Ванкувър или Монтреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
sergo66

Мнение от sergo66 »

имааа, има ама не е там дето питат :D :D :D , аз затова и попитах, ама хората понеже не са осведомени и не знаят :roll:
Кънчо П*******В

Мнение от Кънчо П*******В »

LA
engi

Мнение от engi »

Мите, какви комсомолски събрания, кви пет лева бре. Аз не знам продължителността на въпросните събрания нито кой с кого говори по 4 часа и нищо не казва. Ти ако знаеш осветли ни всички и точно в тази тема е най добре. Струва ми се че твоите приятелчета от Българияс 1500 лв заплата от ИТ бранша и те също са ходили на комсомолски и други събрания, защото тези заплати тук в България са мнооого рядко срещано явление особенно в провинцията,която също е част от България. Нещо не видях твоя отговор по въпроса Монреал или Ванкувър :roll: това е моят въпрос , както и на Миленка.
Големи надежди...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

engi не се газирай сега де :D Наистина 1500 лв са рядка заплата - ако беше средната заплата нямаше да сме толкова хора в/запътили се към Канада. На въпроса ти Монреал или Ванкувър без да даваш никаква информация за тебе (кви езици знаеш, професия, ще доучваш ли нещо и т.н.) веднага ти отговарям - Монреал :wink:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Най-добре е да отидеш където са ти приятелите. Също не е лошо да се помисли, дали да не дойде само водещият кандидат, защото ще е много по мобилен в началото, докато си намери работа, квартира и т.н.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
drel

Мнение от drel »

foxxbatter написа:Тази тема е пълна с бисери но ще се въздържа от добро настроение. Изберете Форт МакМъри, Алберта :)
Interesuva me kakva e parvata stupka za zaminavaneto ni v Canada!Blagodaria vi!I mojeli da zaminem bez da znaem frenski-samo s angliiski!
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

drel написа: Canada!Blagodaria vi!I mojeli da zaminem bez da znaem frenski-samo s angliiski!
може, стига да те пуснат..
по федералната програма се кандидатства с английски
а за квебек с френски

доколкото разбрах правят проблем, ако си за федералната и кацнеш в монреал.

а иначе за заминаване, всичко може
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
engi

Мнение от engi »

Съжалявам за нервите, но като сме започнали тази тема аз също се спирам на Монреал. Причина е силно социалната възможност за новопристигнали без приятели на които да се разчита. Аз мисля че основната причина да се отправяме към Неизвестна Канада е известното бъдеще за децата. Иначе човек може с много и малко.
Доколко е известно бъдещето на децата - поне няма да изплащат заемите на Ново-старо българските политици, мошеници, каналджии и прочее. Иначе заеми със сигурност ще изплащат /децата/ че и родителите.
Големи надежди...
Pincher

Мнение от Pincher »

vav Van. edosta po-skapo. socialnata im politika e dost aslaba i trudno se namira rabota. nedvijimostite sa po-skapi, estestveno i naemite. v MTL rabota (nekvalificirana) da ia rinesh s lopata, ima socialna politika i e po-evtino. klimata v Van e mnogo po-dobar ot tozi v MTL. no show-to e v MTL. kadeto imash poznati - tam varvi, za da ti pomognat otnachalo da si stapish na krakata. :D :beer: :beer: :beer:
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Аз едно не мога да разбера - какво толкова му изтъквате климата на Ванкувър като голямото предимство?! Я ванкувърци да си кажат - с колко не ви стигна да биете рекорда? То бяха четири седмици (май) непрекъснат дъжд! Без спирка! Е извинявайте, ама предпочитам студ със слънце (не че го виждам от къртичината, наречена офис), отколкото цял месец без нормална светлина. А да не говорим за всички изследвания, които свързват дъждовния климат с увеличен брой депресии и самоубийства. Аз примерно след 4-5 дъждовни дни ми иде да се гръмна, за 4 седмици не ми се мисли. Ми мерси, дет' има една дума!
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

Independent написа:Аз примерно след 4-5 дъждовни дни ми иде да се гръмна,
бе то и аз съм една депресивна, както стана ясно, но от този студ, нещо ми става лошо..
то едно слънце, ама като не можеш да си изведеш децата да карат колело по 8-10 месеца в годината и вкъщи да стоиш е полудяване, а не депресия..чудя се кое да избера депресия-самоубийство или полудяване-лудница..

