Истината за КАНАДА!!!
Аре сега отговор в стил "9-ти конгрес на Партията" - кво каза и ти не можа да разбереш - ми нали според тебе тука не мое се живее като бял човек, трудов лагер било, що не биеш камшика обратно към купона в БГ? Тука парите били малко, стандарта бил нисък ма кесишbateto написа:на теб случайно да не би да ти е минавало през ума ,че няма да ги последвам.аз за разлика от вас не искам да съм богат на къщи,коли,ютии и долни гащи собственност на банката,стигат ми и едни цървули ,но да живея като бял човек ,а не като крепостен селянин.
- Lub0
- Обратна връзка:
Батето я поразвърти още малко лопатата и кажи колко хора в България има с нови коли и джакузита особенно от пенсионерите и може още малко да поразвътиш и да кажеш колко хора в София живеят в собствени къщи пък било и на изплащане? Мда много е кисело гроздето...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Ивет, Ивет.............. язък ти за хубавия аватар ...........................................................Ivet написа:Е сигурно е по-умно да снесеш на някой търговец 30 кинта, примерно, за нещо дето не струва и 10? Зоринче, мама не ти ли е казала, ченови коли се купуват, като пестиш от закуски?zorina написа: защото за мен най-големата перверзия е да си купиш нова кола/яхта........ и докато им се наслаждаваш , да разглеждаш диплянката на поредния сейл на пържоли или квото и да било..... е те това е гадория.....Пържоли се купуват всеки ден, яхта - по-рядко, значи села си е важно нещо.
Туй ще да е някакъв нов вид етика - имаш ли нова кола, къща и яхта, не трябва да си правиш сметка на парите, дето даваш всеки ден.
признавам, че е умение: в 3 реда да покажеш философията на Андрешко..................
но коментс.....................................
може да сме в Канада , но очевидно сме на различни планети, дали не и галактики........
но ще ти простя за ......., ей на това са ме научили и възпитали

тук има по вече пари,стандарта е доста по висок,пенсионерите са осигурени и си живеят безметежно,новите коли и джакузитата са по вече ,бачка се два пъти по вече и по яко .всичко това го получаваш като правиш компромис с качеството на живот.всеки си избира каква цена да плати.
на мен лично ми стига добро собственно /платено/ жилище в приличен квартал ,платена кеш ламарина и 2-3000 лв. месечен доход в Бг,а вие си карайте яхтите и си ходете по селски вечеринки заедно с наследниците на кралицата.аз съм прост човек с малки претенции.
на мен лично ми стига добро собственно /платено/ жилище в приличен квартал ,платена кеш ламарина и 2-3000 лв. месечен доход в Бг,а вие си карайте яхтите и си ходете по селски вечеринки заедно с наследниците на кралицата.аз съм прост човек с малки претенции.

Проблемьт с консумирането е много по прост, отколкото се опитвате да го представите. 4исто и просто, консумират тези, които могат или по скоро тези които си го позволяват. Консумирате няма гражданство, нито етни4еско принадлежание, нито географско местоположение.
А ако за някои, висенето по барове и крь4ми е по стойностно занимание, отколкото висенето пред телевизора ядейки 3 големи пьржоли, си е 4исто ли4но оценяване на прекарването на свободното време.
А ако за някои, висенето по барове и крь4ми е по стойностно занимание, отколкото висенето пред телевизора ядейки 3 големи пьржоли, си е 4исто ли4но оценяване на прекарването на свободното време.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Батето, нещо много ги мешаш тия поняти "стандарт на живота" и "качество на живота" като в тюрлю-гювеч.
И така за стандарта на живот вече разбрахме къде е по-висок според твоето мнение. А сега ни сравни и качеството на живота, та да ни светне съвсем?
Щото се пъна от известно време насам да разбера как тъй за по-висок стандарт на живот се заплаща с по-ниско качество на същия и все не успявам.
То не че не съм си тъпичък селянин и социаладжия, ама все пак ми се иска да разбера некои работи за живота на "хваналите господ за шлифера".

