Българските лекари и медицина на световно ниво!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
SFBG82

Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!

Мнение от SFBG82 »

Аз залагам на превантивната и хомеопатичната медицина и досега проблеми не съм имал.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

SFBG82 написа:Аз залагам на превантивната и хомеопатичната медицина и досега проблеми не съм имал.
Второто твърдо не е медицина, а май и първото също?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

SFBG82 написа:Аз залагам на превантивната и хомеопатичната медицина и досега проблеми не съм имал.
Като гледам колко ти е акъла, не се и съмнявам, че не залагаш на истински лекари и медицина.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Павел написа:Като гледам колко ти е акъла, не се и съмнявам, че не залагаш на истински лекари и медицина.
Всеки има право на личен избор. Щом те кефи залагай на алопатичната медицина и си носи последствията.
Колкото до неоснователната ти обидата към мен, къде са модераторите в този форум?
Все си мисля, че трябва да се спазва благоприличен диалог във форума.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

optics написа:
Май тук се заформя спор Алопатия vs. Хомеопатия.
Интересното явно предстои. :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

SFBG82 написа:
optics написа:
Май тук се заформя спор Алопатия vs. Хомеопатия.
Интересното явно предстои. :lol:
Какво е това "алопатия"? Да не е термина, с който хомеопатичните "доктори", станали такива след 6-12 месечен курс наричат истинската медицина, практикувана от истински доктори, учили между 7 и 10 години за да станат такива?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Не виждам база за какъвто и да е спор, след като дори и в Wikipedia директно и без увъртане се казва, че хомеопатията е "шарлатанство".
Scientific research has found homeopathic remedies ineffective and their postulated mechanisms of action implausible. Within the scientific community homeopathy is considered to be quackery.
pumpy

Мнение от pumpy »

Не е зле, а ?
В България да скочиш на медицинско лице е съвсем нормално и без никакви сериозни последици.....
Видимо в БК, служебните кучета имат по-добра защита:
........In B.C.’s new Prevention of Cruelty to Animals Act, assaulting a police dog can lead to two years in prison or a maximum fine of $75,000.

The suspect, a Vancouver resident, faces robbery, weapons and assault charges.
Read more: http://bc.ctvnews.ca/police-dog-near-re ... z2HpxWL1Gr"
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

SFBG82 написа:Май тук се заформя спор Алопатия vs. Хомеопатия.
Хехе, и с кого ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Медсестрите свършиха
Заплатите на сестрите са мизерни – движат се между 400-500 лева. Има бедни общински болници, в които те дори са 200 – 350 лева. Единствено в някои частни клиники, в Правителствена болница и във ВМА сестрите получават около 770 лева месечно. Много свободни места за тях обаче любезно предлагат Великобритания, Испания, Гърция, Италия и Германия. В социалните домове в Англия, например , нашите сестри получават по 1300 паунда месечно, а в болниците – 3000 паунда. В Италия и Испания им плащат по 1200 евро. В Германия сестрите взимат около 3000 евро. Освен това съпрузите и децата им също получават правото на труд във федералната република.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Модерната медицина (в България включително) има няколко отличителни характеристики:

1. Ако си млад и болен - с много голяма вероятност ще те "поправи" чрез "третиране" в болница или в дома

2. Ако си възрастен и имаш проблеми, които налагат "процедурата постъпване в болница за диагностициране и лечение" - с много голяма вероятност никога няма да излезеш с "подобрение" или поне "стабилизиран"

3. Поради факта, че "имената на болестите" се определят от тези които трябва да "лекуват", разходите за "лечението" нямат горна граница и частното или публично финансиране на "системата" непрекъснато изяжда все по-голям процент от богатството на обществото при все по-ниска ефективност на "лечението".
pumpy

Мнение от pumpy »

Интересно мнение е професионален форум. Колега в България си продава машината:
Стоматологична машина ADEC

Продавам стоматологична машина ADEC произведена 93 година, маслен компресор, 2 стола ADEC, шкаф с мивка ADEC, работна масичка ,2 фотополимерни лампи,микромотор ,турбина,обратен наконечник,ултразвуков апарат,бюро,шкаф.
Един от купувачите коментира:
Невероятно е, че 20 годишна машина е с дизайн на съвременна китайска, бразилска, българска...
Интересно, но никой не говори за тиксо и подобни, а и на снимките не се виждат (последните не мога да ги постна, поради неразбирателство между форумната платформа и мен)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Тиксото е запазена марка само на канадските зъболекари. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Дори и българските лекари да са на световно ниво (поне тези в Пирогов би трябвало да са), това може и да не ви помогне изобщо, ако имате късмета в същия този момент да докарат тежко ранена мутра от подземния свят:
При настаняването му в "Пирогов" (става въпрос за простреляната днес мутра Златко Баретата) достъпът до болницата е бил прекъснат от охранители и близки на простреляния, като за кратко не са били допускани дори и линейки, съобщи Би Ти Ви. По-късно нормалната атмосфера в болницата е била възстановена.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Горките лекари! :(
http://kichashki.com/?p=1060"
Публикувай отговор