fighter написа:tanyatais написа:fighter -

темата ти е добра ,началото е обещаващо- какво ти е впечатлението след няколко месеца вече?
Все повече харесвам Ванкувър. Спокойно място за живеене е, климата е чудесен, освен ако не мразиш дъжда. Има всичко от цял свят. Аз понеже не съм расист и пъстротата тук ми допада.
....Разни хранителни магазинчета, заведения за бързо хранене, кафенета се убиват от работа. И това е причината да изглеждат толкова невзрачно, просто собственика си казва "За какво да правя ремонти и освежавания след като то и така е пълно заведението".
Да му се невиди, ей това за мен е проблем - дъжда. За Таня вероятно не е проблем, то в Англия и без това си е все дъжд

, но за южняците липсата на слънце е минус.
За хранителните магазинчета и заведения - в Канада няма ли санитарни норми и изисквания? В Европа ремонтират повече заради изисквания на санитарните власти, отколкото заради конкуренция - поне аз доколкото имам информация.
Според мен, конкуренцията не може да ги накара да ремонтират, защото след ремонт трябва да вдигнат цената на предлаганите стоки и услуги, което пък им сваля конкурентността и компенсира предимството от по-добрата обстановка. А ако всички са на това ниво, се конкурират помежду си на него, без някой да излиза по-нагоре - говоря за съответния квартал. В смисъл, че заведенията съответстват на платежоспособността на живущите в този район. Вероятно в даун-таун или около ЮБС, или Уест Енд има различни заведения.