25 неща, които загубихме за 25 години

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: 25 неща, които загубихме за 25 години

Мнение от Bistra »

Павел написа: Ако четеше повече и пишеше по-малко, щеше да забележиш, че повечето "изписано" са всъщност цитати от пасквила.
И ако заведете бабичката отново до нашето море, ще видите пак същите лайна да се изливат на плажа.
Знам, затова тя ни гостува на нас, тук в Канада.
Не обичам да те чета. Това го прочетох по изключение, защото бе късо. |(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

:D Eeex корекомите... Абе незнам, каква е тая способност на комунизма да промива мозъците с деситилетия напред :^)

Съгласен съм, че техниката беше качествена, но проблема е в самата уродщина на системата.
Коя от тези две ситуации ви се струва нормална?
1) Живея в западна европа. Решавам, че ми трябва нов телевизор. В петък си взимам заплатата и след работа минавам през кварталния магазин за електроника, мятам един в колата и толкоз.
2) Живея в България, трябва ми телевизор. Отивам в ЦУМ -естествено телевизори няма, обаче може да се запишеш и да чакаш месец два ако си късметлия. Решаваш че не искаш руски боклук и не се записваш. Отиваш на битака да търсиш долари на черно при виетнамците. Оглеждаш се на 4 страни се едно въртиш сделки с наркотици. С доларите отиваш в Кореком и пак не си съвсем спокоен... накрая препотен 10 пъти се сдобиваш с телевизор- да гледаш бай Тошо и руска програма петък вечер... :fubar: и след десетки години въздишаш колко било хубаво... :swear:
Dead Eyes See No Future
pumpy

Мнение от pumpy »

:rofl:
Аааа, има и трети вариант:
3. Без да си си взел заплатата, отиваш в Уолмарт за хляб. Случайно ти се отива до тоалетната, практично и тактически разположена в дъното на магазина. Минаваш покрай секцията с електроника и си харесваш един 75 инчов за детската стая. Вадиш си кредитната карта и се прибираш вкъщи в хляб и подарък за децата. В края на месеца се чудиш как да покриеш новите 1500 кинта по кредитната си карта.......
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

grozdan написа:Павел рони сълзи по комунизма ама се е изнесъл при първа възможност. Кажи Павле, връзваха ли ти некъпаните рускинчета на дънките от Кореком и касетофона? Кажи, кофти ли ти е да те сочат с пръст та си избягал чак накрай света? Или тихо ти нашепнаха другари, че в Калифорнията е кеф? М? Кажи си, ще ти олекне :lol:
По някога имам чувството, че си имам работа с хора от помощното у-ще. Изобщо не въздишам по онова време и не отричам дивотиите на оня строй, но се дразня когато някой се прави неуспешно на интересен и разправя небивалици, само и само да изкара някой лев и и да се хареса на скучаещи съпруги като наша стрина. Точно евреина Паси седнал да се присмива на комунизма, при положение, че евреите го създадоха и направиха Октомврийската революция и при пложение, че благодаение на оня строй се е изучил безплатно, за да прави гуша, клатейки си краката по време на тоя. Това е наглост на квадрат. Защо той и написалият дискутираната драсканица не „анализират“ и се присмеят на сегашния строй, който позволява в една „европейска“ държава, член на ЕС, хората като постъпват в болници да си носят чаршафи и превързочни материали? Защо сега е възможно да си внесеш парите в банката, където уж са ти гарантирани 100 000 евро и после да ти кажат – пари няма, даже и в гарантирания фонд – духай супата и си търси парите при арменския поп. Някогашната ДСК при кой строй фалира? Май чакането на опашка за банани ще ти се види като пикник, ако сръбнеш вода със всичките си спестявания (Гийк, тук е момента да ни изнесеш урока за диверсификация на портфолиото) :rofl:
Гроздане, отговори ми ако не си на 3 гроздови, ти какво би предпочел - да отидеш на море за 30 лв или да дадеш на Алма, Алфа, или там квото беше, тур 3000 лв за екскурзия до Рио и след като не получиш чаканите самолетни билети, като отидеш до офиса им, да видиш, че последния го няма, а на вратата оставили картичка от планината Корковадо и един среден пръст?
А по въпроса за некъпаните рускини, ако ти някога се доближиш до една такава, която със сигурност ще бъде 100 пъти по-красива, фина и наточена от болшинството крави с които си си имал работа, след като първо получиш масивно слюноотделяне, ще последва преждевременна еякулация в черните шорти с бял кант отстрани.
Последно промяна от Павел на Нед Окт 26, 2014 12:48 pm, променено общо 1 път.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да, ама си пазарувал в Кореком и си бил нещо повече от тези, дето не са могли да пазаруват. И то само, защото родителите ти са били удобни на властта. :D
Проблемът на някои съфорумци е психологически. |(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Bistra написа:
Павел написа: Ако четеше повече и пишеше по-малко, щеше да забележиш, че повечето "изписано" са всъщност цитати от пасквила.
И ако заведете бабичката отново до нашето море, ще видите пак същите лайна да се изливат на плажа.
Знам, затова тя ни гостува на нас, тук в Канада.
Не обичам да те чета. Това го прочетох по изключение, защото бе късо. |(
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа:
grozdan написа:Павел рони сълзи по комунизма ама се е изнесъл при първа възможност. Кажи Павле, връзваха ли ти некъпаните рускинчета на дънките от Кореком и касетофона? Кажи, кофти ли ти е да те сочат с пръст та си избягал чак накрай света? Или тихо ти нашепнаха другари, че в Калифорнията е кеф? М? Кажи си, ще ти олекне :lol:
По някога имам чувството...
"Понякога" - слято!...Ето, виждаш ли, че няма смисъл да чета по-нататък! Та кой, казваш, не е внимавал в училище или е бил в помощно такова? :^)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Bistra написа:Да, ама си пазарувал в Кореком и си бил нещо повече от тези, дето не са могли да пазаруват. И то само, защото родителите ти са били удобни на властта. :D
Проблемът на някои съфорумци е психологически. |(
Точно така - на вратата на Кореком имаше надпис - само за хора удобни на властта :rofl:
Аз съм се заблуждавал, че болшинството влизащи СВОБОДНО там, пазаруваха след като си бяха купили долари на черно.
grozdan

