Времето в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
myhata II

Re: Времето в Канада

Мнение от myhata II »

ablood написа:А имате ли като тук STOP на всеки 50-100 метра?
Това пък изобщо не те оправдава .......
Явно ти се свиди феродо и бензин..........
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Онзи ден поаднахме в първата ,за мен поне, снежна буря .
УжъсТ!!
По пътя ни застигна ураганен вятър около 70 км в час, буря от бял сняг ,който се стели като пелерина над пътя или като пясъчна буря в пустиня, висока степен замъгленост и ниска видимост , близарди и -46 температури. Криво ляво стигнахме след час и половина до термалните извори ,колата не може да се стопли на такива температури ,около нас имаше 11 обърнати коли по пътя и два заседнали камиона, ужасни условия. Но бяхме на магистрала и нямаше как да обърнем и да се върнем у дома.
СПА-то беше спокойно,уютно, минералната вода беше 43 градуса, а имаше и сектор и навън .
Само в Исландия съм виждала такива термални извори с топла вода навън и сняг наоколо. Във водата и навън беше приятно,топлихме се 2-3 часа със сауна ,лек масаж и термални бани и на обратно.
На връщане се беше изчистила бурята ,но утре и днес имаме пак червени предупреждения за -47 температури..
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
grozdan

Мнение от grozdan »

аблъда не бил спрял на знак Стоп. Голям праз! Негова си работа.

Първо, нашенския знак Стоп се казва Arrêt, а не Stop. Което само по себе си показва различното отношение към него. А пък ние не можем да правим десен завой на червен светофар на острова Монреал. Гадно ни е и затова не спираме на знак Arrêt. Спира се напълно и брои до 3 само ако наоколо има полицейска кола. Ако няма такава се подразбира, че се препълзява. Ако спрете е по-вероятно да предизвикате смут в населението. Ще дойдат журналисти да снимат кой е тоя, дето спирал.

Освен това е препоръчително по градските магистрали с ограничение 70 км/ч да карате поне с 80 (ако го позволяват условията). Иначе е опасно. Автобусите Мегабус карат с около 85-90 ;)
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

optics написа: Ако не е очевидно, предпочитам да махам ларж с ръка - давай минавай.
Така било в арабските страни, тука си има правила.
Махам на пешеходец, ако се окаже плах и несигурен. 8)
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

grozdan написа:аблъда не бил спрял на знак Стоп. Голям праз! Негова си работа.

Първо, нашенския знак Стоп се казва Arrêt, а не Stop. Което само по себе си показва различното отношение към него. А пък ние не можем да правим десен завой на червен светофар на острова Монреал. Гадно ни е и затова не спираме на знак Arrêt. Спира се напълно и брои до 3 само ако наоколо има полицейска кола. Ако няма такава се подразбира, че се препълзява. Ако спрете е по-вероятно да предизвикате смут в населението. Ще дойдат журналисти да снимат кой е тоя, дето спирал.

Освен това е препоръчително по градските магистрали с ограничение 70 км/ч да карате поне с 80 (ако го позволяват условията). Иначе е опасно. Автобусите Мегабус карат с около 85-90 ;)
Вас направо трябва да ви изпитват наново в другата Канада...

Аз обичам да спирам на стопа и никой да няма наоколо. Бързането е вредно - води до стрес и повече експлоатация.
Embrace your climate change!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

