Канада, каквато я видях

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

От литературни анализи на хеи. Аре, стига глупости, има си контрол по заведенията и никой не може да си позволи да ти пробута нещо старо или мръсно, щото ако го осъдиш, има да плащат и децата му. :wink:
Let it go...
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Да бе,направо точно никой не може да ти пробута нищо старо.....
преди една седмица влизам в един от супермаркетите на Sobeys http://www.sobeys.com/ в Торонто, който магазин не е от много евтините :wink: та исках да си купя мъфини, магазина си има пекарна, демек са пресни, та отивам на щанда и ....гадост малките мъфинчета отрупани с мухъл, ама не е като да не се вижда, оставих този пакет и взимам друг и друг и друг и същото и викам управителя на магазина. Идва управителя, поглежда пакетите и умно ми казва, че срока на годност е ОК :shock: , след неприятния диалог той ми предложи да си взема от техните, че тези не били произведени от тяхната пекарна... резултата беше същия с мухъла....последва едно извинете и така. За съжаление можеш да се натровиш от такова нещо и не знам как ще ги осъдиш такива. В този случай на кого да се оплачеш, на службата за оплаквания на потребителя....ха ха, смешки.Не знам за вас, но според мен толкова много пада нивото на тази държава, че направо не е за вярване.................
speedy

Мнение от speedy »

peter_pan написа:Задавате ли си въпроса защо проблема с хигиената по заведенията се обсъжда в този форум, и никъде другаде в Каната?
Причината е, че ние си спомняме това на което сме свикнали в БГ. Не че тук винаги всичко е наред в тази област, но като цяло е хиляди пъти по-добре от Каната.
И аз това се чудя. Толкова ли много от имигралите в Канада са работили в ресторантските кухни в България, та знаят как точно стоят нещата? Или пък са били инспектори в ХЕИ?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

speedy написа: И аз това се чудя. Толкова ли много от имигралите в Канада са работили в ресторантските кухни в България, та знаят как точно стоят нещата? Или пък са били инспектори в ХЕИ?
аз няколко месеца съм разнасял пушени меса и колбаси из варна - гърди, филета "кренвирши" и т.н.

да ви кажа най-много имахме пушени свински гърди щото много се харчат.
сутринта на мухлясалите им се измива мухъла с маркуч - изсипваме ги на асфалта на паркинга и изчистваме зеленото и така се разнасят.
луксозните кренвирши "пражки" и т.н. се правят от бракуваното(т.е. силно мухлясалото непродадено от магазините) месо - кара се в месокомбината смила се и се прави на кренвирши.
евтините кренвирши се правят от картофено брашно и едни много силно вонящи подправки, ходихме да ги товарим от добрич.
ако се чудите за кои магазини съ м доставял:
Пикадили, Владислав , Гастро - всички големи.
производител месокомбинат "Левски"
всички пратки имат санитарни документи , копие от които ми стои в буса - инспекция обаче никога не съм виждал.

имам познати, които са работили в много популярната пица на червения площад във Варна.
склада за брашно на пицарията има мишки и брашното има мишинки, на което може би се дължи неповторимия вкус на закуските и пиците на червения площад.
както е казал бисмарк повече ще харесваме политиката и колбасите , ако не знаем как ги правят.
тъй че без паника - работете върху имунната си система
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
flyfish

Мнение от flyfish »

Към Speedy и THC:
Аз не мога да разбера,защо като говорим за мизерията в Канада,непременно накой трябва да направи съпоставка с България.България на всички е ясна.Да тъпчем едно и също,няма смисъл.Сега обсъждаме Канада.Който иска да обсъди пицарията на червения площад във Варна,може да си отвори друга тема"Мизерията в заведенията за хранене( и не само) в България".
Към Ивет:
Ако случайно си визирала мен "с литературните анализи",ще трябва да допълня,че горните текстове са от учебник по Човешки Ресурси,издаден тази година.
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

flyfish написа:Към Speedy и THC:
Аз не мога да разбера,защо като говорим за мизерията в Канада,непременно накой трябва да направи съпоставка с България
Ми щото всеки има спомени. Нали за това се говореше. Никъде другаде няма мизерия като в КанаТа.

Аз пак си спомням опашка на мишка в боза, разграждаща се гъсеница в лимонада, тичкащи хлебарки нагоре - надолу върху баниците в лафката на университета, малки розави червейчета в месо... Ех спомени, не ми се продължава, не мис се спомня...
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
speedy

Мнение от speedy »

Аз не мога да разбера,защо като говорим за мизерията в Канада,непременно накой трябва да направи съпоставка с България.България на всички е ясна..
Ами и аз всъщност това имам предвид. Мен ме интересува как е в Канада. В Торонто на вратата на всеки ресторант има залепена хартийка със зелен, жълт или червен цвят. Дават се в резултат на периодична проверка и аналогията с футбола е пълна. Какво точно и как проверяват не знам. Проблеми с хранителни натравяния не съм имал. В интерес на истината, проблеми не съм имал и в България (последно сравнение :)). Пък може и имунната ми система да е много здрава.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:42 pm, променено общо 1 път.
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

- ако ти плащат, наистина ли ти плащат? :lol:
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

- ако отвориш кутия с бисквитки Катеричка, изскача ли от там една катеричка?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Lub0 написа:- ако отвориш кутия с бисквитки Катеричка, изскача ли от там една катеричка?
Ако заведеш децата на Hooters, тва изложба на различните видове бухали ли е, или нещо друго :lol:
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:42 pm, променено общо 1 път.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

защото горе въпроса беше:
аз това се чудя. Толкова ли много от имигралите в Канада са работили в ресторантските кухни в България, та знаят как точно стоят нещата? Или пък са били инспектори в ХЕИ
инъче съм готов на бас да се хвана, че тука си е същата мизерия.
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
flyfish

Мнение от flyfish »

:lol: .Как си обяснявате факта,че половината стоки в Канада(визирам хранителните) нямат срок на годност :shock: :shock: :shock: .Сега само не ми казвайте,че имат :D .Щото нямат.Купуваш си нещо в кутийка,пакет и т.н и решаваш ей-така,стар навик от БГ, да провериш дали продуктите са в срок на годност,обаче не става,щото половината имат,половината нямат.Айде сега пак да ми обяснете,колко са напред канадците с хигиената,контрола и качеството.Мизерници са и това е.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:34 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор