Край на социалната помощ в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
pumpy

Re: Край на социалната помощ в Квебек

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа: Да не говорим, че наистина много трябва да ти е адаптивен морала, за да оценяваш еднакво работата на черно на изпадналия в нищета, с цел да добави някой долар към мизерните социални помощи, и чиновника с петцифрена заплата, присвоил шестцифрени суми.
И никой не възхвалява мързела, а говорим за обществени вреди и коя е по-основателна причина за твоето и на останалите като тъб възмущение, гняв и презрение, гледайки величината на данъците в пей-чека си.
И сега ще ми обясниш ли на прост български език защо, някой който може да работи на черно, не може да работи на бяло и реално да добавя доста повече долари към семейния си бюджет ????

А относно колко съм груб в изказа си, моля те покажи ми къде нападам лично опонентите си, вместо да отговоря на поставените от тях въпроси ? Колкото и да е търпелив човек (а аз не съм въобще) то не може непревкснато да трябва да се мотивираш, доказваш, обясняваш само защото опонента ти не може да рпиеме и друга гледна точка освен своята си и като едно малко дете измисля все нови и нови "доводи" да задоволи каприза си.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Социалната помощ в Канада годишно по провинции
Terre-Neuve-et-Labrador 213 millions $/510 805 население
Île-du-Prince-Édouard 27 millions $/141 232 население
Nouvelle-Écosse 261 millions $/940 744 население
Nouveau-Brunswick 195 millions $/750 658 население
Québec 2781 millions $/8 004 000население
Ontario 4503 millions $/13 134 455 население
Manitoba 304 millions $/1 228 984 население
Saskatchewan 237 millions $/1 038 018 население
Colombie-Britannique 1404 millions $/4 494 232 население
Yukon 22 millions $/33 992 население
Territoires du Nord-Ouest 22 millions $/43 281 население
Nunavut 30 millions $/32 558 население
Alberta 304 millions $/3 711 845 население
Total au Canada chaque année 10 291 millions $/ 34 064 804 население
Айде, кой ще сметне процентите ;)

Аз даже съм потресена, представяте ли си, в Онтарио взимат двойно повече социална помощ, а не са двойно повече като население от Квебек!
И да, даже в Албърта социалната помощ се измерва в милиони :rock:

http://naufrages.radio-canada.ca/place_ ... aspx?id=18"
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

krimon написа: И да, даже в Албърта социалната помощ се измерва в милиони :rock:

http://naufrages.radio-canada.ca/place_ ... aspx?id=18"
Да, милиони, но над 4 пъти по-малко на глава на населението. :^)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Но се оказва, че в Онтарио взимат повече от Квебек, нали :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Тук не ги тормозят с трудова заетост. Примерно да метат градинки и садят цветя. Това им дава възможност да развиват "паралелен бизнес" - на черно без да плащат данъци. Ето това е проблема! Социалът разваля хората. Веднъж тръгнал по тази плоскост за много хора няма връщане назад. А, когато маймуните станат прекалено на клона и няма откъде да се вземат пари? Замисляли ли сте по този въпрос? Много по-лошо е да ти отрежат социалните придобивки на възраст, когато не си способен да поработваш на черно, отколкото като млад.
Гласувах за Харпър и ще гласувам пак, макар че живея в Кебек и някои се опитват да ме убедят, че нямало полза от такова гласуване.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

krimon написа: Québec 2781 millions $/8 004 000население

Аз даже съм потресена, представяте ли си, в Онтарио взимат двойно повече социална помощ, а не са двойно повече като население от Квебек!
За пореден път, след страница 5,6 и 12 се убеждавам, че дискусията е безсмислена с човек, който смята че 4.5 милиарда са двойно повече от 2.78 милиарда.

Освен това интересното от посочената статистика е сумата, съпоставена към глава население на съответната провинция. Там Кебек и Онтарио водят класацията. Бедните атлантически провинции са доста по-назад. В Албърта съотношението е 82 кинта на глава от населението, съпоставено с 347 в Кебек и 342 в Онтарио.....
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

krimon написа:Но се оказва, че в Онтарио взимат повече от Квебек, нали :P
Оказва се, че не можеш да смяташ ако ползваме цифрите цитирани от теб:
Québec - 2781 / 8.004 = 347.45
Ontario - 4503 / 13.134 = 342.85
Явно според Новата Франкофонска Математика, 342 милиона са повече от 347 :rofl:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

pumpy написа:

За пореден път, след страница 5,6 и 12 се убеждавам, че дискусията е безсмислена с човек, който смята че 4.5 милиарда са двойно повече от 2.78 милиарда.

