Българските лекари и медицина на световно ниво!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа: :o Кукуригаш нещо май,май..!! :^)
Обичам да те ядосвам. :P
Иначе нямам нужда от хирург. За такъв дребен проблем ще ми свърши работа и канадската здравна система.
Все пак Канада е една от най-развитите държави. Затова и ние живеем тук. ;)
Виж,мислиш и съдиш само по себе си и кой какво ти бил казал от там по телефона или скайпа
Както вече ти се обясни прибиваването ми в България бе по семейни причини и за твое сведение не всички членове от моето семейство са канадски граждани ,та демек "канадската здравна система" няма да може да ни свърши работа
Мисля че ме бъркаш с хората с двойно гражданство които биха предпочели българското пред канадското здравеопазване,а ако питаш ме мисля че и има защо,но това е друга тема на разговор !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да така е. Доверявам се изключително и само на близки хора. Щом майка ми казва, че има проблеми, значи наистина има. Дано да е здрава по-дълго време, щото дали ще лепим на челата на медици от ВБ банкноти или ще ходим в Израел...е все тая, мен ако ме питаш.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:[
А си платих 24 часа за сестра да наглежда оперирания за 2 седмици по 5 кинта на час
Няма да питам колко си платил на лекаря, зашото не ме интересува. Но ще сметна сестрата - 2*7*24*5=1680 лева.
Няма да питам и как си позволява същото средния българин, от онези все още 7 милиона, които живеят там и им се налага да ползват медицинската помощ от световно ниво.
Но ще коментирам, че световно ниво с 600 кинта на месец не се получава.....Да не говорим за възможността да те набият като отидеш на адрес ??? Когато виках линейка за баща ми, първи, като най-близки се отзоваха парамедиците от пожарната. Я посмей да им посегнеш :lol: Самата линейка дойде няколко минути по-късно и извози баща ми до болницата. Сметката беше като за твоята сестра, но за 30 минути и десетина километра.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
myhata II написа:[
А си платих 24 часа за сестра да наглежда оперирания за 2 седмици по 5 кинта на час
Няма да питам колко си платил на лекаря, зашото не ме интересува. Но ще сметна сестрата - 2*7*24*5=1680 лева.
Няма да питам и как си позволява същото средния българин, от онези все още 7 милиона, които живеят там и им се налага да ползват медицинската помощ от световно ниво.
Но ще коментирам, че световно ниво с 600 кинта на месец не се получава.....Да не говорим за възможността да те набият като отидеш на адрес ??? Когато виках линейка за баща ми, първи, като най-близки се отзоваха парамедиците от пожарната. Я посмей да им посегнеш :lol: Самата линейка дойде няколко минути по-късно и извози баща ми до болницата. Сметката беше като за твоята сестра, но за 30 минути и десетина километра.
Говорим неща които на книга са така,но реалността е друга
Ето как седят нещата в България
От време оно,когато се разболее човек в България се търсят най добрите сред медиците,ходи се,ходатайства се и му се плаща
Не виждам какво лошо има да му се плати
Който не може да си плати си влиза по каналния ред в болница и се лекува при местния лекар назначен на щат там
Та качеството на на услугите в България за последните 5 години се вдигна много/бая пари се наляха в медицината от Европа/,но за мен лично човешкия фактор "Здраве"е преоритет пред оборудването !
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: Не виждам какво лошо има да му се плати
Ти не виждаш? Ами аз виждам. Има ли държавен ценоразпис, ако си здравно осигурен, м?
Искам да кажа...Декларира ли чичко доктор тези пари за да ги обложат с данък или са "под масата"?
Дядо ми беше лекар. Та от него знам, че качеството на обслужване е спаднало рязко откакто се въведе пазарната икономика. Човешкият фактор е същият, но мотивацията му вече се е видоизменила.
Заради това те попитах за телефона на чичко доктор. Той би трябвало да е достъпен, ако не прави нищо нередно, за хората които могат да си го позволят. А не да търсим връзки и познати, чрез които да си уредим криминална операция "под масата". ;)
Ето заради това хората ходят в Израел да се оперират като бели такива, а не да ги третират като участници в криминален аборт. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа: Не виждам какво лошо има да му се плати
Ти не виждаш? Ами аз виждам. Има ли държавен ценоразпис, ако си здравно осигурен, м?
Искам да кажа...Декларира ли чичко доктор тези пари за да ги обложат с данък или са "под масата"?
Дядо ми беше лекар. Та от него знам, че качеството на обслужване е спаднало рязко откакто се въведе пазарната икономика. Човешкият фактор е същият, но мотивацията му вече се е видоизменила.
Заради това те попитах за телефона на чичко доктор. Той би трябвало да е достъпен, ако не прави нищо нередно, за хората които могат да си го позволят. А не да търсим връзки и познати, чрез които да си уредим криминална операция "под масата". ;)
Ето заради това хората ходят в Израел да се оперират като бели такива, а не да ги третират като участници в криминален аборт. ;)
А щом е за гинеколог ще ти пратя телефона на бай Киро -Гена.
