Loi 101 - Za ili Protiw ste Wie ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Ako zawisi ot was, 6te6e li da sa6testwuwa Loi 101 ?

Общо гласове: 0
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Interesna tema. Izvednaj vijdash kak uj inteligentni hora zapochvat da se prevrashtat v neshto deto mraziat. Pak i mnogo se izkefih na Ombi. Tova momiche e bezkraino inteligentno i ako malko poveche ia slushahte mojeshe i da ne stavate za smiah. I az nemoga da razbera s koi akal niakoi hora opravdavat marzela si i obviniavat drugite za tova. ko shte govorim za fashizam ia mi kajete v koe darjavno uchilishte izvan Quebec mojesh da uchish frenski...imahme podoben spor s edin idiot-ontariets deto si misli che e hvanal gosopd za shlifera samo zashtoto govori angliiski. Vie vikaste shovinisti i poddtiskate anglofonite... :shock:
Dobre vikam, kolko bezplatni kursa po fresnki imate v ontario...mi neznam...kolko % ot naselenieto vi govori frenski...mi neznam...a ti samia govorish li frenski...mi ne... a znaesh li kolko kontinenta ima...razbira se- 5...aha...iasno.
Takiva mi ti raboti...Po-lesno e da obvinish niakoi che e fashist otkolkoto sebe si che si marzeliv (ili neshto po-losho... :wink: )
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Смешно е да се говори за мързел, особенно при положение, че болшинството тука дори и не работят. Как не можахте да разберете досега каде е проблема, след толкова постинги по темата!!!
Свободата Сначо, СВОБОДАТА на избора, ето кое е най-важното!!!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Ombudsman написа:
Lub0 написа:Kaкто и да е, мързи ме да обяснявам повече, обаче по-фашистки закон от бил 101 няма, така че:

Смърт на франко-фашистите!

Вече ми писна, честна дума, да виждам под път и над път употреба на определението "фашист", "фашистки", "комунистически" и т.н. свързани помежду си прилагателни. Тъй като навремето ми се наложи да изчета доста книги по въпроса, да попитам сега: какво влагаш в смисъла на фашисти, Любо ? Каква е връзката - пряка с тази идеология ? Моля, конкретно, защото всичко си има определено значение /сравненията в случая биха били подходящи да се дадат: ако искаш хитлеризъм, ако искаш франкизъм, ако щеш фашизъм/.

Що се отнася до закон 101, не вярвам, Марк, да си го чел ? Никъде не е забранено на имигрантските деца да учат в англофонски училища и много от тях учат. Правилото важи за така нареченото "публично безплатно образование", където имигрантите, преминали по процедурата за имиграция за френскоговорящата провинция Квебек, са задължени да запишат децата си. В този смисъл сте били информирани, когато сте били приети в Квебек. Както вече съм го писала тук, а и ти си го чел, Марк, можеш да направиш следните работи, за да учи детето ти в англофонско училище /съвсем разрешено, даже от закон 101/:

1. Да докажеш, че единия от родителите или е англофон по рождение, или е преминал поне 4 годишен курс на обучение в англофонско училище.
2. Да докажеш, че детето ти има психологически затруднения да научи френски език и обучението му трябва да се проведе на английски език.
3. Съвсем свободно, без абсолютно никаква забрана, можеш да запишеш детето си в англофонско частно училище. /не е скъпо - от 2000 до 4000 на година, но може да стигне до 10 000/.
4 . Освен това, няма никакви проблеми за деца, започнали образованието си на английски език в друга страна, да го продължат тук в англофонско училище.

