Sliven написа: аз съм копирал и поубликувал тук част от негово писмо писано до близки хора не означава, че мнението му става невалидно
Сливен, ама разбира се, че не е невалидно. То и аз като писах на баба ми писмо и писах, че тук е рай. Че, те близките, нали това очакват да чуят, а не че мизеруваме. Спестяваме им допълнителни тревоги и стрес. Пък ти казах, не ми пука кво е написал твоя приятел до майки, бащи, лели, стринки и така до 9-то коляно. Важното в случая е твоето обективно мнение .
а аз съм копирал и поубликувал тук част от негово писмо писано до близки хора не означава, че мнението му става невалидно.
А с това не съм съгласен.
Във форума сме били свидетели и на драстично различаващи се истини.
Имаше тук една съфорумничка която ни продъни ушите колко отличен и перфектен и бил англииския език нищо че беше дошла като спонсорирана придружителка без да се явява на итервю на което да покаже знанията си по англииски език.
После бе писала е-маил на близки, приятели и роднини в БГ че и било трудно с езика понеже канадците говорили много бързо и разбирала само малка част с отличния си език.
Както виждаш хората пишат едно във форума а на приятели и роднини в Бг друго.
Забравяте,че аз познавам добре авторът на писмото и мога да преценя с кои свои близки колко е открит и дали им казва истината. Ако положителното отразено мнение за живота в Канада беше прах в очите на роднините в случая, колкото да ги успокоим, нямаше да го пускам във форума, където няма наивници, както каза Даниел.
Определено доста хора искат, ама толкова искат да изопачат думите на онези, на които тук много им харесва и едва ли не самите тях да накарат да повярват,че не им е чак пък толкова хубаво тук.
Съжалявам, че ще ви разочаровам, аз на моята баба не съм писал,че тук е рай, но определено в Канада много, много ни харесва. Имаме платена работа, прекрасни колеги, намерихме много нови приятели. Тъй,че кандидат имигрантите могат да узнаят,че има и успели хоа, които се чувстват прекрасно.
KVS написа:Искам да споделя скромния си опит със здравната и образователна система в Канада. През зимата получих херния. Имам вече една операция и знаех какво ми се е случило. Януари минах в поликлиниката (СЛСЦ или каквото беше там) и след като ми провериха кръвно и температура, 5 часа чаках за рандеву с доктор. Той ме погледна за 10 секунди, потвърди за хернията и ми даде направление за клиника. Час в клиниката ми дадоха за след три седмици, където ме погледнаха, потвърдиха диагнозата и ми дадоха направление за друга клиника. След още няколко седмици в поредната клиника ми потвърдиха диагнозата и ми казаха, че ще ме извикат за операция в болница Жан Талон. В началото на април ме викнаха в болницата и ми направиха предглед на сърцето и подробен разпит за алергии и т.н. И на 16 април за 12о минути от заспиването до събуждането бях готов. Тази операция ми отне около 100 дни от първия преглед до деня Х. Два часа след операцията ме изгониха и се прибрах у дома.
.
Ами че хернията е сигурно едно от най-неспешните заболявания ли, как да го нарека. Аз в България две години отлагах операцията на дъщеря си от херния (с чиста съвест, защото лекарката ми беше казала че никак не е спешно), докато правя опити да я оправя с някакви алтернативни методи. Като са ти видели показателите в СЛСС-то са видели че в момента си в добро здраве и затова са те накарали да чакаш. Сигурно си бил пациентът с най-ниска степен на спешност. А това че са ти направили операция с такава упойка, че да можеш да си тръгнеш след два часа, можеш само да се радваш. На дъщеря ми в България й правиха коремна операция (не лапароскопия) на малка херния с пълна упойка и възстановяването със сигурност не е било бързо като твоето.
danielle написа:Пък ти казах, не ми пука кво е написал твоя приятел до майки, бащи, лели, стринки и така до 9-то коляно. Важното в случая е твоето обективно мнение .
Като не ти пука, не го чети! Пий си бирата и се радвай колко си природно надарен психолог.
За кого е важно неговото обективно мнение - за тебе ли ? Уж не ти пука за приятеля, а за него ти пука. Какво всъщност искаш да кажеш ? Или просто си правиш кефа да подбутваш хората да кажат това или онова.
По темата - писмото е написано много добре, аз го прочетох с кеф и бих го пратил на всичките си роднини и приятели с коментар - и аз мисля така.
aligator написа:Сливен,много интересни неща си писала.Мерси много за споделеното.Ако знаеш как имаме нужда точно от такива обективни и проницателни впечатления.Жадно прочетох всичко ,което си писала.Отдавна не бях чел нещо толкова ценно.Много беше приятно.Мерси от името на кандидат-емигрантите.
кандидат-емигрантите - много ми е интересно от какво сте впечатлени.
пишете и ще ви дадем повече полезна информация.
може би от мокетите в коридора или от басейна
или от това, че след едно топване в басейна.. след това не е известно колко време ще чакаш за кожен лекар
хайде приятно къпане в последните слънчеви дни:P
и внимавайте с пържолите
май само бирата се оказва безвредна