>>>> Интересно защо!? <<<<

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Защо най-вече избрахте Quebec ? (нека бъдем честни)

Анкетата свършва на Пон Мар 08, 2004 3:47 am

Общо гласове: 0
Botzo

Мнение от Botzo »

Alina,
страшен постинг направо, и все верни неща си писала. :thumbsup:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Alina,mnogo mi haresa tova
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Alina написа: ...
Super, prosto super posting! Kato se vrna v Ottawa shte si go printiram! Shte spra do tuk, zashtoto postingat ti me ostavi bez dumi. I am more than impressed.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
laura

Мнение от laura »

Alina написа:А на мен ми дойде до гуша да бъда крепостен селянин, да искам да отида на една планина за 10 дена през лятото и да не мога да си го позволя, защото добрата планинска екипировка струва много пари, а и спането по хижи лятото е по-скъпо, отколкото на 4астна квартира на морето.... А искам да обикалям и да видя свят... всеки луд с номера си.

И защото ми омръзна да ме унижава тъпата администратсия, която трябва да ми стои на крака като ходя при тях, защото от такива като нас, 4астния сектор, им се плащат големите заплати за клатене на крака и... а вместо това се отнасят с теб като с ку4е.

Защото ми омръзна да се занимавам с арогантните и самодоволни доктори, ненаситни за пари и дори полу4аващи ги, да не си свършат добре работата(това могат да го разберат само хора, които са патили. Наскоро оперираха моя близка, а преди 5 години оперираха и мен. Какво сме платили, няма да ви разказвам...)

Защото като решиш 4е ти е писнало да плащаш тъпите им данътси и рекети на данъ4ните, които ти минават на проверки, ХЕИ и всякаква друга измет, и решиш да си потърсиш някаква работа, т.е. да работиш за друг, макар и с добро образование и много, ама много опит по телефона първият въпрос който ти задават е - на колко гониди сте. И ако си жена и не си под 26, ти се казва директно - ами ние търсим до 25-6 години. А понякога дори направо ти се затваря телефона без думи.

Защото половината ми рода не си говори заради делби на имоти, т.е. пари и на мен ми е дошло до гуша от тсялата тая простотия.

Защото по вестнитси и телевизия няма нищо друго освен негативизъм, убийства, изнасилвания, отвле4ени и разфасовани за органи детса...

Няма закони, няма политсия, няма сигурност...

Защото ми писна да слушам разните 11-1З годишни тийнейджъри да си говорят за секс и да се превъзнасят какви страшни мъже и жени били и 4е било истински срам да си девствен на 15... И като си помислих, 4е и моите детса ако израстнат в такова обкръжение и кой ги знае дали и те няма да поддадат на разните им тъпи моди и да се превърнат в едно от многото лекета с които се напълни страната...

Ей за такива и други неща, за които сега не ми се пише 4е нямам много време...

Защо Кебек.

Ами допреди да кандидатствам реално за Кебек, дори не знаех 4е има такова нещо на картата, и то за пиене ли е, за ядене ли е...

Знам само, 4е исках да отида в Канада. Гледала съм много филми за Канада, за севера, Джек лондон, аааххх.

И бях 4ела за сотсиалната политика на страната. В крайна сметка това действително е единствената страна, която дава шанс на вси4ки да се реализират. Където вси4ки освен индиантсите са по-нови, или малко по-стари имигранти. Затова и колкото и да има расизъм, сори майна, ама той няма нищо общо и не може да се сравни с расизма в САЩ или особено пък в Западна Европа. Там винаги ще сме Ку4ето от крайния квартал.
А който не успее - за него има сотсиал. Което не е лошо нито срамно, кой както се уреди, осигуряват на хората минималните условия за да отселеят.

А аз исках по федералната, защото не бях и 4увала на френски друго освен Боржур или нещо подобно. А, и на Кока кола пише Тужур. Но тогава запо4нах да влизам в Дира, където яко се разискваше колко е по-усложнена федералната програма и колко много време отнема. И така, реших и аз и пуснах по Кебекската, макар 4е не исках.

А защо се заселих в Кебек, макар 4е съм още нова и може да се преместя по всяко време някъде другаде - дали заради образование, или заради мъж, или заради работа.. Но Кебек си е наистина най-евтиното място за на4ало в Канада. Няма какво да се лъжем. Е, вероятно Уинипег също, но не искам докато си взема паспорта да нарушавам закона, а и мисля скоро да си изтегля близките, така 4е трябва да съм примерно кебекар4е и да пазя добро поведение.

И живеейки на бордера, в Хъл, на отсещния браг на Отава, сори КанАк, знаеш ми мнението, намирам, 4е френско ези4ните са по-топли, по-реално мили и доброжелателни от англофоните и 4е макар и безкрайно от4уждени за моята представа дори в семейството си или сред приятелите си, те като кажат 4е ще се опитат да ти помогнат, обикновено го правят или дори да не им искаш помощ сами правят нещо да ти облек4ат живота. За 2 месетса и половина срещнах много гадни, но и страшно готини хора тук и съм и безкрайно благодарна.
При това те до един са франкофони.

Та така...

И накрая, за да не бъда разбрана погрешно заради мотивите които съм изброила в на4алото, искам да уто4ня, 4е въпреки 4е съм отвратена от БГ администратсията и власт имащите, и голяма 4аст от обществото на БГ,

МНОГО МНОГО ОБИ4Ам БЪлГАрИЯ. Оби4ам си историята, природата, традитсиите,приятелите които смятам за незаменими и верни и за които винаги ще ми е мъ4но...Оби4ам я.

Но там не мога да бъда щастлива. Там се 4увствах като в затвор и не можех да дишам, 4увствах 4е душата ми умира, загивах...

Това е

:beer2: :beer2: :beer2:
Исках да ти изръкопляскам, но не намерих емотикон.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Супер постинг
Мисля, че анкетата се изчерпва само с него.
Затова и никой няма да остане тук!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Евала Алина, сестро, много добре казано!
Както се казва, България е страхотна страна, българите също са страхотни хора, но комбинацията българин в България си е е*ала майката!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено