Една по различна гледна точка

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
joro

Re: Една по различна гледна точка

Мнение от joro »

Хвърлянето на кръста и ваденето му е древна християнска традиция. Трябва да си пазим традициите, а не да ги оплюваме и да се правим на псевдоевропейци, псевдоамериканци или както в миналото псевдосъветски граждани.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
newcomer

Мнение от newcomer »

optics написа:Добре, някой може ли да ми обясни защо трябва да се създава проблем за да се реши ? Да хвърлим кръста за да го спасим ?
Аналогично би могло примерно да се нахвърлят боклуци в църквата и после да викнем миряните да "почистят храма" и да отличим този дето почисти най-много.
не знам друже.но тези саможертващи се миряни по ми изглеждат на вид на хора изяждащи по 30 кЕфтете и изпиващи по една каса бира на сядане отколкото на благочестиви християни спазващи коледните и великденски 40 дневни пости
някои от тях освен с отпуснати шкембета са и с доста подпухнали очи
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа:Добре, някой може ли да ми обясни защо трябва да се създава проблем за да се реши ? Да хвърлим кръста за да го спасим ? Когато това се наложи.
Аналогично би могло примерно да се нахвърлят боклуци в църквата и после да викнем миряните да "почистят храма" и да отличим този дето почисти най-много.
Ами, примерно, за да имаме предварителната нагласа и умения да решим и проблема, който не е изкуствено създаден от самите нас.
Номерът с боклуците не е подходящ за тази цел. Аз бих предложил като по-подходящо обезглавяването на най-голям брой джихадисти, но знам, че няма да срещне разбиране тази идея. :)
Или поне не днес. ;)
Последно промяна от agent Ozo на Вто Яну 06, 2015 5:52 pm, променено общо 1 път.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
speedy

Мнение от speedy »

Не виждам чак какво толкова се е затюхкал авторът, за някакво вадене на кръст от водата. На мен никога не би ми хрумнало да участвам в подобно нещо (който е хвърлил кръста, да си го вади сам), но това са хора, които го правят доброволно и не пречат на никого. Някои може би вярват, а за други е забавление. А какво да кажем за моржуващите, дето и кръст не вадят?

А, и от студената вода можеш да получиш хипотермия. Настинката се причинява от вируси.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
joro

Мнение от joro »

speedy написа:Не виждам чак какво толкова се е затюхкал авторът, за някакво вадене на кръст от водата. На мен никога не би ми хрумнало да участвам в подобно нещо (който е хвърлил кръста, да си го вади сам), но това са хора, които го правят доброволно и не пречат на никого. Някои може би вярват, а за други е забавление. А какво да кажем за моржуващите, дето и кръст не вадят?

А, и от студената вода можеш да получиш хипотермия. Настинката се причинява от вируси.
Къпането в студена вода закалява организма- много хора “моржуват“ през зимата в цял свят. И едва ли само заради 200 лева скачат, ама това е трудно да се обясни на едно писателче, което е свикнало цял живот да стои в един офис и да не смее през зимата да излезне на терасата, за да не умре от настинка :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

optics написа:Добре, някой може ли да ми обясни защо трябва да се създава проблем за да се реши ? Е точно човек, дето се занимава с наука да го зададе тоя въпрос :D Да хвърлим кръста за да го спасим ? Голяма част от християнските традиции са взаимствани от древните езически такива. Мисли за попа като за шамана на племето. Това е вид изпитание, чрез което се избират издръжливи и закалени бойци ;)
Аналогично би могло примерно да се нахвърлят боклуци в църквата и после да викнем миряните да "почистят храма" и да отличим този дето почисти най-много. По-добре не го прави ;)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

joro написа:Хвърлянето на кръста и ваденето му е древна християнска традиция. Трябва да си пазим традициите, а не да ги оплюваме и да се правим на псевдоевропейци, псевдоамериканци или както в миналото псевдосъветски граждани.
Точно така Жоре, бих допълнил и това - традицията с хвърлянето на кръста не е само българска, такъв ритуал днес се прави и в Гърция, и в Турция където все пак има и православни християни. Защо ли ми се струва че автора на статията ни демонстрира не малка доза невежество по отношение на православната църква и ритуалите й и се опитва да се прави на по-европеец от самите европейци.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
joro

Мнение от joro »

Така вадиха кръста в Банско.

