животът в Канада преди и след 2001 г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Само преди 10на години 1995 по времето на последният референдум за отцепване на Квебек тука е била страшна криза, никаква работа, даже и не квалифицирана, бизнесите затварят и т.н. Тогава положението е било доста по-зле без никакви изгледи за промяна. Така, че времената се менят - стандарта също...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Aries

Мнение от Aries »

Именно, всяка една нормална държава има своите подеми и кризи, лошото е че в България подема представлява по-бавно влошаване на нещата. Не ми се мисли, ако в момента сме в подем, както се опитват да ни убедят, какво ще бъде при една криза....
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

monny написа:е това вече е друга работа
и аз го твърдя същото, но трябваше някой да го докаже с конкретни факти
защото в българия имам усещане, че много хора още си живеят /или поне така им се иска / с представата, че в канада непременно ще намериш добрата реализация защото тя е развита страна и засмуква висообразовани хора и при сблъсъка с действителността току някой се изцепи в другата крайност
просто държавата в момента се намира в застой, но това не я прави гадна, скапана, противна и абсолюнто безперспективна
просто сега не е най-подходящият момент да стъпиш там подкован с големите надежди
кажете им го обективно с факти, а не с клюки на новорешилите да емегрират, за да си съставят ясна картина
не знам къде изчезна пламен хубенов /ако не се лъжа така се казваше/ човекът даваше много точна, обективна и подкрепена с данни информация
Мони, според мен няма подходящ и неподходящ момент – ако човек тръгне да чака подходящия момент, значи просто да си губи времето. През 2001 работа се намираше трудно, особено след атентатите през септември, всеки ден можеше да се видят статии във вестниците коя компания съкращава хора или цели подразделения от бизнеса си, но все пак работа се намираше, макар и с цената на доста усилия.

В момента по данните на статистическия институт на Канада (СтатКанада) страна отбелязва ръст от 2.4% на икономиката за първото тримесечие на 2004, което никак не е зле всъщност, но за новодошъл имигрант пак не е лесно да намери работа.
Аз също не вярвам че високият ръст от втората половина на 90-те ще се повтори скоро, но все пак Канада в момента определено не е в рецесия и макар ръста да не е толкова голям колкото може би ни се иска, тендецията все пак е в посока нагоре.

Мисля че за това е писано и преди – шансовете за реализация на новодошлия имигрант са определят не толкова от състоянието на икономиката, колкото от това той самият с какво образование/професия е, колко добре си разбира от работата, също така колко добре владее езика, разбира се нужно е да има и доза късмет.

Ако ти трябват конкретни данни, можеш да погледеш в сайта на СтатКанада или пък в което и да е сериозно икономическо издание.
Заключено