Търся си работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: Търся си работа

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Какво точно работеха тези 40 души и на каква заплата? Мислех, че си рентиер. :lol: Бъди изчерпателен първо с личния пример, моля, след като искаш да получиш информация.
BTW, не е прието тук да се задават въпроси за заплащане, ама за теб не важи, защото се отнася за друга държава. Та кажи, кажи! Слушам. ;)
Кой каза че не е прието ?
А да се фукате 24 часа е прието, за мен щом като си тръгнал да припяваш какъв го вадиш и колко храниш, си длъжен да си кажеш всичко !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Много написано, нищо конкретно - един извод: Колкото повече време загубите в четене и писане на съвети тук, толкова по-малки са шансовете ви да си намерите работа (без значение на "черно" или на "бяло"), така че ако наистина имате нужда от работа, потърсете я там където има някакъв шанс да я намерите (Курсове за търсене на работа, изпращайте CV, посетете евентуални работодатели, обаждане на вуйчо или стринка тук трудно ще сработи)
Последно промяна от analgin на Пон Ное 24, 2014 10:30 am, променено общо 1 път.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Ами тук пишат само вече намерилите работа. Останалите няма с какво да се похвалят и не могат да се вредят в темата :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Кой каза че не е прието ?
А да се фукате 24 часа е прието, за мен щом като си тръгнал да припяваш какъв го вадиш и колко храниш, си длъжен да си кажеш всичко !
Никой нищо не е длъжен, още по-малко пък на теб! Не го ли разбра вече? :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Godis написа:Що ли е толкова трудно за разбиране от някои - иска да каже че никой никого не кара насила да почва работа на черно.
Ок и това в каква връзка - някой е казал, че го карат насила да почне да почне на черно ли? Аз не мисля, че някой е твърдял такова нещо.
pumpy написа:В едно уравнение винаги има две страни: търсеща и предлагаща. Да обвиняваме предлагащата, че са първенюта и изедници и да приемем, че търсещата са експлоатирани маси, съжалявам много.
Е анджък де, аз досега само чух обвинения срещу социалистите и айлаците, а не се разбра много, че имало и друга страна в уравнението ;) BTW, практиката да се работи на черно ще спре, като се отрежат работодателите, които я предлагат - иначе винаги ще има мързеливи, тарикати, отчаяни и т.н. които да я търсят. Или да се премахне минималната работна ставка и да се остави пазара сам да регулира всичко. Но този вариант може да има някои социални рискове, примерно някои хора вместо да си бачкат пицата на черно за $9/час, ще трябва да я работят на бяло за $5/час и може да решат за по-лесно да прескачат през балконите на по-заможните и да им събират излишните долари от спалнята...
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

miteto написа:...може да решат за по-лесно да прескачат през балконите на по-заможните и да им събират излишните долари от спалнята...
В този смисъл социала може да се разглежда като такса "Спокойствие"
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

analgin написа:
miteto написа:...може да решат за по-лесно да прескачат през балконите на по-заможните и да им събират излишните долари от спалнята...
В този смисъл социала може да се разглежда като такса "Спокойствие"
Да де, само че тази такса спокойствие се събира главно от не толкова заможните за да пълни касичките на бъмовете, които пък гарантират спокойствието на заможните. Един вид обяда се плаща не от този, от който е поръчан. В този ред на мисли предпочитам американската система - повече затвори и до 5 години след като си дошъл никакъв социaл. Така хората биха били мотивирани да си търсят работа. Тук ги мотивират единствено да лежат и пърдят...Пък и претенции!
Трябвало жена му да си ходи всяка година до България и да си прави вояжи до Куба. Ако си на социaл не беше ли забранено да напускаш страната? :x Я, кой ги прави тез неща да го обадим бързо, бързо?! :rofl: :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми то с тия данъци тук как да не станеш "работодател на черно". Идва водопроводчик вкъщи, цената ако не изкаш белешка Х ,ако искаш белешка Х+ около 50%. На секудндата ставам "работодател на черно".
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

IRA написа:Ми то с тия данаци тука как да не станеш "работодател на черно". Идва водопроводчик вкъщи, цената ако не изкаш белешка Х ,ако искаш белешка Х+ около 50%. На секудндата ставам "работодател на черно".
Да, в Канада е така - водопроводчик/електротехник (лицензиран) който работи върху аварии в режим 24/7 обикновенно фактурира 240$/ч, като времето започва да тече от позвъняването.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:В този ред на мисли предпочитам американската система - повече затвори
Престъпността в щатите е много по-висока от канадската, въпреки че имат много повече затвори и освен това са страната с най-голям процент от населението, излежаващо присъди.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:Престъпността в щатите е много по-висока от канадската, въпреки че имат много повече затвори и освен това са страната с най-голям процент от населението, излежаващо присъди.
Разбира се, но и данъците са различни. В Канада държавата прехвърля проблемите си върху обикновените граждани, връчвайки им сертификат за осиновяване на идеална част бъм без да е желан. Да не говорим, че не е в услуга на хората, които имат намерение да развиват бизнес, а всячески им пречи.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Bistra написа: Трябвало жена му да си ходи всяка година до България и да си прави вояжи до Куба. Ако си на социaл не беше ли забранено да напускаш страната? :x Я, кой ги прави тез неща да го обадим бързо, бързо?! :rofl: :D
Не е скъпа, държавата е преценила, че трябва да има социал, за да могат новопристигналите да си стъпят на краката, като продължение на това, за да не се завърнат завинаги скоропостижно там откъдето са дошли, им позволява да пътуват. Когато си на шомаж например, нямаш право, защото знаят, че вече си се устроил и ще стоиш.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Първите 3 месеца може ли да се кандидаства?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

scoubidou написа:Не е скъпа, държавата е преценила, че трябва да има социал, за да могат новопристигналите да си стъпят на краката, като продължение на това, за да не се завърнат завинаги скоропостижно там откъдето са дошли, им позволява да пътуват. Когато си на шомаж например, нямаш право, защото знаят, че вече си се устроил и ще стоиш.
Това, че се опитваш мен да баламосваш, ти е простено, но да заблуждаваш така новопристигналите...тц, тц, тц! :shake:
Като си на социал декларираш липса на доходи. Пътуването в чужбина е червена лампа, че разполагаш със средства, т.е. кръц на цоциалчето! 8)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IRA написа:Първите 3 месеца може ли да се кандидаства?
Е, то пък оставаше от стълбичката на самолета да може! |( Спомням си, как наши сънародници усилено събираха отвсякъде касови бележки, за да "докажат", че са си похарчили декларираните на митницата пари. :|
Публикувай отговор