Изображение

Изображение

Изображение
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Някои, май че не са в час с най-новите модни тенденции. Отиде си времето на “metrosexual” тип мъже и дойде ерата на "lumbersexual" - The Rise Of The 'Lumbersexual'
Напред, или може би назад, към примитивизма! :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз лично смятам, че не облеклото е определящото в случая, а междуушното съдържание и как то бива използувано.
Да си събуеш гащите и развееш гордо подробностите посред зима, с вода или без вода, не е много в разрез с християнските, езически или каквито и да е било други традиции. Нямам нищо против неглиже облечени мъже, стига да ми импонират в друго отношение... Такива, дето се мятат и хвърлят за 200 лв, за да ги изпият после с приятели...по-настрана, моля! Иначе не ми пречат, както и хората с различна сексуална ориентация, междувпрочем. Всеки има право по свой начин емоционално да си разнообразява живота. Хората на една страна, маймуните на друга. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Еее, много сме велики емигрантите. Не само че пари пращаме повече от цялата българска икономика, ами и човек пратихме да извади кръста :)
http://sofia.dir.bg/news.php?id=18189324"

Нотабъл ;-) обаче е, че човекът се чувствал добре в САЩ и смятал засега да си седи там
:handshake:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

optics написа:Добре, някой може ли да ми обясни защо трябва да се създава проблем за да се реши ? Да хвърлим кръста за да го спасим ?
По същата логика можеш да питаш защо във футбола трябва да ритат топката надалече пък после тичат да я настигнат?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Bistra написа:Аз лично смятам, че не облеклото е определящото в случая, а междуушното съдържание и как то бива използувано.
Да си събуеш гащите и развееш гордо подробностите посред зима, с вода или без вода, не е много в разрез с християнските, езически или каквито и да е било други традиции. Нямам нищо против неглиже облечени мъже, стига да ми импонират в друго отношение... Такива, дето се мятат и хвърлят за 200 лв, за да ги изпият после с приятели...по-настрана, моля! Иначе не ми пречат, както и хората с различна сексуална ориентация, междувпрочем. Всеки има право по свой начин емоционално да си разнообразява живота. Хората на една страна, маймуните на друга. :D
Мнението на една "потенциална самка" едва ли е от никакво значение. Интерес за мъжете представляват вижданията и желанията на истинските самки. :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

miteto написа:
По същата логика можеш да питаш защо във футбола трябва да ритат топката надалече пък после тичат да я настигнат?
Не съм съгласен.
Топката я риташ надалече (в частния случай който си дефинирал - "пък после тичат да я стигнат") за да тичаш по-бързо през времето когато не ти се мотае из краката. Казано по друг начин - за да тръгнеш от точка А с топката и да стигнеш до точка Б (където си пак с топката) по най-бързия начин.
Това е само един от многото елементи на тактиката в постигането на целта - да бележиш голове и да не даваш на противника да бележи.

Ваденето на кръста не е тактика, а главната цел на мероприятието. Противник е примерно студената и непрозрачна вода и кофти дъно. Но този противник почти винаги губи (тоест кръста го изваждат). Най-сходен футболен аналог би било, примерно ако Реал Мадрид играе с Тигрите от Горна Баня, но като за начало си вкара 10 автогола, след което вече се юрне да побеждава.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Топката я риташ надалече (в частния случай който си дефинирал - "пък после тичат да я стигнат") за да тичаш по-бързо през времето когато не ти се мотае из краката. Това е един от многото елементи на тактиката в постигането на целта - да бележиш голове и да не даваш на противника да бележи.
Тва във футбола го знам що я гонят. Обаче в бейзбола що бягат с всичка сила по терена, след като питчера я е хванал или запратил на някъде с бухалката, не знам дали някога ще мога да го проумея... :D
Embrace your climate change!
Публикувай отговор