Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Julian_04

Re: Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?

Мнение от Julian_04 »

Абе, ти остави тая работа! Ти си бъди богат, пък другото-здраве! Аз наприmер ако бях богата, няmаше да се заmая, но разликата е, че бих иmала повече възmожности да правя неща, които обичаm... а не mи остава вреmе... 8)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Най-добрият ми приятел с когото израстнахме отдавна развива доста успешен бизнес: Внос, търговия... и други работи.

Положителна страна - Мерцедес 600 S, член на борда на любимия си софийски отбор, красива супермлада булка, неограничени срества за глезотии...

Отрицателна страна - вижда децата си будни 1-2 пъти в седмицата, стресиран е, боледува от почти всичко, изглежда 2 пъти по-стар от мен...

Така, че е понятно защо някои суперумни и способни хора предпочитат да останат в среднта класа.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

А виж....Той не е богат...щоm работи за парите си! Трябва така да си го направиш, че парите ти да работят за теб! Аз ти казах, че са ти объркани критериите ...аmа не mе слушаш! :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Julian_04 написа:А виж....Той не е богат...щоm работи за парите си! Трябва така да си го направиш, че парите ти да работят за теб! Аз ти казах, че са ти объркани критериите ...аmа не mе слушаш! :)
Ами те и Бил Гейтс, Доналт Тръмп и Хъл (Uspial) са работели за състоянието си. Значи, ли това, че не са богати?
Ти драстично стесни кръга на "богатите" до "богати наследници". Защото дори кралете, звездите и наркобосовете се ботят за състоянието си (освен наследствените).
Аз съм бил с объркани критерии. |(
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Работят до време!...след това парите започват да работят за тях... ;) Като те гледам как заоплаква приятеля си...Дай да не се хващаме нищо да правим, щото работата ще ни направи нещастни!...Може пък след време и на неговата улица да изгрее слънце и да започне да отделя повече време на семейството си... :)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood, има сериозна разлика между честен и законен начин на забогатяване.
Отделно за различните хора "честен" начин означава различни неща.

Така например за честно изработени пари могат да се считат тези, които отговарят на произведените материални блага и услуги, с други думи на реалният принос на индивида. В примерът ти за спекулацията с недвижими имоти, спекулантът не произвежда нищо и не допринася с нищо на обществото.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Не е лошо преди да почне да пише по въпроса всеки да дефинира какво е за него богат човек.
За мен богат човек е този, който има повече, от колкото се нуждае.
Аз съм богат.
Доколкото разбирам за Julian_04 е важно да не работи, а да има доходи, с които да се издържа и да остава.
Тя може и да има по-високи доходи от мен, но не се чувства богата.
Важно е какво цени човек! И каква му е историята.
А и какво е честно забогатяване?
Поне да пишеше законно. :D
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Така например за честно изработени пари могат да се считат тези, които отговарят на произведените материални блага и услуги, с други думи на реалният принос на индивида. В примерът ти за спекулацията с недвижими имоти, спекулантът не произвежда нищо и не допринася с нищо на обществото.
Венсеремос, Филипе! Дай да ги изгорим тия спекуланти на кладата. Обаче икономиката не е като кумпутурите, да знаеш. Ако ги няма мръсните спекуланти, може изобщо да не можеш да си продадеш жилището например в обозрим период от време. Спекулантите създават ликвидност и ускоряват текущия тренд, което за реалните собственици означава стабилно покачване на активите. Същото се отнася и за фондовите пазари. Спекулантите са основния двигател на възхода на корпоративното equity. Та ако обичаш по-внимателно с примерите. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Така например за честно изработени пари могат да се считат тези, които отговарят на произведените материални блага и услуги, с други думи на реалният принос на индивида. В примерът ти за спекулацията с недвижими имоти, спекулантът не произвежда нищо и не допринася с нищо на обществото.
Венсеремос, Филипе! Дай да ги изгорим тия спекуланти на кладата. Обаче икономиката не е като кумпутурите, да знаеш. Ако ги няма мръсните спекуланти, може изобщо да не можеш да си продадеш жилището например в обозрим период от време. Спекулантите създават ликвидност и ускоряват текущия тренд, което за реалните собственици означава стабилно покачване на активите. Същото се отнася и за фондовите пазари. Спекулантите са основния двигател на възхода на корпоративното equity. Та ако обичаш по-внимателно с примерите. :D
Независимо от големите приказки, спекуланта стойност не създава.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Независимо от големите приказки, спекуланта стойност не създава.
Така е. Както е казал шопа, е па такова животно нема. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

ablood написа:Айнщаин, Далай Лама, Майка Тереза и други са били индивиди превъзхождащи себеподобните си, но нямащи желание да трупат състояние, което ги прави уникални. Въпреки това в живота им едва ли е имало моменти в които нещо да им липсва.
Проверете в Google списъците с имена на отличаващи се, известни, или велики личности и ще се учудите колко малко от тях са пропуснали да забогатеят.
Изображение
Те тука вече изби рибата! Как изобщо ти хрумна да поставиш на равна нога изключителни личности като Моцарт, Айнщайн, Далай Лама, Майка Тереза и Леонардо със звезди от сорта на Джей Лено, Шер и Упи Голдбърг?!? Или пък Бил Гейтс, който е просто бизнесмен?!?!? И наистина малко трябва да си оправиш понятията! Това че някой богат е лишил някой научен или творчески гений от материални тревоги, за да може да се разгърне не означава автоматично, че въпросния гений е бил богат.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Майна, от кога стана спец по шопските поговорки :D . Да не си се подготвял за софийско жителство навремето :rofl:
Филипе, разбирам изключителното ти любопитство към персоната ми, но в случая е по-добре да се придържаш към въпроса за спекулантите. Та освен софийското жителство, каква друга причина би изтъкнал за липсата на създавана стойност? :rofl:
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Майна, от кога стана спец по шопските поговорки :D . Да не си се подготвял за софийско жителство навремето :rofl:
Филипе, разбирам изключителното ти любопитство към персоната ми, но в случая е по-добре да се придържаш към въпроса за спекулантите. Та освен софийското жителство, каква друга причина би изтъкнал за липсата на създавана стойност? :rofl:
Майна, няма причина. Има факт - не създава стойност. Ако можеш обори го.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Майна, няма причина. Има факт - не създава стойност. Ако можеш обори го.
За моженето може бе, Филипе. Ама се иска най-вече да можеш да четеш. :rofl:
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор