Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

що бе, мен ме водят през седмица на културни вечеринки там, въпреки че ми миришат чорапите /ако въобще нося чорапи :wink: /
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:на теб случайно да не би да ти е минавало през ума ,че няма да ги последвам.аз за разлика от вас не искам да съм богат на къщи,коли,ютии и долни гащи собственност на банката,стигат ми и едни цървули ,но да живея като бял човек ,а не като крепостен селянин. :D
Аре сега отговор в стил "9-ти конгрес на Партията" - кво каза и ти не можа да разбереш - ми нали според тебе тука не мое се живее като бял човек, трудов лагер било, що не биеш камшика обратно към купона в БГ? Тука парите били малко, стандарта бил нисък ма кесиш
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Батето я поразвърти още малко лопатата и кажи колко хора в България има с нови коли и джакузита особенно от пенсионерите и може още малко да поразвътиш и да кажеш колко хора в София живеят в собствени къщи пък било и на изплащане? Мда много е кисело гроздето...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе какъв стандарт в Бг-то в панелката, нали каквото и джакузи да имаш вътре, децата ти ще тичат навънка с глутницата кучета, като в Маугли :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
zorina

Мнение от zorina »

Ivet написа:
zorina написа: защото за мен най-големата перверзия е да си купиш нова кола/яхта........ и докато им се наслаждаваш , да разглеждаш диплянката на поредния сейл на пържоли или квото и да било..... е те това е гадория.....
Е сигурно е по-умно да снесеш на някой търговец 30 кинта, примерно, за нещо дето не струва и 10? Зоринче, мама не ти ли е казала, ченови коли се купуват, като пестиш от закуски? :lol: Пържоли се купуват всеки ден, яхта - по-рядко, значи села си е важно нещо. :lol: Туй ще да е някакъв нов вид етика - имаш ли нова кола, къща и яхта, не трябва да си правиш сметка на парите, дето даваш всеки ден. :shock:
Ивет, Ивет.............. язък ти за хубавия аватар ...........................................................
признавам, че е умение: в 3 реда да покажеш философията на Андрешко..................
но коментс.....................................
може да сме в Канада , но очевидно сме на различни планети, дали не и галактики........
но ще ти простя за ......., ей на това са ме научили и възпитали :lol:
zorina

Мнение от zorina »

в България !!!!! :lol:
bateto

Мнение от bateto »

тук има по вече пари,стандарта е доста по висок,пенсионерите са осигурени и си живеят безметежно,новите коли и джакузитата са по вече ,бачка се два пъти по вече и по яко .всичко това го получаваш като правиш компромис с качеството на живот.всеки си избира каква цена да плати.
на мен лично ми стига добро собственно /платено/ жилище в приличен квартал ,платена кеш ламарина и 2-3000 лв. месечен доход в Бг,а вие си карайте яхтите и си ходете по селски вечеринки заедно с наследниците на кралицата.аз съм прост човек с малки претенции. :wink:
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Гаси селския пазар! всеки врещи за квот си иска.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

bateto написа:Също и за единственния тротоар в Мак Мастервил нищо не споменаваш. :D
абе какъв е този единствен тротоар в МакМастервил :shock:
Абе ти ако наистина пътуваш оттам, правиш ли си труда да слезеш от камиона :lol: Сега да не ме караш да ти снимам тротоарите или да ти ги търся в нета, срамота :lol:
Omega3

Мнение от Omega3 »

Проблемьт с консумирането е много по прост, отколкото се опитвате да го представите. 4исто и просто, консумират тези, които могат или по скоро тези които си го позволяват. Консумирате няма гражданство, нито етни4еско принадлежание, нито географско местоположение.

А ако за някои, висенето по барове и крь4ми е по стойностно занимание, отколкото висенето пред телевизора ядейки 3 големи пьржоли, си е 4исто ли4но оценяване на прекарването на свободното време.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Батето, нещо много ги мешаш тия поняти "стандарт на живота" и "качество на живота" като в тюрлю-гювеч. :)
И така за стандарта на живот вече разбрахме къде е по-висок според твоето мнение. А сега ни сравни и качеството на живота, та да ни светне съвсем?
Щото се пъна от известно време насам да разбера как тъй за по-висок стандарт на живот се заплаща с по-ниско качество на същия и все не успявам. :roll: :roll:
То не че не съм си тъпичък селянин и социаладжия, ама все пак ми се иска да разбера некои работи за живота на "хваналите господ за шлифера". :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

zorina написа:
Ивет, Ивет.............. язък ти за хубавия аватар ...........................................................
признавам, че е умение: в 3 реда да покажеш философията на Андрешко..................
но коментс.....................................
може да сме в Канада , но очевидно сме на различни планети, дали не и галактики........
но ще ти простя за ......., ей на това са ме научили и възпитали :lol:
Аз пък не ти прощавам, щото няма за какво. :lol: Мен тъй са ме учили, да не мятам камъни, като няма нужда. :wink: Та как я карате във вашата галактика без селове? :lol:
Let it go...
bateto

Мнение от bateto »

ами стандарт на живот е като преуспял да съчетаваш умело едновременно целодневното кличене във форума със посещенията на културни вечеринки по без чорапи и карането на яхта ,може би тримаран ,че даже и катамаран.
малко нещо се обърках май стандарт и преуспялост,но те всъщност са във взаимна зависимост. :wink:
за вашето качество на живот не мога да кажа ,както и вие за моето,за всеки е уникално.например на мен при -30 ми е студено,а се оказва ,че на Любо му е топло.друг пример като се почерпя и искам да обиколя нощен Мтл. лимузината ми взема 500д. докато в София минавам с 50.друг пример ,в Бг. всичко ми е на една крачка разстояние ,морето,планината има няма 2 часа,уикенда ми се вързва 200-300лв с всички екстри.тука за да си позволя уикенд с глезотии на някой от местните курорти поне хилядарка.
и най важнотоп комуникирам в бг. с нормални хора ,независимо колко прости,умни,богати,бедни,къпани и некъпани са ,а не със зомбита. :wink:
miko

Мнение от miko »

bateto написа:тук има по вече пари,стандарта е доста по висок,пенсионерите са осигурени и си живеят безметежно,новите коли и джакузитата са по вече ,бачка се два пъти по вече и по яко .всичко това го получаваш като правиш компромис с качеството на живот.всеки си избира каква цена да плати.
на мен лично ми стига добро собственно /платено/ жилище в приличен квартал ,платена кеш ламарина и 2-3000 лв. месечен доход в Бг,а вие си карайте яхтите и си ходете по селски вечеринки заедно с наследниците на кралицата.аз съм прост човек с малки претенции. :wink:
Побързай, защото както вървят цените в Бг скоро 2000 лева няма да стигат до никъде.Пали метлата и заминавай за Бг да вземеш хотела преди да си ги съборили :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Е, дойдохме си на думата, батето...за качеството на живота. Те това е нещо толкова индивидуално и субективно, че споровете и сравненията между места, градове, държави и т.н. по този показател са направо абсурдни и по същество безсмислени. Никога няма да се стигне до единни и безспорни критерии, каквито има за другото понятие - стандарт на живота.
Но в един такъв мохабет задължително ще разбереш с кой сте от една порода и с кой - не. За някой твоите критерии за качество на живота може да предизвикат погнуса, докато друг ще рече: "А тъй, те тва е живот мааму стара!" :)

А лично за теб остава избора или да смениш критериите или държавата. Ако не можеш да направиш нито едното нито другото, следва...трагедия и...съсипия. За жалост. :cry:
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор