valsto1 написа:Влаковете по жп мрежа се движат със скорост ,указана в книжка-разписание,там е указано кой влак ,къде и с каква скорост да се движи и това се контролира със скоростомер,записващ скороста на лента и машиниста е длъжен безусловно да спазва наредбите! На всеки километър може да се установи с каква скорост се е движило возилото.

Абсолютно съгласен. Първото компетентно мнение по темата.

Но нито автора на видеото, нито аз, нито Иван1007 или който и да е от тук присъстващите не разполага с този документ. Разполагаме само с един видеоматериал, от който можем да съдим за развитието на събитията.
Интересно ми е да разбера защо към мен отправяш обвиненията, че ръся глупости като тази, че определям скоростта на влака по видеото? Моята задача бе да докажа, че този, който на тази база определи скоростта на 40-50 км/ч не е прав. При това му казах същото - че ръси гллупости. Нещо двоен аршин ли виждам, или какво?
И доказах, че по "преминаването на влака" (цитирам Иван1007) скоростта се изчислява на 25 км/ч. След което, по същия начин, оборвам всяко едно от следващите му твърдения, с които се опитва да докаже, че скоростта е била 40-50 км/ч.
Ако имаш доказателства за това, каква е била истинската скорост на влака в този учатък, моля да ги споделиш.