Само да допълня, че при -20 няма подсмърчане даже, вирусите замръзват

, а като стане около нулата и всички почват да се сополивят.
детски гащи + яке + ботуши за минус 20-30 градуса са общо 80$ с таксите, без промоции, по причина че промоции не гледам.
Няколко пъти вече се казва от хора опитни, че у Канадата дрешки и храна са на цени като в БГ, ама да повторя и аз,че народа не вярва.
Прословутите наеми се различават не повече от 200-250$ (визирам имигрантски квартири в Монреал и Торонто, да не вземе сега някой да ме замеря с луксозни изпълнения). Като сложим и дебелите автозастраховки при дивия капитализъм (разбирай извън Кебек), разликата в бюджета м/у комунизъма (Монреал) и капитализъма (Други разни мегаполиси) ще е към 500$ на месец за семейство от 3-ма души.
Ако добавим още 500$ разлика за детска градина (в Монреал 150$, другаде 600$ и нагоре) стават 1000$.
Това е сметката, 1000 пари не са бог знае колко в Канада, ако човек си харесва Ванкувър или Торонто, не виждам защо да се бута в Монреал.
Изключвам като съображение дивотията, че има случки тъкмо тричленно семейство да успява да живее с 1000$ на месец в Монреал и то с години ( да не дава господ)
Съвсем друг е въпроса пък, че извън Кебек не минават разни оправдания от типа
- ще поуча още някой друг месец езика
- нека минат 5-6 месеца да си стъпим на краката
- що пък да не побачкам на черно сутрин рано, хем ще съм свободен целия ден да си търся работа(да ходя на училище, да лежа, да си бъркам в носа и т.н.)
Краен извод - ходете дето искате, Канадата е голяма, малко вероятно е да се прекарате ужасно с избора си, навсякъде хора живеят
П.С. За който не е разбрал - живея в Монреал, т.е. в едно село, голямо колкото Варна, на южния бряг и ми харесва.
Харесва ми и Торонто, както и Кебек-сити, Добрич, Варна, София, Трявна и прочее места, където бих живял, ама пусто животът кратък