Канада и имотите според theatlantic

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
yahoo

Re: Канада и имотите според theatlantic

Мнение от yahoo »

Californian написа:Ясно а един въпрос отоплението включено ли е в тези 150-250 долара?
Включено е в примера който давам иначе щеше да е може би наполовина или по-малко, ако отоплението не е на ток. Уговорката е че това е за Квебек с много и евтин ток. Другаде може и да е повече.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

yahoo написа:
Californian написа:Ясно а един въпрос отоплението включено ли е в тези 150-250 долара?
Включено е в примера който давам иначе щеше да е може би наполовина или по-малко, ако отоплението не е на ток. Уговорката е че това е за Квебек с много и евтин ток. Другаде може и да е повече.
Да и аз това си мислех, то е като Тексас значи и тук ми изглежда прилична сума за къща - ток и отопление по скоро охлаждане, 150-250долара.
Още един въпрос, сори че ти досаждам. :D
Колко е цената на голана в Монреал, литър също става?
И също наем на 1бдр жилище 55-60кв метра?
Защото всички тези неща звучат супер - интернационален град, от това което чета тук и не е и много скъп, звучи супер. ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аз плащам за ток около 110-120 за 2 месеца, защото отоплението е на газ. Токът в BC е $0.068/kWh + разни дребни такси. Газта ми варира от 50 през август до 300 през януари (топлата вода се загрява на газ). Отделно имам сметка за вода и канализация.
Property tax е много различна в отделните общини и в една община може да плащаш двойно на това, което би плащал в съседната.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Аватар
Marto

Мнение от Marto »

roumensp написа:
Аз плащам за ток около 110-120 за 2 месеца, защото отоплението е на газ. Токът в BC е $0.068/kWh + разни дребни такси. Газта ми варира от 50 през август до 300 през януари (топлата вода се загрява на газ). Отделно имам сметка за вода и канализация.
Property tax е много различна в отделните общини и в една община може да плащаш двойно на това, което би плащал в съседната.
При нас най-тъпото са разните му там фиксирани такси и на практика за ток и газ им дължиш едно 20, 30, 50 долара на месец преди да започнат да ти изчисляват на kWh, GJ, etc.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

roumensp написа:
350Долара ми звучат доста за ток и отопление, Британска Колумбия пак се показа като скъпо място, то и за това е и хубаво де, ако беше ефтино нямаше да е хубаво. :D
Хубаво нещо е къща да си има човек, лошото нещо е разходите са повече от апартамент... :)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Californian написа:Колко е цената на голана в Монреал, литър също става?
Варира напоследък между 1.25-1.45 CAD за литър. Това е проблем, но за тези които навъртат много километри. Аз не съм от тях, но пък моя звяр гълта много.

Преди 13г. 1бдр в центъра на острова на Монреал го държах за $350 всичко включено, но сега е вече към и над $500. По-далеч може да се намери и малко по-евтино, а в даунтаун дори двойно.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

yahoo написа:
Californian написа:Колко е цената на голана в Монреал, литър също става?
Варира напоследък между 1.25-1.45 CAD за литър. Това е проблем, но за тези които навъртат много километри. Аз не съм от тях, но пък моя звяр гълта много.

Преди 13г. 1бдр в центъра на острова на Монреал го държах за $350 всичко включено, но сега е вече към и над $500. По-далеч може да се намери и малко по-евтино, а в даунтаун дори двойно.
Супер звучи! Това дори и на глас го казах. :D
Аз преди време ми беше мечта да живея във Ванкувър или Виктория във БК....аз пак бих живял де но ако имам много пари. Но иначе Монреал ми звучи супер да ти кажа от това което ми разказваш ми звучи още по-добре и от Тексас. Аз в Тексас дойдох защото е ефтино.
А от това дето чувам Монреал е също толкова евтино колкото и Тексас. А има един много много голям всъщност няколко голями плюсове така както ми работи мозъка.
По-близко е до европа - и няма да са 10 часови полети от Чикаго и още 2-3 часа от Тексас до Чикаго както го правя редовно.
И втория още по-голям плюс - в представите ми Монреал си е истински град със социален живот а не село като Тексас, да ходиш да си вземеш билети за театър, концерти и такива неща.

Абе ще се замисля аз за Монреал съвсем сериозно след някоя и друга година.
Благодаря ти за отговорите.

И наистина последен въпрос - как е с работата така от твоята гледна точка, ясно е че статистики бол в гугъл?
Повече работа за бели якички или за сини, или индустрии въобще твоите 2 цента?
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Californian написа:И наистина последен въпрос - как е с работата така от твоята гледна точка, ясно е че статистики бол в гугъл?
Повече работа за бели якички или за сини, или индустрии въобще твоите 2 цента?
Сега си дойдохме на думата :D

Понеже сме почти колеги знам какво ще търсиш и трудно ще го намериш в Квебек като цяло. Тук добра работа бързо няма да си намериш освен ако не си от големите късметлии. Моята не е свързана изобщо с Квебек и Канада и мога да отида да си я върша навсякъде по света, но ако сега трябваше да си търся работа нямам никаква идея къде щях да я намеря. Изобщо не говоря за някаква работа, а за добра такава в нашата област и с добро бъдеще.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В Монреал се плащат много високи данъци (то Кебек като цяло) и ти трябва френски. Хич не е супер. Живота поскъпна много .
p.s Аз ако трябваше сега тепърва да имигрирам нямаше да дойда в Квебек.
Последно промяна от IRA на Пет Фев 08, 2013 3:31 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

yahoo написа: Сега си дойдохме на думата :D
.
Ясно, разбирам те! Благодаря ти за обясненията.
Но иначе си ти харесва за живот Монреал, искам да кажа щом можеш да отидеш където поискаш - тоест си намерил перфектното съотношение на достъпен финансов град и "хубавост" на град...ако мога така да се изразя...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Californian написа:Британска Колумбия пак се показа като скъпо място,
Ти зададе ли си въпроса какво точно отоплява Румен за тази сметка или според теб размера и типа на жилището са без значение? Цената на електроенергията и природния газ в Британска Колумбия са едни от най-ниските в Канада, че и на континента (като цени тока във Ванкувър е на трето място по евтиния след Монреал и Уинипег), подобна е ситуацията и с природния газ.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

MrGeek написа:
Californian написа:Британска Колумбия пак се показа като скъпо място,
Ти зададе ли си въпроса какво точно отоплява Румен за тази сметка или според теб размера и типа на жилището са без значение? Цената на електроенергията и природния газ в Британска Колумбия са едни от най-ниските в Канада, че и на континента (като цени тока във Ванкувър е на трето място по евтиния след Монреал и Уинипег), подобна е ситуацията и с природния газ.
Прав си, да кажем, че аз не съм прав и да не спорим. ;)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Daisy2, де изчезна бре ?
http://www.realtylink.org/prop_search/A ... 0&AreaID=2"
Разглеждай и купувай ;)
Публикувай отговор