Ще те оправи за минути,едно време всички гимназистки от филибето тичаха при него !
Горещо ти го препоръчвам,ще останеш вечно доволна ! :D
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: А щом е за гинеколог ще ти пратя телефона на бай Киро -Гена.
Ще те оправи за минути,едно време всички гимназистки от филибето тичаха при него !
Горещо ти го препоръчвам,ще останеш вечно доволна ! :D
Какъв е тоя крокодил, на който ме пращаш, бееее??? Аз да не съм ти Чибурашка? :rofl:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:Говорим неща които на книга са така,но реалността е друга
От време оно,когато се разболее човек в България се търсят най добрите сред медиците,ходи се,ходатайства се и му се плаща
И аз не виждам нищо лошо, ако цената е публикувана в ценоразпис, изложен на видно място. :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
И аз не виждам нищо лошо, ако цената е публикувана в ценоразпис, изложен на видно място. :D
Явно,отдавна не си си ходил в България,да речем от преди 2000г.,защото румба в България има частни клиники и болници с виден "Ценоразпис"
Ей такава частна клиника си е "избрало" по незнайно какви причини самото канадско правителство
Само да зинеш с уста и 1000рката я няма :D
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:
roumensp написа:
Явно,отдавна не си си ходил в България,да речем от преди 2000г.,защото румба в България има частни клиники и болници с виден "Ценоразпис"
Ей такава частна клиника си е "избрало" по незнайно какви причини самото канадско правителство
Само да зинеш с уста и 1000рката я няма :D
Ами след като всичко е съвсем законно защо трябва да се ходатайства ?
Аз тука като платих 3К за корекция на зрението нямах нужда от никакви ходатайства, дори напротив, посрещнаха ме с усмивка до ушите. :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

roumensp написа:Ами след като всичко е съвсем законно защо трябва да се ходатайства ?
Аз тука като платих 3К за корекция на зрението нямах нужда от никакви ходатайства, дори напротив, посрещнаха ме с усмивка до ушите. :D
Ти не четеш ли? Въпросният анонимен доктор, който е "име в медицината" е на редовен щат във Военна болница - София. Обаче е "извикан" (каквото и да значи) да прави операция в Пловдивска болница.
Значи за редовния щат - кучета ги яли! Да чакат кога синя луна изгрее! За нередовния ("извикването") ставаме изведнъж на "световно ниво"...Е, да , ама, не! Мерси!
Аз на гърба си имам около 15 см белег от такъв специалист "на световно ниво". Сега хората редовно ми задават въпроса дали са ми вадили бъбрек. :o А то беше доброкачествено подкожно образувание, което доктор от МА оперативно премахна. През цялото време не се спря да мърмори, защо съм чакала толкова време. Трябвало да се махне още в зародиш. Било почти непремахваемо и т.н., и т.н...Контекстът беше съвсем друг, ама хайде да не задълбаваме! Като капак на всичко ме заши по най-обущарски начин и умишлено пресрочи датата за махане на конците.Дядо ми (беше още жив), който по това време беше лекар се възмути искренно от неетичното отношение на неговия колега...А това беше в зародиша на демокрацията. Значи тогава човешкият фактор е бил още по-на ниво, защото не е бил под скапващото въздействие на "жаждата за пари". Прави си сметка какво се случва в момента, когато е възможно дори и диплома да си купиш в милата ни Татковина!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Такава е системата на който не му утърва да оди да си троши краката и парите в Израел или да рискува с некадърници
Стефан Цанев
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Военна болница никак не е лоща в момента. Там работят доста добри лекари, ходят на специлизации в чужбина, особено откакто сме в НАТО. Може би е бнай добре оборуднваната болница в България. В интерес на истината е доста по чиста и добре поддържана от Монреалските болници.
Аз от тукашните не съм доволна. Когато ходя в България ходя на лекар и с тамошната диагноза идвам тук и си искам лечението, забрави някой тук да ти сложи диагноза, само гледат да прекарат медицинската карта за да си получат парите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Не мога да отрека, че винаги можем да изненадаме света, няма значение дали на футбол или в медицината :rofl:
Здравният министър Таня Андреева ще работи за либерализиране на режима за пушене

"България ще работи за либерализиране на режима на тютюнопушенето, но при много строги условия и контрол над него", заяви новият министър на здравеопазването Таня Андреева
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ииих, как ме изпревари! Диип, че ми едно такова чоглаво, ама това ме развесели истински. Абе, на "световно" ниво сме! :rock:
Здравният министър поиска повече тютюнев дим!
Бегайте, да ви правят там диагнози! Такова чудо като рак не белите дробове не съществува и тютюнопушенето е полезно за вашето здраве!!! ;)
И още, за съжаление не е никак смешно. :(
Г-жо здравен министър, не убивайте майка ми
Публикувай отговор