Тони, сега се добирам до вкъщи - концерт имаше днеска - въпреки че съм труп и съм станала днес в 6:00 - не може да се пропусне такова събитие като Аеросмит
Абе, отличници, отличници, тоя път ни изненадаха... Такъв лисънинг за пръв път чувам...

Отвратителен!

Едната от частите, втората по сложност (от 4 части) поне беше отврат - 5 въпроса от нея бяха върху различни термини от рода на copyright, circuit, trademark и т.н. и към тях различни твърдения и да прецениш кое към коя дума е... И те не твърдения като твърдения, които се чуват както са написани, а нещо като "изводи" - примерно имаше отговор "трябват ти специални договори за работа", а това в прав текст никъде не се казваше - казваше се, че рецептите например трудно се пазят и е трудно да накарш хората да слагат определени съставки и да плащат, за да е еднаква рецептата... не знам дали го обясних добре, но беше злекс. А втората част на това същото беше самата процедура по запазване на авторски права където беше една каша от различни видове мениджъри и кой какво следял, кой какво отговарял... пак така - списък с мениджъри и списък с твърдения - да ги свържеш. Трагедия ти казвам...

Лично моето впечатление от тази част на лисънинга е, че подобни въпроси съм срещала при рийдинга, но никога при лисънинга, тъй като там отговаряш докато слушаш, а на подобни въпроси не е хич лесно да отговориш докато слушаш... Както и да е - аз съм оптимистично настроена, защото успях да хвърля око на листа на момичето до мен, което държеше академик и отговорите й бяха абсолютно същите, а шанса да сме направили съвсем еднакви грешки май е малък.
Все пак другите части на лисънинга си бяха наред. Рийдинга беше почти лесен - 4 части - щом ми остана време накрая. С писането се олях - но на мен то не ми е трудно. Дано само да ми разчетат. Темите бяха:
1. Напишете писмо до хотел, че искате да наемете стая за частно парти като обясните какво е партито, какви изисквания имате, задайте въпроси за храната и цените. - писах че ще правя рожден ден на дъщеря ми - защо в хотелска стая, не е ясно, ама друго не ми хрумна... От там като се захванах да искам корнер за децата със здравословна храна и корнер за възрастните и т.н. и отидох към 200 думи... поне...
2. Някои хора смятат, че най-доброто решение на проблемите с трафика е строенето на повече пътища. Вие съгласни ли сте? - писах не, разбира се ... че хората трябва да се ориентират към начини за пътуване, които намаляват трафика - публичен транспорт или колело или да вървят... И да намаляват замърсяването на околната среда и т.н.
Та така - сега вече на 30ти да се надяваме да има с какво да се похвалим

Ти кога си на изпит сега последно?