и както казва един колега от бургас, то и на рая кусури ще намеря, ама нейсе..
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Milenka написа:
.. ама като не можеш да си изведеш децата да карат колело по 8-10 месеца в годината и вкъщи да стоиш е полудяване, а не депресия..чудя се кое да избера депресия-самоубийство или полудяване-лудница..

.
Samo 6-7 sa mesecite v Montreal, ama denia e dosta kas po sredata na zimata , koeto sahto moje da malko depresirashto...
Аватар
c200

Мнение от c200 »

И кой ви бие по главата да седите в къщи?

Хората от Ванкувър казаха, че си ходят и си пеят под дъжда, демек свиква се.

За Монреал мога да кажа, че през зимата може да се виси навън поне по 2-3 часа на ден - има пързалки, шейнички, кънки и тям подобни.
Дъщеря ми е на 2 1/2 години и редовно си се пързаля и на -20 градуса.

според мен климатът не е фактор, все пак и в БГ има 4 сезона, свикнали сме, какво да кажат хаитяните и мароканците тогава :).
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

c200 написа: Дъщеря ми е на 2 1/2 години и редовно си се пързаля и на -20 градуса.
тя, "Меденката", е кротко и здраво дете..пу-пу-пу
а моите "говеда" - не

та по този случай да запитам, къде е по-здравословен климатът от медицинска гл.т.

сега като се замисля, и голям разход за зимни дрехи и ботуши всяка година трябва да се пише при данъците за Мон
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Само да допълня, че при -20 няма подсмърчане даже, вирусите замръзват :), а като стане около нулата и всички почват да се сополивят.
детски гащи + яке + ботуши за минус 20-30 градуса са общо 80$ с таксите, без промоции, по причина че промоции не гледам.

Няколко пъти вече се казва от хора опитни, че у Канадата дрешки и храна са на цени като в БГ, ама да повторя и аз,че народа не вярва.

Прословутите наеми се различават не повече от 200-250$ (визирам имигрантски квартири в Монреал и Торонто, да не вземе сега някой да ме замеря с луксозни изпълнения). Като сложим и дебелите автозастраховки при дивия капитализъм (разбирай извън Кебек), разликата в бюджета м/у комунизъма (Монреал) и капитализъма (Други разни мегаполиси) ще е към 500$ на месец за семейство от 3-ма души.

Ако добавим още 500$ разлика за детска градина (в Монреал 150$, другаде 600$ и нагоре) стават 1000$.

Това е сметката, 1000 пари не са бог знае колко в Канада, ако човек си харесва Ванкувър или Торонто, не виждам защо да се бута в Монреал.

Изключвам като съображение дивотията, че има случки тъкмо тричленно семейство да успява да живее с 1000$ на месец в Монреал и то с години ( да не дава господ)

Съвсем друг е въпроса пък, че извън Кебек не минават разни оправдания от типа

- ще поуча още някой друг месец езика
- нека минат 5-6 месеца да си стъпим на краката
- що пък да не побачкам на черно сутрин рано, хем ще съм свободен целия ден да си търся работа(да ходя на училище, да лежа, да си бъркам в носа и т.н.)

Краен извод - ходете дето искате, Канадата е голяма, малко вероятно е да се прекарате ужасно с избора си, навсякъде хора живеят :)

П.С. За който не е разбрал - живея в Монреал, т.е. в едно село, голямо колкото Варна, на южния бряг и ми харесва.
Харесва ми и Торонто, както и Кебек-сити, Добрич, Варна, София, Трявна и прочее места, където бих живял, ама пусто животът кратък
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Заключено