Освен това интересното от посочената статистика е сумата, съпоставена към глава население на съответната провинция. Там Кебек и Онтарио водят класацията. Бедните атлантически провинции са доста по-назад. В Албърта съотношението е 82 кинта на глава от населението, съпоставено с 347 в Кебек и 342 в Онтарио.....
щеше да е безсмислено, ако специално не си бях направила труда да напиша колко е населението отстрани: съответно населението на Онтарио не е два пъти, населението на Квебек, а знам, че математиците ще ме отменят и ще сметнат правилно процентите, но и с просто око е видно, че Онтарио гълта повече социал от Квебек

А като е безсмислено да спориш, що се мъчиш бе, човече :rock:
speedy

Мнение от speedy »

krimon написа:Но се оказва, че в Онтарио взимат повече от Квебек, нали :P
Бюджетът на Онтарио за социална помощ за около $2.5B. Програмата се казва Ontario Works.

http://www.fin.gov.on.ca/en/budget/esti ... S_718.html"

Тази тема ми действа много подмладяващо. Думи като "беснеещ", "върхушка", ме връщат доста години назад...
Последно промяна от speedy на Пет Мар 08, 2013 5:33 pm, променено общо 1 път.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Лелята е трепач :rock:
Баси забавното е да я четеш :party:
pumpy

Мнение от pumpy »

krimon написа:
pumpy написа:

щеше да е безсмислено, ако специално не си бях направила труда да напиша колко е населението отстрани: съответно населението на Онтарио не е два пъти, населението на Квебек, а знам, че математиците ще ме отменят и ще сметнат правилно процентите, но и с просто око е видно, че Онтарио гълта повече социал от Квебек

А като е безсмислено да спориш, що се мъчиш бе, човече :rock:
Защото някой ме е възпитавал, че лъжата е неправилно нещо и не бива да й се мълчи. А ти изговори доста такива в тази тема до сега и от време на време не ме стърпява да посоча небивалиците ти.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:И сега ще ми обясниш ли на прост български език защо, някой който може да работи на черно, не може да работи на бяло и реално да добавя доста повече долари към семейния си бюджет ????
Отговори могат да се дадат много, Пумпи. И пак няма да изчерпят възможните причини, защото хората са различни и житейските ситуации са безброй в разнообразието си.
Може въпросният да няма необходимите качества и умения за нещо повече от тази работа, която работи на черно. Ако се хване на минималната заплата на бяло, това е по-малко отколкото социал плюс същата работа, но на черно. Елементарна аритметика.
Друга възможна причина е, че по време на социала медицинските услуги и лекарствата са напълно безплатни, а при противния случай не би могъл да понесе тежестта на разходите за лекарства. Защото отново няма перспективи за намиране на добра и високоплатена работа.
Да не говорим и за правото на безплатни зъболекарски услуги след година, или 2 г. май беше, на социал. И така до безкрай.
И да, сред всички тези случаи има и такива на хора, които имат потенцила, но нямат нито амбицията, нито желанието да вложат каквито и да е усилия за да се усъвършенстват и да просперират. Социалът им дава някакво чувство за сигурност и им осигурява поне покрива над главата и здравните грижи, а поработвайки тук-там и от време на време, те си докарват по нещо отгоре и за дребните си удоволствия.

Да уточня, че тук визирам само т.нар. професионални социаладжии или социалджиите до живот. Тези, които прибягват временно до него са си отделно множество със свои специфични мотиви.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

Съжалявам, но не те разбирам - имам ли право да не те разбирам ?
"нямам необходимите качества, квалификация, желание, амбиция" - това не ми е в речника и не искам да ми е. Както би казал един приятел в такъв случай "que Dieu préserve"
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Много точно и ясно го е описал Озо. От контактите си и информацията, която съм почерпил за почти една година тук, нещата общо взето стоят именно така. Вероятно има и други причини, но изброените тук описват доста ясно нещата. Всеки сам преценява какво и как да го направи и дали му изнася или не.Смятам, че по въпросът за злоупотребите с което и да е от обсъжданите тук неща две мнения няма. А, Пумпи, не знам защо не го разбираш...според мен качествата и квалификацията не си я оценяваме сами, а тези които ни наемат на работа. не е ли така? Аз може да се мисля за върха на сладоледа, ама ако работодателят е на друго мнение..не ме наема или ме освобождава. Логично и просто! А желанието и амбицията са си личностни качества и вече ако те липсват...кофти. Но със сигурност има и такива хора. И ние съответно не можем да променим този факт. По добре да насочваме енергията си в положителна насока тук, отколкото безкрайни, безполезни и явно на никого нищо не доказващи спорове. Винаги ми е интересно да чета дискусиите тук, но много често се изпада в подобна на тази тук ситуация...и така 100 страници и чак забравям за какво е темата. Поздрави и повече позитивизъм!Не сме дошли на другия край на света за да продължаваме с битовизъм по нашенски ;)
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Съжалявам, но не те разбирам - имам ли право да не те разбирам ?
"нямам необходимите качества, квалификация, желание, амбиция" - това не ми е в речника и не искам да ми е. Както би казал един приятел в такъв случай "que Dieu préserve"
Имаш право разбира се. И не това дразни у теб, а начинът по който коментираш и отношението ти към хората, които не разбираш.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Заключено