И така за стандарта на живот вече разбрахме къде е по-висок според твоето мнение. А сега ни сравни и качеството на живота, та да ни светне съвсем?
Щото се пъна от известно време насам да разбера как тъй за по-висок стандарт на живот се заплаща с по-ниско качество на същия и все не успявам.

То не че не съм си тъпичък селянин и социаладжия, ама все пак ми се иска да разбера некои работи за живота на "хваналите господ за шлифера".

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- Ivet
- Обратна връзка:
Аз пък не ти прощавам, щото няма за какво.zorina написа:
Ивет, Ивет.............. язък ти за хубавия аватар ...........................................................
признавам, че е умение: в 3 реда да покажеш философията на Андрешко..................
но коментс.....................................
може да сме в Канада , но очевидно сме на различни планети, дали не и галактики........
но ще ти простя за ......., ей на това са ме научили и възпитали

Let it go...
ами стандарт на живот е като преуспял да съчетаваш умело едновременно целодневното кличене във форума със посещенията на културни вечеринки по без чорапи и карането на яхта ,може би тримаран ,че даже и катамаран.
малко нещо се обърках май стандарт и преуспялост,но те всъщност са във взаимна зависимост.
за вашето качество на живот не мога да кажа ,както и вие за моето,за всеки е уникално.например на мен при -30 ми е студено,а се оказва ,че на Любо му е топло.друг пример като се почерпя и искам да обиколя нощен Мтл. лимузината ми взема 500д. докато в София минавам с 50.друг пример ,в Бг. всичко ми е на една крачка разстояние ,морето,планината има няма 2 часа,уикенда ми се вързва 200-300лв с всички екстри.тука за да си позволя уикенд с глезотии на някой от местните курорти поне хилядарка.
и най важнотоп комуникирам в бг. с нормални хора ,независимо колко прости,умни,богати,бедни,къпани и некъпани са ,а не със зомбита.
малко нещо се обърках май стандарт и преуспялост,но те всъщност са във взаимна зависимост.

за вашето качество на живот не мога да кажа ,както и вие за моето,за всеки е уникално.например на мен при -30 ми е студено,а се оказва ,че на Любо му е топло.друг пример като се почерпя и искам да обиколя нощен Мтл. лимузината ми взема 500д. докато в София минавам с 50.друг пример ,в Бг. всичко ми е на една крачка разстояние ,морето,планината има няма 2 часа,уикенда ми се вързва 200-300лв с всички екстри.тука за да си позволя уикенд с глезотии на някой от местните курорти поне хилядарка.
и най важнотоп комуникирам в бг. с нормални хора ,независимо колко прости,умни,богати,бедни,къпани и некъпани са ,а не със зомбита.

Побързай, защото както вървят цените в Бг скоро 2000 лева няма да стигат до никъде.Пали метлата и заминавай за Бг да вземеш хотела преди да си ги съборилиbateto написа:тук има по вече пари,стандарта е доста по висок,пенсионерите са осигурени и си живеят безметежно,новите коли и джакузитата са по вече ,бачка се два пъти по вече и по яко .всичко това го получаваш като правиш компромис с качеството на живот.всеки си избира каква цена да плати.

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Е, дойдохме си на думата, батето...за качеството на живота. Те това е нещо толкова индивидуално и субективно, че споровете и сравненията между места, градове, държави и т.н. по този показател са направо абсурдни и по същество безсмислени. Никога няма да се стигне до единни и безспорни критерии, каквито има за другото понятие - стандарт на живота.
Но в един такъв мохабет задължително ще разбереш с кой сте от една порода и с кой - не. За някой твоите критерии за качество на живота може да предизвикат погнуса, докато друг ще рече: "А тъй, те тва е живот мааму стара!"
А лично за теб остава избора или да смениш критериите или държавата. Ако не можеш да направиш нито едното нито другото, следва...трагедия и...съсипия. За жалост.
Но в един такъв мохабет задължително ще разбереш с кой сте от една порода и с кой - не. За някой твоите критерии за качество на живота може да предизвикат погнуса, докато друг ще рече: "А тъй, те тва е живот мааму стара!"

А лично за теб остава избора или да смениш критериите или държавата. Ако не можеш да направиш нито едното нито другото, следва...трагедия и...съсипия. За жалост.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!