България може да тръгне по правилния път

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Koko

Re: България може да тръгне по правилния път

Мнение от Koko »

ivalin написа:
Koko написа:
ivalin написа: Ще имате трън в гъ@а! Ще получавате левове, пък ще плащате евро... Юруш на инфлацията, ама вие сте си свикнали, много си ги обичате тези работи... Отново имате нов повод за оплакване колко сте зле... :lol:
В грешка си - ако се премине към евро в България, лева излиза от обръщение и всички транзакции ще са в евро.
Хич не съм в грешка аз, в грешка са тези дето ще сърбат попарата... И да уточня, че явно няма да бъда разбран, ще продължават хората да си получават колкото до сега са получавали в левове, а ще започнат да плащат в евро по нови цени и това не се отнася само за хляба в магазините, а за всичко, което се сетите, че и повече даже... ;)
Искаш да кажеш че при евентуалното въвеждане на еврото заплатите ще останат същите, а цените ще се удвоят? Мисля че и в това отношение грешиш.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
newcomer

Мнение от newcomer »

agent Ozo написа:
joro написа:Нито една от държавите, които се присъединиха към еврото не е обедняла. Литва, Латвия, Естония, Словакия, Словения са на светлинни години пред България. Полша и Чехия също се готвят да приемат еврото в следващите 3 години. Ние и румънците пак ще сме последни и ще се чудим защо сме най-бедни в ЕС.
Това - влизането в ЕС и въвеждането на еврото за Жорката е като едновремешните игри-пирамиди. Който е от първите печели, последните задължително губят.
Такива като него верваха, че само да влезем в НАТО и ЕС и ще забогатеем още на следващия ден. Щото, "я ги вижте другите преди нас къде отидоха". Но при нас не се получи нещо.
Сега се еврото - пак така: "Само да го въведем еврото и ще се оправим. Щото другите, които го въведоха вижте как се оправиха."
Е, нема тайъв народ и такава държава. :)
агенте във военното дело може да си генерал,ма в икономиката си лаик
виж гърците само кви милиарди повлекоха от ЕЦБ кат се осраха само щото са в еуро зоната,а ние дето сме си перманентно осрани що да стоим настрани
ние няма нищо какво да загубиме с тоя ниския дебит като станем член от системата на скачените съдове
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Абе аз викам да ви въведат златната рубла и задължителното кешово (демек кесийно) разплащане. Какви са тия империалистически отживелици, цървули с цървули?! :lol:
P.S.S.S.Поне радостното е, че ще ударят здраво по руските кесии, дето уж бяха тънки откъм евра и ще започнат да ги чарджат, както в нормалните европейски страни. :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Абе аз викам да ви въведат златната рубла и задължителното кешово (демек кесийно) разплащане. Какви са тия империалистически отживелици, цървули с цървули?! :lol:
P.S.S.S.Поне радостното е, че ще ударят здраво по руските кесии, дето уж бяха тънки откъм евра и ще започнат да ги чарджат, както в нормалните европейски страни. :y:
И "цървулеси"
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Koko написа: Искаш да кажеш, че при евентуалното въвеждане на еврото заплатите ще останат същите, а цените ще се удвоят? Мисля, че и в това отношение грешиш.
Ти мислиш, ама аз съм повече от сигурен, че цените ще се вдигнат и още как, то никъде не е било по-различно, а за удвояване не съм говорил и такова нещо въобще не смея да твърдя. Рабира се, че медиите веднага ще замажат положението с голямата баданарка (ама то цената на петрола на международния пазар се качи, цената на газта от Русия се качи, цената на тока се качи защото има проблем в Козлодуй, Марца Изток, Запад и т.н. и т.н.) :(
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:И "цървулеси"
Дааа, a кога ще си получа наградата - "Златен цървул"? :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:Абе аз викам да ви въведат златната рубла и задължителното кешово (демек кесийно) разплащане. Какви са тия империалистически отживелици, цървули с цървули?! :lol:
Защо бе стрино, ти да не искаш да ти въведат валутата на самопровъзгласилата се "Ислямска държава" - динара. Да започнат да секат монети от чисто злато и сребро, както се е правело по времето на ранния ислям кръгли златни монети с тегло около 4,3 гр. и да се е наричат ислямски динар, а сребърната да е от 3 гр. и да се казва ислямски дирхам. Тогава България спокойно ще се казва Булгаристан. :!:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ми мен, ако ме питаш не виждам разлика, ама нейсе! К'во ти пука? Все злато е! :rock:
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:Ми мен, ако ме питаш не виждам разлика, ама нейсе! К'во ти пука? Все злато е! :rock:
То заради това държавичката ни е на това дередже, защото са много, тези като теб, дето не им "пука" и за тях "все е злато"! :!:
newcomer

