Искаш да кажеш че при евентуалното въвеждане на еврото заплатите ще останат същите, а цените ще се удвоят? Мисля че и в това отношение грешиш.ivalin написа:Хич не съм в грешка аз, в грешка са тези дето ще сърбат попарата... И да уточня, че явно няма да бъда разбран, ще продължават хората да си получават колкото до сега са получавали в левове, а ще започнат да плащат в евро по нови цени и това не се отнася само за хляба в магазините, а за всичко, което се сетите, че и повече даже...Koko написа:В грешка си - ако се премине към евро в България, лева излиза от обръщение и всички транзакции ще са в евро.ivalin написа: Ще имате трън в гъ@а! Ще получавате левове, пък ще плащате евро... Юруш на инфлацията, ама вие сте си свикнали, много си ги обичате тези работи... Отново имате нов повод за оплакване колко сте зле...
България може да тръгне по правилния път
Re: България може да тръгне по правилния път
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
агенте във военното дело може да си генерал,ма в икономиката си лаикagent Ozo написа:Това - влизането в ЕС и въвеждането на еврото за Жорката е като едновремешните игри-пирамиди. Който е от първите печели, последните задължително губят.joro написа:Нито една от държавите, които се присъединиха към еврото не е обедняла. Литва, Латвия, Естония, Словакия, Словения са на светлинни години пред България. Полша и Чехия също се готвят да приемат еврото в следващите 3 години. Ние и румънците пак ще сме последни и ще се чудим защо сме най-бедни в ЕС.
Такива като него верваха, че само да влезем в НАТО и ЕС и ще забогатеем още на следващия ден. Щото, "я ги вижте другите преди нас къде отидоха". Но при нас не се получи нещо.
Сега се еврото - пак така: "Само да го въведем еврото и ще се оправим. Щото другите, които го въведоха вижте как се оправиха."
Е, нема тайъв народ и такава държава.
виж гърците само кви милиарди повлекоха от ЕЦБ кат се осраха само щото са в еуро зоната,а ние дето сме си перманентно осрани що да стоим настрани
ние няма нищо какво да загубиме с тоя ниския дебит като станем член от системата на скачените съдове
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
- Bistra
- Напуснал форума
Абе аз викам да ви въведат златната рубла и задължителното кешово (демек кесийно) разплащане. Какви са тия империалистически отживелици, цървули с цървули?! 
P.S.S.S.Поне радостното е, че ще ударят здраво по руските кесии, дето уж бяха тънки откъм евра и ще започнат да ги чарджат, както в нормалните европейски страни.

P.S.S.S.Поне радостното е, че ще ударят здраво по руските кесии, дето уж бяха тънки откъм евра и ще започнат да ги чарджат, както в нормалните европейски страни.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

И "цървулеси"Bistra написа:Абе аз викам да ви въведат златната рубла и задължителното кешово (демек кесийно) разплащане. Какви са тия империалистически отживелици, цървули с цървули?!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Ти мислиш, ама аз съм повече от сигурен, че цените ще се вдигнат и още как, то никъде не е било по-различно, а за удвояване не съм говорил и такова нещо въобще не смея да твърдя. Рабира се, че медиите веднага ще замажат положението с голямата баданарка (ама то цената на петрола на международния пазар се качи, цената на газта от Русия се качи, цената на тока се качи защото има проблем в Козлодуй, Марца Изток, Запад и т.н. и т.н.)Koko написа: Искаш да кажеш, че при евентуалното въвеждане на еврото заплатите ще останат същите, а цените ще се удвоят? Мисля, че и в това отношение грешиш.

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
- Bistra
- Напуснал форума
Дааа, a кога ще си получа наградата - "Златен цървул"?myhata II написа:И "цървулеси"

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Защо бе стрино, ти да не искаш да ти въведат валутата на самопровъзгласилата се "Ислямска държава" - динара. Да започнат да секат монети от чисто злато и сребро, както се е правело по времето на ранния ислям кръгли златни монети с тегло около 4,3 гр. и да се е наричат ислямски динар, а сребърната да е от 3 гр. и да се казва ислямски дирхам. Тогава България спокойно ще се казва Булгаристан.Bistra написа:Абе аз викам да ви въведат златната рубла и задължителното кешово (демек кесийно) разплащане. Какви са тия империалистически отживелици, цървули с цървули?!

- Bistra
- Напуснал форума
Ми мен, ако ме питаш не виждам разлика, ама нейсе! К'во ти пука? Все злато е! 

То заради това държавичката ни е на това дередже, защото са много, тези като теб, дето не им "пука" и за тях "все е злато"!Bistra написа:Ми мен, ако ме питаш не виждам разлика, ама нейсе! К'во ти пука? Все злато е!

и не само заради такива като нея,а и заради такива като теб които зарязаха бащиния си и отидоха да прекопават канадския бостанivalin написа:То заради това държавичката ни е на това дередже, защото са много, тези като теб, дето не им "пука" и за тях "все е злато"!Bistra написа:Ми мен, ако ме питаш не виждам разлика, ама нейсе! К'во ти пука? Все злато е!
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Леле,този канадец много скръндзав,уа.Май като всичките му сънародници.Пък после се чудят ,защо тази и онази верига пуснали кепенците.optics написа:И аз не знам защо, но един канадец след като го водих в Люлинската Билла, запомнил следното - Всичко има, много красиво, но много скъпо ! Помня че си купи две супички на прах.
То и на мене ми се изцъклиха очите ,като влезнах за първи път у канадски магазин и успях само да кажа-Бааси ,че то по-скъпо от Лондон тука.
- roumensp
Ти се изхвърли като ... да не казвам по-добре. Лондон се слави като един от най-скъпите градове в света, което може сам да си провериш тук: http://www.numbeo.com/cost-of-living/"Guinness написа:Леле,този канадец много скръндзав,уа.Май като всичките му сънародници.Пък после се чудят ,защо тази и онази верига пуснали кепенците.optics написа:И аз не знам защо, но един канадец след като го водих в Люлинската Билла, запомнил следното - Всичко има, много красиво, но много скъпо ! Помня че си купи две супички на прах.
То и на мене ми се изцъклиха очите ,като влезнах за първи път у канадски магазин и успях само да кажа-Бааси ,че то по-скъпо от Лондон тука.
Дори от Ванкувър е по-скъп:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... _city_id1="
Но на социалкаджиите може и да им е скъпо, не знам.

roumensp написа: Ти се изхвърли като ... да не казвам по-добре. Лондон се слави като един от най-скъпите градове в света, което може сам да си провериш тук: http://www.numbeo.com/cost-of-living/"
Дори от Ванкувър е по-скъп:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... _city_id1="
Но на социалкаджиите може и да им е скъпо, не знам.
Guinness написа:Ето ти малко европейски цени за сравнение.Цените са таква ,каквито ще платяш и на касата.Такси няма.roumensp написа:Bistra написа:Но понеже всичко е относително, можеш да почнеш да ги сравняваш с европейските, вместо с американските и ще се почувстваш по-добре.
http://www.tesco.com/groceries/product/ ... 660&Nao=80"
Дрехи
http://www.sportsdirect.com/"
Аз не знам какво толкова се обсъжда, вече един път го преживяхме това при деноминацията на лева през 99 година. Сега просто няма да делят на 1000, а на две, което е по добре.
Иначе храната като цяло в Канада е малко по скъпа сравнено с България, а ресторантите много по скъпи
Иначе храната като цяло в Канада е малко по скъпа сравнено с България, а ресторантите много по скъпи

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- roumensp
Гинес, и аз мога да ти дам линк към Костко или цени от Коледа / Боксинг Дей, но това са по-скоро изключения. Факт е, че жилища, бензин, ресторанти и т.н. са по-скъпи в Лондон. Ако смяташ, че оня сайт не е верен, ето ти още един:Guinness написа:Ето ти малко европейски цени за сравнение.Цените са таква ,каквито ще платяш и на касата.Такси няма.
http://www.tesco.com/groceries/product/ ... 660&Nao=80"
Дрехи
http://www.sportsdirect.com/"
http://www.expatistan.com/cost-of-livin ... ver/london"
Няма за какво да спорим, нямам нищо против Лондон ... има една приказка, че за хубавото се плаща и ако можеш, толкова по-добре за теб.