EVALUATION -какво представлява?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
bravo

Мнение от bravo »

to ot approche communicative ne moat da pi6at tez govedca!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Мерси за новината С200, това го знам и все пак ай кен ду ит :lol:
Не ми пука колко време ще чакам - ти да не си мислиш, че умирам от желание да работя некъде на 8 часов работен ден като лудите...Бааавно, полеееека :lol:
Такава е системата, кво да се прави...
А за това кои даскали са по-добри и кои не - нема смисъл от спор...Това тук е друг свят и няма нищо, ама нищо общо с нас!
Ама да не издавам неща от кухята, че срамота...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

bravo написа:to ot approche communicative ne moat da pi6at tez govedca!
Поздравявам те за умната мисъл! И аз това се опитвам да им обесня, ама те не та не! Научавали били!!! Да сме живи и здрави, че въпреки апроша ще ги накараме да научат...Горките деца...
Парадоксът е, че след акьой ги хвърлят в редовен клас и там става страшно...Помощ - той не може да пише! Не само, че не може да пише, ми не може и да чете! :lol:
На нас проблемът ни е, че сме видели и друго, освен тая система и имаме база за сравнение...Я кебекарите да ги видиш как са си доволни...Дай им да плямпат! Ама не ги питай ква е разликата между омофон и омограф :lol:
Изображение
Аватар
c200

Мнение от c200 »

ааа, тебе не та мисля, ти си Диване, ще се оправиш.
Споделям инфо ей тъй за другите :)

П.С. И да не вземе някой да се обиди, казвам "даскал" с уважение, като през 19-и век. Има други, на тях им викам "учительници", ама то туй диагноза, да не дава господ :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
bravo

Мнение от bravo »

az 10 god. v bg biah na 2mese4en dogovor, i kvo ot tva?
rabota kat ima, dreme ti, ama lo6oto e tuk, 4e seki kebekar rabotil kat socialen agent moje da daskaluva fr. na emigranti naprimer, a ima filolozi, det sa bez rabota.
az kat govoria bulg., tva ne zna4i , 4e mu znam gramatikata i moga da ia prepodavam
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

c200 написа: Има други, на тях им викам "учительници", ама то туй диагноза, да не дава господ :)
Има и една приказка ,че учител с 5 г.стаж по специалността не подлежи на осъждане* в Турция например*И защо?Ами щото се ......... :P
Последно промяна от petia4444 на Пет Окт 28, 2005 4:15 pm, променено общо 1 път.
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
bravo

Мнение от bravo »

divaneto, mnogo sa ti visoki kriteriite, ma kaka, kaf omofon, omograf, te ne praiat rzlika m-du 4astite na re4ta i izob6to kvi sa tia prostotii, nali kat govori6 tam , ta razbirat i t.n. ti omofon, sia , horata sa simplex, ne zabraviai. az zatui ne 6ta na secondaire da daskaluvam
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Това ме потриса! Как всеки социален работник може да предава!!!
Всъщност, що пък не...Нали идеята е от тези курсове да не излезеш по-учен от тех, щото ясно си дават сметката, че после некой може да им гепи топлото местенце :lol:
Макар че, на мен първата ми работа на канадска земя, след 2 месеца упортсво беше в колеж ЛаСал - нема невъзможни неща!!! Важното е да попаднеш на правилния човек, в точния момент...
Изображение
Аватар
c200

Мнение от c200 »

кат стана дума, ето нещо по памет от "Трима Другари" - Ремарк

" - Работих в сферата на пласмента.
- Търговец ?
- Не точно, наложи ми се да стана учител..."
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

bravo написа:divaneto, mnogo sa ti visoki kriteriite, ma kaka, kaf omofon, omograf, te ne praiat rzlika m-du 4astite na re4ta i izob6to kvi sa tia prostotii, nali kat govori6 tam , ta razbirat i t.n. ti omofon, sia , horata sa simplex, ne zabraviai. az zatui ne 6ta na secondaire da daskaluvam
Ама това са бъдещите учиели, бе! За учениците не ги знам кво знаят и кво не...
Факт - намалят ти оценката до 20% заради правописни грешки...Правете си изводите...Ох, все ми иде да се тупам в гърдите и да викам Булгар, Булгар!!! Кога ли ще ме избият и мен лудите... :lol:
Изображение
bravo

Мнение от bravo »

elia, pusnah ti mel, de da znam kade, ma 6si gonameri6.
potrisai se, kat iska6, i az se tresoh, ama si e taka, rabota v gouvernement- a si e tva! tehnite si zimat, ne nas, nali onia sa native speaker!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Нейтив спикър! Ха-ха! не ми прави смях! Факт е, че не могат едно изречение да довършат на френски, та минават на английски...Е, не всички, но е достатъчно често...нека са нейтив! Ама бъди сигурна, че това колкото им помага толкова им пречи...Но не бива да си развивам всички теории наведнъж, още повече, много се отплеснахме...
Между другото - Браво, боцни бутончето ЛС и си напиши телефончето, щото иначе трудна работа :lol:
Изображение
survivor

Мнение от survivor »

bravo написа: tehnite si zimat, ne nas, nali onia sa native speaker!
Ami za tova si ima English School Board :D
nini

Мнение от nini »

Takaaa, sega shte dam tochno info ot izvora. Dnes chetoh temata i vi otgovariam. Zashto pisah, che nikoi ne priznava evaluatziiata ot Min. na emigratziiata? Ami zashtoto samoto Min. na obrazovanieto posle si pravi sobstvena evaluatziia. Za uchitelite ot Bg patia e slednia:1.Podavash dok. v regionalnoto min. na obrazovanieto, za men to beshe Monteregie, Longueuil, zashtoto tuk jiveia. Te gi razglejdat i ako preceniat, che stavash, izprashtat slujebno doks v MIn. na obrazovanieto na Quebec, ville de Quebec.
2. Tam gi razglejdat na novo, ako imash 450h pedagogika i psihologiia ti opredeliat izpit po frenski /ako obrazovanieto ne ti e bilo na fr.ezik/ i sled kato go izkarash tozi izpit poluchavash Permis d'enseigner. Tova e vremenen dokument, koito e za 5 god. Prez tezi godini triabva da napravish 1000 chasa rabota i da imash 2 polojitelni evaluatzii ot direktorite.
Ta tova e v obshti linii. Za uchitel ot Bg, nachalen, ne sam chula da si e nameril rabota tuk vav frankofonsko uchilishte. Za da prepodavash v nach. kurs tuk triabva frenskia da ti e maichin ezik, inache prepodavash francais-langue seconde, obiknoveno na anglofoni...
Izviniavam se za latinitzata, no preinstalirah skoro i ne sam slojila nito fr. klaviatura, nito kirilitza oshte.
Ako ima vaprosi pitaite...
Uspeh!!
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Нямам идея какво означава този документ :shock: ,дали някой може да каже какъв е и от каде се издава?
une copie certifiée du document l’autorisant à enseigner dans la province, l’État ou le pays où elle a suivi sa formation psychopédagogique ou sa formation à l’enseignement :
ce document peut se nommer certificat d’inscription, certificat professionnel, certificat d’aptitude à l’enseignement, arrêté ministériel de titularisation, permis, brevet, décision de titularisation, CAPES, etc.
N.B.Noter que si la juridiction dans laquelle la personne est autorisée à enseigner ne délivre pas d’autorisation d’enseigner, l’université ou le gouvernement concerné doit faire parvenir directement au MELS une lettre indiquant que le diplôme en question donne accès à l’enseignement.
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Заключено