нали ;)
М-не, не позна! Не искам да давам на никого акъл. Ти изяваваш позиция, аз също. За другото си права...Личният ми живот и просперитет за мен лично са много по-важни, примерно от твоят или от този на Бойко Борисов. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Bistra написа:Априлското възстание е било претекст за руснаците да реализират завоевателните си амбиции. Една много нещастна част от българската история, попарата, на която сърбаме и до ден днешен. :|
Абсолютно. :y:

Но насадената версия си остава - турски поробители/руски освободители.

Ето една жена, която знае кой иска да бъде нейния освободител:
justine написа:В страната се извърши тих държавен преврат и в момента се управлява от загубилите изборите партии, не от спечелилата политическа сила.
Аватар
Mark_2013

Мнение от Mark_2013 »

Успех !
Аватар
Mark_2013

Мнение от Mark_2013 »

survivor написа:Такова политическо безочие не трябва да минава. Ако сега протестите секнат и това правителство остане на власт, вече никаква надежда не виждам за България. Нека поне се знае от бъдещите политици на България, че има някаква граница, зад която не трябва да преминават, че има някакво наказание. Че изнаглеят ли много, могат да загубят властта. Че не управляват животни, а хора, които си знаят правата и с които трябва да се съобразяват. Имаше една приказка, че мъж, дете и прасе както ги свикнеш. За мъжете и прасетата не знам, ама при политиците е така. Както ги свикнеш. Докъдето им позволиш. Успяха да си прокарат правителството по този скандален начин, мина без протести и веднага след това - хоп - назначиха Дон Корлеоне за шеф на ФБР. Понеже предишното им изнудване мина, понеже досега винаги е минавало. Логично действат хората, така ги бяхме свикнали. Това за мен е големият смисъл от протеста.
Който не иска, няма да му се сърдим :D Причини да не се дойде много, знаем ги всичките :) И няма нужда да обяснявате защо няма да дойдете, просто игнорирайте съобщението. А който иска да дойде, може да каже и на други българи. :y:

Успех !
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

За мен дали ще са БСП или ГЕРБ е абсолютно все едно и също. Лично протести само два месеца след изборите не мога да ги разбера. Защо не са гласували тия хора. Не знаеха ли какво ги чака.
"
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

IRA написа:...
Мдаа...

Това видео замо затвърждава спомените ми за Костов - кадърен управник, загрижен за държавата, но антипатична личност и слаб политик.

Ако можеше да се пречупи да се лигави и обещава като другите...
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:Априлското възстание е било претекст за руснаците да реализират завоевателните си амбиции. Една много нещастна част от българската история, попарата, на която сърбаме и до ден днешен. :|
Ехххх... ех, ех момиче младо, тези думи не ти правят чест на сериозна дама.
Освобождение на България в българската историография се нарича възстановяването на българската държавност в резултат от успешната за българите Руско-турската война (1877–1878 г.) наричана в България Освободителна, а не завоевателна. :!: Възстановяването на българската държавност е предвидено в Санстефанския мирен договор, и е потвърдено и затвърдено и от окончателния акт под формата на международен договор т. нар. Берлински договор.
На 24 април 1877 г. в Кишинев е издаден Манифест на император Александър II, с който е обявена война от Русия на Османската империя. Бойните действия освен на Балканите се водят и в Кавказ. В края на годината се предава в руски плен остатъка от османската армия обкръжена в Плевен с командващия я Осман паша. Следва изненадващо зимно руско настъпление през Стара планина на юг към София под ръководството на ген. Гурко и Шейново, след което са превзети последователно от руската армия Пловдив и Одрин в началото на 1878 г. На пътя на основните руски сили лежи Цариград, поради, и което Османската империя моли унизително за примирие. Превземането на Цариград от руските войски е осуетено единствено от отправения ултиматум, под формата на шантаж, от страна на британския премиер-министър Бенджамин Дизраели, че по-нататъшно настъпление ще срещне отговор от корабните оръдия на британския боен флот в Босфора.
Новосъздаденото Княжество България е зависимо от Османската империя автономна държава, номинално васално и трибутарно (плащащо данък) княжество със свое народно правителство и войска. Източна Румелия е област в рамките на Империята, ползваща се с широка автономия, включително собствен парламент, правителство и въоръжени сили. Двете български области са обединени със Съединението на България от 1885 г., официално под формата на лична уния, като България получава официално политическата си независимост едва през 1908 г.
Победата във войната за освобождение на България бележи края на най-успешното монархическо управление на Русия - това на Александър II. Победата във войната е своеобразна кулминация, а и награда за дългогодишните усилия във външна политика на Цар Освободител в посока към установяване на траен мир в Европа последством изграждане на система от съюзи в основата, на които лежи този на тримата императори.
Заключено