Godis написа:Що ли е толкова трудно за разбиране от някои - иска да каже че никой никого не кара насила да почва работа на черно.
Ок и това в каква връзка - някой е казал, че го карат насила да почне да почне на черно ли? Аз не мисля, че някой е твърдял такова нещо.
pumpy написа:В едно уравнение винаги има две страни: търсеща и предлагаща. Да обвиняваме предлагащата, че са първенюта и изедници и да приемем, че търсещата са експлоатирани маси, съжалявам много.
Е анджък де, аз досега само чух обвинения срещу социалистите и айлаците, а не се разбра много, че имало и друга страна в уравнението

BTW, практиката да се работи на черно ще спре, като се отрежат работодателите, които я предлагат - иначе винаги ще има мързеливи, тарикати, отчаяни и т.н. които да я търсят. Или да се премахне минималната работна ставка и да се остави пазара сам да регулира всичко. Но този вариант може да има някои социални рискове, примерно някои хора вместо да си бачкат пицата на черно за $9/час, ще трябва да я работят на бяло за $5/час и може да решат за по-лесно да прескачат през балконите на по-заможните и да им събират излишните долари от спалнята...