7George написа:
optics написа: Ако не е очевидно, предпочитам да махам ларж с ръка - давай минавай.
Така било в арабските страни, тука си има правила.
Махам на пешеходец, ако се окаже плах и несигурен. 8)
Кат станеш на 90, плах и несигурен и ти ще си. (перефразирам, ако сте фенове, ще се сетите кого).
8)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Предлагам на администрацията почти всичко след Павелщината на 15-та страница да се изтрие, или премести някъде.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Що бе нека да седи панаира как шофираш в бурята,надул вефа и неспиращ по кръстовищата за да не гориш бензин,боксуваш и триеш феродо и гуми :lol: :rofl:
Аз съм 1000 процента сигурен че точно заради това не спираш ,вижда се много добре от видеото което си качил Емине :D :lol: :rofl:
Стефан Цанев
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Вярно е, че по градските магистрали у Монреалско като караш със 70 и всяваш смут-започват да ти примигват, да те изпреварват отляво или от дясно (нищо, че не си в т.нар. „бърза„ лента), залепят ти се на 5 см от задната броня, а бе изобщо кеф да ти е да намалиш още и да размахаш един специален пръст (ама нали сме възпитани, траем), и ставаш опасен на пътя-не заради собственото шофиране, а заради изнервените идиоти около теб.
А иначе за времето- ми кво му е-в къщи топло( не се стискаш за отопление) на работа топло(ако не се скапе отоплението), в магазините топло. Сега, като имаме и гараж и дистанционни запалвания-и в колите топло. Тази зима дългото яке си седи в гардероба, нищо, че ми се струва по-студенка от предишните 8.
Хайде със здраве, Великден се задава, не Коледа ;)
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Нищо не разбрах от това видео за 3-те секунди. Как е станало?
В интрес на истината няма никакви такива правила за 3 секунди и можеш да утрепаш някой даже и 5 секунди да си спрял. Достатъчно е да претича, а някой окапват и от просто спъване.
На други и цял един живот няма да им е достатъчен и те си го знаят. Майка ми например и 1 час да седи на стопа пак няма да е безопасно да премине.
А пешеходец ако се оглежда и внимава никоя кола неможе да го изненада. Ако ли не и най внимателния шофьор може да го утрепа.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ти блъсни дете на знак "Стоп" , пък после ще видиш как е станало! Пешеходците са винаги с предимство. Ако трябва чакай не 3, а 30 секунди оглеждайки се, ама пешеходци не можеш да блъскаш.3 е абсолютният минимум за да си завъртиш главата в двете посоки. Не случайно късат толкова шофьори за това пусто въртене.
Майката казва, че синът и е бил няколко пъти последователно блъснат от колата. Вероятно се е превъртял отгоре, не знам. Чак ме втриса като си го помисля. Добре, че детето е добре!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Marto написа:Мухата е прав - не само в Торонто, ами и на много други места ще те спукат от глоби.
Тъй като ми стана интересно дали сте наистина толкова различни шофьори от тукашните порових из YouTube за скрити камери из онтарийските кръстовища. Ето тези пичове са направили много хубав запис.
За 5 минути непрекъснато движение (паузират, когато не идват коли) само 2 коли спряха напълно и то единия говореше по телефона. :lol: Другите пропълзяваха, или леко намаляваха.

И дума да не става за 3 секундно напълно спиране, за което раздувате. Пълен бъзик. Все едно гледам тукашните улици.

http://youtu.be/RdvqXSnJ31I

Edit: Ето едно подобно (но не толкова зрелищно) от Burnaby, BC:

http://youtu.be/7oG1k-DeO30
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

честито, ти си един от печелившите които не спират на стоп !

The fine attached to a stop sign ticket is not the only penalty for the offence. A stop sign ticket has four different penalties:
•Three demerit points
•A fine of one hundred and ten dollars ($110.00)
•A conviction registered on your driving record for three years
•Possible insurance increases
•Determination of fault in accident cases

:y: :rock:
А ако утрепеш човек си го носи цял живот на съвестта ....!
Стефан Цанев
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

ablood написа:Тъй като ми стана интересно дали сте наистина толкова различни шофьори от тукашните порових из YouTube за скрити камери из онтарийските кръстовища. Ето тези пичове са направили много хубав запис.
За 5 минути непрекъснато движение (паузират, когато не идват коли) само 2 коли спряха напълно и то единия говореше по телефона. :lol: Другите пропълзяваха, или леко намаляваха.

И дума да не става за 3 секундно напълно спиране, за което раздувате. Пълен бъзик. Все едно гледам тукашните улици.

http://youtu.be/RdvqXSnJ31I

Edit: Ето едно подобно (но не толкова зрелищно) от Burnaby, BC:

http://youtu.be/7oG1k-DeO30
Търсиш оправдание за собствените си глупости?! Типично по ablood-овски. :clap:

Иначе, с клиповете доказваш, че има abloodовци навсякъде в Канада. ;)
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"