въстановяване на права

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Re: въстановяване на права

Мнение от mortigur »

E разбрах де....
Taxation is theft.
pumpy

Мнение от pumpy »

mortigur написа:А защо ще загубя статуса, след три години? Тоя момент не го срещам никъде
Your permanent resident status allows you to live in Canada, but there is also a time limit on how long you can live outside the country. To keep your status as a permanent resident, you must live in Canada for at least two years within a five-year period.
Значи пак цитирам тоя момент. След две години бягам от канада и се установявам някъде другаде. Но не виждам логика защо след три години да си губя статуса. При условие че по някое време се върна и си подновя картата?
Когато се върнеш трябва на границата да попълниш една декларацийка, колко време те е нямало. Ако пишеш повече от 3 години, автоматично няма да те пуснат - загубил си си статута. Ако пишеш 2 години и 11 месеца, то имиграционния на границата може да те поразпита каква е хавата и да прецени какво да те прави. Все едно ако влезеш и подадеш за нова карта, там също трябва да опишеш къде си бил през последните 5 години. Ако не нарушаш правилото 2 от 5 в Канада, към момента на подаване на документите имаш статут и ти дават нова карта. И така при всяко следващо влизане и излизане - декларираш в минтническата си декларация кога си излязъл и хората си смятат. Сигурно и системата някъде смята и когато стане засечка светва една червена лампичка и се обясняваш на границата или на имиграционен съдия.
chukchalana

Мнение от chukchalana »

То това правило 2/5 ми е ясно и аз за това пуснах тук този въпрос. Интересуват ме изключения - явно такива няма !Благодаря все пак.
pumpy

Мнение от pumpy »

chukchalana написа:То това правило 2/5 ми е ясно и аз за това пуснах тук този въпрос. Интересуват ме изключения - явно такива няма !Благодаря все пак.
Изключения има, но това се решава от имиграционен съдия.
Публикувай отговор