Тва намек към "снахата" ли е?Ivan1007 написа:Кога ще си ползваш отпуската?SFBG82 написа:Тройно, плюс отпуска.pumpy написа:Въпрос към небостъргача:
На празник двойно ли ти плащат да постваш тук ?![]()

Тва намек към "снахата" ли е?Ivan1007 написа:Кога ще си ползваш отпуската?SFBG82 написа:Тройно, плюс отпуска.pumpy написа:Въпрос към небостъргача:
На празник двойно ли ти плащат да постваш тук ?![]()
У нас има и една друга особеност, която доста силно изкривява картината и пречи да се направи по-пряка връзка между производителността на труда и заплащането. Това е минималната работна заплата.
През последните 10 години у нас производителността на труда в България се е повишила с 230%, а ръстът на минималната работна заплата е 460%, т.е. двойно по-голям.
Стига се дотам, че в някои области в България минималната работна заплата надхвърля средната, което означава, че точно нискоквалифицираните и необразованите хора си намират още по-трудно работа. А това задълбочава проблемите на пазара на труда точно в най-бедните райони.
В крайна сметка първопричината за ниската производителност на труда и високата безработица за някои възрасти в някои области от страната не е в заплащането, а в липсата на бизнес среда и наличието на много неквалифицирани и нискообразовани кадри.
поради тая причина пред софия,ванкувър или торонто аз си избрах да живея в едно забутано село на 10-15 минути път от слънчакаroumensp написа:Йорко, едно нещо съм разбрал след като съм живял в 3 големи града на 3 различни държави - ръста на заплатите не може да догони ръста на цените в най-предпочитаните градове и това важи с пълна сила и за България. Преди 40-50 години в Северна Америка е било достатъчно само мъжа да работи, сега забрави, освен ако не живееш в някое зачукано място.
В София е същото като във Ванкувър и Торонто, със средна и по-ниска заплата си точно за никъде, дори и при двама работещи.
Някой да го плесне по врата, когато се отнесе в подобни халюцинации!Pavel M написа:какво друго му трябва на човек
Аз не знам дали съм човек или либераст, но ми трябват:Pavel M написа: поради тая причина пред софия,ванкувър или торонто аз си избрах да живея в едно забутано село на 10-15 минути път от слънчака
за 50К канатски си вземаш кондо,за 100 къща и си бараш оная работа
слънце,бриз,чайки,изгрев,залез,йодни пари,морска сол,органик фууд
няма моргидж,няма лоан,няма трафик джем,няма слипинг он дъ хайуей,няма половин метър сняг на -20 се правиш на архиолог докато си разкопаеш колата![]()
с 1000 лева в джоба за ядене и пиене си цар
какво друго му трябва на човек
няма такива работи.всичко е риалMrGeek написа:Някой да го плесне по врата, когато се отнесе в подобни халюцинации!Pavel M написа:какво друго му трябва на човек![]()
В Афганистан и в момента само мъжете работят, а жените си стоят в къщи. И парите им стигат за всичко. Сигурно защото са по-богати от канадците.roumensp написа:Йорко, едно нещо съм разбрал след като съм живял в 3 големи града на 3 различни държави - ръста на заплатите не може да догони ръста на цените в най-предпочитаните градове и това важи с пълна сила и за България. Преди 40-50 години в Северна Америка е било достатъчно само мъжа да работи, сега забрави, освен ако не живееш в някое зачукано място.
В София е същото като във Ванкувър и Торонто, със средна и по-ниска заплата си точно за никъде, дори и при двама работещи.
Не, Ц.Ц. им показва нагледно как се правиjet написа:Това твоето верую ли е за живота или Бойко ви ги обещава тези.
Милиционери имаше преди 30 години. Сега сме в един отбор с Канада и държавите от ЕС.pumpy написа:Не, Ц.Ц. им показва нагледно как се правиjet написа:Това твоето верую ли е за живота или Бойко ви ги обещава тези.Тиквата е малко по-умен от подчинения му милиционер и не парадира да дразни ....