Та, питам аз, къде видяхте в това "фашизъм" ? Вие като имигрирахте официално знаехте ли, че в Квебек се говори френски, съответно и публичното образованието е на този език ? Щом искате да се възползвате от "екстрите" на социалния Квебек, ще трябва да се събразите и с националното самочувствие на населението й, където езика има основна роля. Някой задължава ли ви да стоите в тази провинция ? Ако толкова държите на английския език, защо не отидете в съседната провинция да дадете детето на англофонско "безплатно" училище ? Какво ненормално има във факта, че една малка нация се опитва да запази езика си ? Ние не правим ли същото - и в България и тук ? Иначе Кольо Балкански се бие всеки ден във форума ако някой защити емисиите на турски език по БНТ ... :idea: Националисти сме, ама не като става въпрос да уважаваме националното чувство на други народи. Тук има ли англофонски телевизии ? Колко са в сравнение с франкофонските ? Говори ли се и на английски език в работата - да ! Може ли само с английски - да ! Какъв ви е проблема ? Аз ако трябва да сядам да уча английски, то просто трябва да направите вие същото с френския език и да престанем с тези глупави спорове. Няма да промените закона на кебекуата, нито ще станете по-глупави /вие или децата ви/ ако научите два езика. Аз да ви кажа, детето ми ходи в публично "безплатно" училище и от тази година учи английски. Въпреки това, английския език й е по-добър от френския - превежда от телевизията, говори с децата ... Няма страшно, ще научат децата и английски език. :wink:
vidiah imeto mi da be spomenato - ima razlika m/u BG i Quebec, v tozi sluchai qvebekvata sa turcite a ne balgarite - vij, ako biaha se otdelili tva e drug vapros
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Сравнението с турците в БГ-то е много уместно и съм абсолютно съгласен с Кольо:

Докато Кебек е провинция на Канада, всякакви сеператистки глупости трябва да бъдат забранени, особенно този бил 101 и езиковата полиция - чиста форма на франкофашизъм. Всички сеператисти са национални предатели и трябва да отивът в затвора за държавна измяна.
Lub0 for President!
###############
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

'' ...v tozi sluchai qvebekvata sa turcite a ne balgarite... '' Tova puk kakvo shte reche... che quebekarite podlagat na repressii anglofonskoto naselenie??? Ako taka vi se struva, vseki e svoboden da izbira - Canada e golqma durzava i na mnogo poveche mesta se govori angliiski otkolkoto frenski, taka che izbor ima. (kakto kaza Obudsman)

Az puk moga da kaza che lichno poznavam franco-Ontariens, koito mi se oplakvat che e adski trudno v Toronto da se otvori frensko ucilishte i vobshte otnoshenieto dori mezdu sugrazdani e drugo shtom ne si anglofon... taka che kakvoto v ednata provinciq za ednite, takova v drugata za ostanalite!!!

Kakuv e izvoda - UCHETE I DVATA EZIKA I NAVSQKUDE SHTE VI E DOBRE!!!
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

agaton написа:'' ...v tozi sluchai qvebekvata sa turcite a ne balgarite... '' Tova puk kakvo shte reche... che quebekarite podlagat na repressii anglofonskoto naselenie??? Ako taka vi se struva, vseki e svoboden da izbira - Canada e golqma durzava i na mnogo poveche mesta se govori angliiski otkolkoto frenski, taka che izbor ima. (kakto kaza Obudsman)

Az puk moga da kaza che lichno poznavam franco-Ontariens, koito mi se oplakvat che e adski trudno v Toronto da se otvori frensko ucilishte i vobshte otnoshenieto dori mezdu sugrazdani e drugo shtom ne si anglofon... taka che kakvoto v ednata provinciq za ednite, takova v drugata za ostanalite!!!

Kakuv e izvoda - UCHETE I DVATA EZIKA I NAVSQKUDE SHTE VI E DOBRE!!!
za dvata ezika si prav no facta e che v Ontario niama zakoni protiv frenski uchilishta
ne stiga che triabva da davame pari vsichki dokumenti da se pechatat na dva ezika, ne stiga che povecheto po vizshi chinovnici v governmenta triabva da znaiat i frenski, ami na vsichko otgore i triabva da natiskame butoni za angliiski - az sam protiv tva...v moiata Canada se govori edin ezik - ako iskat da govoriat drug - ei kade im e francia prez okeana
a jalkoto e che v US veche ispanskia prevzema leka poleka
toku vij tuk edin den se obajdash na bell canada i shte ima press one for Pubndjabi, press 2 for mandarinski, press 3 for Urdu i niakade kam kraia shte ima press 9 for English
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