Мнение от grozdan »

Ето на Павел му олекна. Обаче форума замириса.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа: Точно така - на вратата на Кореком имаше надпис - само за хора удобни на властта :rofl:
Аз съм се заблуждавал, че болшинството влизащи СВОБОДНО там, пазаруваха след като си бяха купили долари на черно.
Е, пък за мен би било унижение да се пазаря с виетнамци на черно, както друг съфорумник спомена. Предполагам, че и за родителите ми е било, защото не са го правили, а изкарваха добри пари. Темата за пускането в чужбина съм я засягала нееднократно и няма да се връщам отново към нея, за да не се повтарям.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Bistra написа:
Павел написа:
По някога имам чувството...
"Понякога" - слято!...Ето, виждаш ли, че няма смисъл да чета по-нататък! Та кой, казваш, не е внимавал в училище или е бил в помощно такова? :^)
Когато няма какво да кажеш, се хващаш за печатни грешки.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Bistra написа:
Павел написа: Точно така - на вратата на Кореком имаше надпис - само за хора удобни на властта :rofl:
Е, пък за мен би било унижение да се пазаря с виетнамци на черно, както друг съфорумник спомена. Предполагам, че и за родителите ми е било, защото не са го правили, а изкарваха добри пари. Темата за пускането в чужбина съм я засягала нееднократно и няма да се връщам отново към нея, за да не се повтарям.
Тогава не се оплаквай, че си се препъвала с трандафори 2 номера по-малки (44 номер, екстра широки :rofl:) + това ни виетнамци, ни кореми е имало в Бела Слатина (да не пропуснеш да ми направиш забележка, че е Бяла, както го и наричат по врачанско) :D
Добре поне че си била красавица :rofl: и въпреки басмената рокличка, си прекарвала селските пичове под възмутения поглед на баба ти зад пердето.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Забавно! Аз съм Софиянка. Баща ми е роден в София. Майка ми е от Бяла Слатина. :sun:
А вчера си купих съвсем спокойно нови обувки...за тангото. :makeup: Хем си избрах модела по Интернет, хем си поръчах #40( или 10 по тукашен стандарт) без да правя никакви пазарлъци с куче и котко-ядци. ;)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Bistra написа:Забавно! Аз съм Софиянка. Баща ми е роден в София. Майка ми е от Бяла Слатина. :sun:
А вчера си купих съвсем спокойно нови обувки...за тангото. :makeup: Хем си избрах модела по Интернет, хем си поръчах #40( или 10 по тукашен стандарт) без да правя никакви пазарлъци с куче и котко-ядци. ;)
А после Ябълката била расистка :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа: А после Ябълката била расистка :D
Каква е връзката? Павле, да не си минал на ябълкова диета? :^)
Да не съм аз виновна, че виетнамците имат такива хранителни навици. :wasntme:
Публикувай отговор