Socialna pomo6t - za i protiw ???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

ZA ili Protiw Socialnata pomo6t ?

Общо гласове: 0
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

'драсти Тоше, welcome back!!!
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Plamen написа:Социал първата 1-2 години- ДА
Социал по принцип- НЕ
Марк, не се хващай за думите...тая тема дме я дъвкали 1000 пъти. Пък и да съм против социала има ли някакво значение за другите...тия дето работят няма да почнат да плащат по-малко, а тия дето са на социал няма да почнат да взимат повече...
Opredeleno e taka !

Mejdu drugoto - 6te ima li statia za Socialnata pomo6t w portala ?

Naso4ih edin priatel da tarsi iz statiite, no toj mi kaza, 4e niamalo tam, posle nameril iz arhiwite.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
bateto

Мнение от bateto »

Az sam tvardo protiv sociala ,obache kanadskata politika ne e,v stremega si da privlichat hora za da napravyat prirasta na naselenieto si pologitelen tolkova sa se ulyali,che ne mogat da si napravyat ravnosmetka kakvo mogat da dadat za da poluchat.Tova tyahnoto ne e socialna dargava ,ami giv populizam,i sociala i visokite danaci otivat v dgoba na bogatite kanadci i korporacii.Ne shvashtate li paradoksa -ste vi dadem social s koyto da si platite naema ili ,ako obichate elate na rabota za da vi platim da si platite za naema .Tryabva da iam diferans, atoy tuk tolkova e razmit i na nikoy ne mu puka ,vagnoto e bogatite da stavat po bogati i afroaziatcite da biyat kolyano che hodyat po parket i sa opoznali funkciite na toaletnata hartiya.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

todor73

Мнение от todor73 »

bate naistina poniakoga si mnogo cenen. :D
spored men nashite "novostanali quebekari" triabva da gi iad che plastat sociala dori ne na istinskite quebekari i obrazovani bg, ami na tezi stranni
afroaziatcite da biyat kolyano che hodyat po parket i sa opoznali funkciite na toaletnata hartiya.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

:)
Не ! Не съм объркала линка - по темата е! Тук се вижда много добре къде са богатите и къде са бедните , къде има хора и къде е дивата природа!
Беден на беден много трудно може да помогне финансово, но богат на беден да и това трябва да бъде грижа на държавата!
Затова трябва да има социал, обстоятелствата могат да принудят всеки да стигне до там. Пък ако е здрав всеки сам да решава дали да учи и се бори за да живее като "бял човек" или ще се носи по течението т.е. по най-малкото съпротивление в живота!

Това не е по темата , но смятам че си струва да се поразрови ! :))))))
http://visibleearth.nasa.gov/browse.html
Аватар
holy

Re: dopalnenie za ancheto

Мнение от holy »

KolioBalkanski написа:Edin savet ot men, kato vi predlojat rabota ia vzimaite a ne kato niakoi koito poznavate da se mrashtite na 10$ na chas.
A be Kolio, savetat ti e v tipi4no Balkanski stil: Rabota ne se otkazva i ne znam oshte kakvi drugi bash komunisti4eski izkazvania. Хората дават възможност на образованите да си намерят работа по специалността, а не да бачкат като хамали. Ако си в Бг някой ще ти даде ли тази възможност ? Това /специалиста да работи по професията си/ води след себе си ред положителни резултати. В Бг. така ли е? Знаеш ли колко висшисти са продавачи, мият офиси и т.н. Не защото са некадърни, а защото нямат пари дори за храна. А докато си изкарват пари за храна по най-хамалския начин, нямат време да си търсят квалифицирана работа. Омагьосан кръг, нали! Пък и кой ще те вземе със такъв 'стаж'?
А що се отнася до хитреците и измамниците, може би винаги ще ги има.
Но на такива хора както знаем не се гледа с добро око. Ако пък който им се възхищаваш или 'завижда' , толкова по-зле за него...

П.П. : В Бг има толкова бездомни старци и деца, които със сигурност имат нужда социал, ама няма кой да им го даде!
Последно промяна от holy на Чет Сеп 25, 2003 8:14 am, променено общо 1 път.
Гост

Мнение от Гост »

holy, кои са тези хора, които дават възможност на образованите да си намерят работа по специалността, а не да бачкат като хамали ? В Канада ли :?:

Ако имаш предвид, че социалната помощ ти дава възможност да си търсиш квалифицирана работа по специалността ... :roll:
Pepon

Re: dopalnenie za ancheto

Мнение от Pepon »

"Хората дават възможност на образованите да си намерят работа по специалността, а не да бачкат като хамали. "

:lol: :lol: :lol: :lol:

Lichi si koi ne e bil dori edna sekunda v Canada!

A az se chudeh zashto landed imigrantite niamat pravo na socials v Ontario parvite 6 meseca! :idea:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

do Holy - svetata voda nenapita

Мнение от KolioBalkanski »

ami vmesto da si sediat na zadnicite da hodiat da rabotiat
az se draznia kato hora sediat na social samo shtoto ne im plashtat po 20-30 na chas da rabotiat.

BG e na tva dereje shtoto vsichki kazvat - "da ne sam lud da rabotia za 200 leva na mesec"
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

prav si toshe

stiga da ne si sednal.

az sam jivial v US i moje bi zatva sam protiv.
TOgava imigrantite se izdarpvaha samo ot kalta za botushite si shtoto nevoliata ucheshe
iad me e che hora idvat na socialni shtoto sam izbral stranata pogreshno
tuk e tvarde politicheski korectno, soc, i anti-market.

Vednaj mih chinii, vednaj belih luk...vednaj dokato spiah umoren v tramvaia me napadna musulmanin s noj...ama ne sam "batko"
ostariavame bavno.

abe nai dobre e chovek da zapochva kvoto i da e otnachalo i leka poleka da se izkachva - da ne marzeluva ne edno mesto shtoto mu e lesno.
Canadski experience, dori i chovek da e bachkal v Kinko's za 6 meseca se broi po dobre otkolkoto ako e rabotil kato shef na Kremikovci ili injiner v komputer Pravetz (ako oshte gi ima)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

todor73, neshto ne si razbral momcheto mi, az sam za social, cheti po wnimatelno! Oswen towa sam i za tezi hora koito rabotjat na cherno i wzemat i social! Ne wizhdam nishto sramno w sociala, makar che az ne sam bil, no njakoj den s udowolstwie shte postoja edno ljato za da si pochina.

Ajde sas zdrawe.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Lub0 написа:todor73, neshto ne si razbral momcheto mi, az sam za social, cheti po wnimatelno! Oswen towa sam i za tezi hora koito rabotjat na cherno i wzemat i social! Ne wizhdam nishto sramno w sociala, makar che az ne sam bil, no njakoj den s udowolstwie shte postoja edno ljato za da si pochina.

Ajde sas zdrawe.
tvoito shte e EI - podobno no razlichno shtoto si si platil.
neznam kak moje niakoi koito ne e platil peni v taxi da vzima socialni?
Na tva mu se vika darjava - niama shto.
Заключено