agaton написа:Kakuv e izvoda - UCHETE I DVATA EZIKA I NAVSQKUDE SHTE VI E DOBRE!!!
Aaaa ne. Po-lesno e da izbiem i iztrebim do krak vsichki deto govoriat i misliat razlichno ot nas. Kakto se kazva da jiveiat elementarnite idei...i tehnite zashtitnitsi. Nevejestvo+demokratsia= "golemi dela" (Ref.- Gogre W.)
Lub0, kade ostana izbora na frankofonite...ili te sha mrat tehnata m..a. Dai parvo da iztrepem vsichki a posle shte pravim demokratsia...super e taka. rehsava edna kamara porblemi. Kakto veche kazah i shte povtoria, chetete Ombi-to...tia se starae zaradi vas i si gubi vremeto, no iavno nema nachin da ia razberete. A izbor vinagi ima, daje i da ne se mahnesh ot Quebec...prosto koftito e che triabva da se polojat niakakvi usilia i da se pomisli :roll:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Нищо не сте разбрали и това си е...
Lub0 for President!
###############
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Lub0 написа:Нищо не сте разбрали и това си е...
Kakto kazvat zodia rak "Samo edin me razbra i to nepravilno".
Mi Lub0, nie iskame da razberem zashto napisa "Smart za frankofashistite"...kakto podrazbrah tova se otnasia za vsichki deto govoriat frenski i niamat nishto protiv zakon 101...az lichno imam mnogo priateli ot tiah...iskam da razbera zashto jelaesh smarta im i s kakvo te lichno na tebe ti poprechiha da jiveesh shtastlivo. Az lichno nikoga v jivota si ne sam jelal smartta na tsial edin narod. Opitai da ni obiasnish...moje pak da si napregnem malkite frensko misleshti mozatsi (a moia daje e i plushen) i da ponauchim neshto za jivota...davai...ti si nared :wink:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ombi mi 4ela, 4ela mislite, wodila si zapiski i nakraia predstawila rezumeto tuk. :wink: :lol:

Ombi, podpiswam se pod mnenieto ti. Estestweno, az niama6e da moga taka da go naredia, kolkoto i da mislia (ili da se opitwam da mislia :oops: )
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Lub0 написа:...Всички сеператисти са национални предатели и трябва да отивaт в затвора за държавна измяна.
Absolyutno, Lyubo! Napalno sam saglasen! Taka e! skandalno e da ima partii kato Bloc Quebecois i to na FEDERALNI izbori! No, ianche i az mislya, che frankofashisti ne e mnogo podhodyasht termin.
A, Mecho s tebe sam saglasen, che Ombi e mnogo inteligentna, samo che kato vsyko frankofonche mnogo se pali po frankofonskite vaprosi. :lol:
Abe, are PEACE i stiga ste se karali predi praznika!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Гост

Мнение от Гост »

Lub0 написа:Сравнението с турците в БГ-то е много уместно и съм абсолютно съгласен с Кольо:

Докато Кебек е провинция на Канада, всякакви сеператистки глупости трябва да бъдат забранени, особенно този бил 101 и езиковата полиция - чиста форма на франкофашизъм. Всички сеператисти са национални предатели и трябва да отивът в затвора за държавна измяна.
Любо, май нещо зацикли :D Я се върни към предния ми постинг и виж какво съм те попитала ? Какво разбираш под фашизъм и т.н., за да не се повтарям. ? :wink:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Нямам време сега, (време е за празници), понеделник ще поразсждаваме още по темата ;)
Lub0 for President!
###############
Гост

Мнение от Гост »

Айде, от мен да мине, весели празници ! И не забравяй да се извиниш за нелепото определение "франко-фашисти" :wink:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Ombudsman написа:Айде, от мен да мине, весели празници ! И не забравяй да се извиниш за нелепото определение "франко-фашисти" :wink:
tai kato Lubo e zaet a az sam oshte na rabota, definiciata na fashist e 1. privarjenik na fashizam 2. dictatorialen ili extemno nalagasht se

az mislia che vtoroto znachenie napalno savpada s tova koeto Lubo imashe pred vid pod "franko-fashisti"
Заключено