Мнение от newcomer »

ivalin написа:
Bistra написа:Ми мен, ако ме питаш не виждам разлика, ама нейсе! К'во ти пука? Все злато е! :rock:
То заради това държавичката ни е на това дередже, защото са много, тези като теб, дето не им "пука" и за тях "все е злато"! :!:
и не само заради такива като нея,а и заради такива като теб които зарязаха бащиния си и отидоха да прекопават канадския бостан
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

optics написа:И аз не знам защо, но един канадец след като го водих в Люлинската Билла, запомнил следното - Всичко има, много красиво, но много скъпо ! Помня че си купи две супички на прах.
Леле,този канадец много скръндзав,уа.Май като всичките му сънародници.Пък после се чудят ,защо тази и онази верига пуснали кепенците.
То и на мене ми се изцъклиха очите ,като влезнах за първи път у канадски магазин и успях само да кажа-Бааси ,че то по-скъпо от Лондон тука.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Guinness написа:
optics написа:И аз не знам защо, но един канадец след като го водих в Люлинската Билла, запомнил следното - Всичко има, много красиво, но много скъпо ! Помня че си купи две супички на прах.
Леле,този канадец много скръндзав,уа.Май като всичките му сънародници.Пък после се чудят ,защо тази и онази верига пуснали кепенците.
То и на мене ми се изцъклиха очите ,като влезнах за първи път у канадски магазин и успях само да кажа-Бааси ,че то по-скъпо от Лондон тука.
Ти се изхвърли като ... да не казвам по-добре. Лондон се слави като един от най-скъпите градове в света, което може сам да си провериш тук: http://www.numbeo.com/cost-of-living/"

Дори от Ванкувър е по-скъп:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... _city_id1="

Но на социалкаджиите може и да им е скъпо, не знам. :D
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

roumensp написа: Ти се изхвърли като ... да не казвам по-добре. Лондон се слави като един от най-скъпите градове в света, което може сам да си провериш тук: http://www.numbeo.com/cost-of-living/"

Дори от Ванкувър е по-скъп:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... _city_id1="

Но на социалкаджиите може и да им е скъпо, не знам. :D
Guinness написа:
roumensp написа:
Bistra написа:Но понеже всичко е относително, можеш да почнеш да ги сравняваш с европейските, вместо с американските и ще се почувстваш по-добре. :D
Ето ти малко европейски цени за сравнение.Цените са таква ,каквито ще платяш и на касата.Такси няма.
http://www.tesco.com/groceries/product/ ... 660&Nao=80"
Дрехи
http://www.sportsdirect.com/"
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз не знам какво толкова се обсъжда, вече един път го преживяхме това при деноминацията на лева през 99 година. Сега просто няма да делят на 1000, а на две, което е по добре.
Иначе храната като цяло в Канада е малко по скъпа сравнено с България, а ресторантите много по скъпи :rofl:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Guinness написа:Ето ти малко европейски цени за сравнение.Цените са таква ,каквито ще платяш и на касата.Такси няма.
http://www.tesco.com/groceries/product/ ... 660&Nao=80"
Дрехи
http://www.sportsdirect.com/"
Гинес, и аз мога да ти дам линк към Костко или цени от Коледа / Боксинг Дей, но това са по-скоро изключения. Факт е, че жилища, бензин, ресторанти и т.н. са по-скъпи в Лондон. Ако смяташ, че оня сайт не е верен, ето ти още един:
http://www.expatistan.com/cost-of-livin ... ver/london"

Няма за какво да спорим, нямам нищо против Лондон ... има една приказка, че за хубавото се плаща и ако можеш, толкова по-добре за теб.
Публикувай отговор