Древнобългарския календар - най-прецизния в света!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Древнобългарския календар - най-прецизния в света!

Мнение от ablood »

Странджата написа:Не исках да задавам този скверен въпрос, мислих днес по темата на блъди , но си казвах , поспри се , човека не е .....Но след последното му изказване , пропито с нихилистична упоритост...Блъди , ти изпитваш ли някакво наслада при наблюдение на батални картини, в които некви (доказано велики нации) колят българи???
Не, но се отвращавам и от обратното. Докато много българи са супергорди от количеството противници изклани в Дойран. Даже го броят за победа.
Последно промяна от ablood на Пет Юни 18, 2010 9:01 pm, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Странджа, к'во стана бе?
Аватар
troll

Мнение от troll »

ivandaman написа:Отдавна не обръщам внимание на такива псевдо-патриотични измишльотини....

Миналото не ме грее... Интересува ме настоящето...

А що се отнася до исторически факти един умник е нацелил определението:

"History is a pack of lies about events that never happened told by people who weren't there."
-– George Santanaya
Вълнува ме настоящето, но ме интересува само бъдещето! :!: :D
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Странджата

Мнение от Странджата »

Kaкво да е станало Емо?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ами на човека му е интересно дали се срамуваш или се гордееш с "клането" дето са спретнали нашите воини при Дойран на 7-кратно превъзхождащият ги противник?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Странджата

Мнение от Странджата »

E какво общо има между Дойран и прабългарския календар?!Като стана въпрос за кланета,блъди май оспорва и баташкото,а другото осъжда!Е едното е клане на жени и деца в храм , другото битка между военни , че и победените били повече като численост,ама нейсе!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ти смени темата:
Странджата написа:...Блъди , ти изпитваш ли някакво наслада при наблюдение на батални картини, в които некви (доказано велики нации) колят българи???
Клането си е клане. Колещите винаги имат причини.
Клането при дойран просто е забавило победата на съюзниците с някой-друг ден. Резултатът е същият, но благодарение на великолепните БГ укрепления е станало бавно, мъчително и с ужасно много жертви. Файда никаква, за никого. Клане.

Аз явно не мисля като вас. Не ме прави щастлив факта, че сме изколили много от вражеските войничета. Нали знаете за каква възраст става дума?
Странджата

Мнение от Странджата »

Чакай бре момче , къде отиде пак ти , за календара ставаше въпрос , ама ти от сто кладенеца вода ще донесеш вода за да омаловажиш нещо , че и кланета вкарваш в спора,случили се хилядолетия след календара!!!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ти ги вкара бе човек. Нали току що те цитирах!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Tъй, тъй, те вражеските войничета дошли от майната си да кажат едно "Здрасти!" на българските си колеги, пък те взели че ги изклали. Сигурно с турските ятагани дето са останали в България от времето на османското присъствие.
А на всичкото отгоре тези глупави англичани посрещат с почести главният колач ген. Вазов.
През 1936 г. в Лондон се организира честване за края на войната. От българска страна делегацията ръководи ген. Владимир Вазов. Когато слиза от влака на гара Виктория, на перона е подреден блок на английската армия, а командващият церемонията дава заповед: „Сведете знамената! Преминава победителят при Дойран!”.
Пък колкото до това имала ли е някакво значение победата е казано:
Победата при Дойран все пак е използвана, за да може водената от Андрей Ляпчев българска делегация на преговорите за примирие в Солун да издейства България да не бъде окупирана от войски на балканските държави.
И всичко това е от Wiki-то, не е нужно дори да си специалист или да се ровиш много в тази област.

ablood, а за хилядите загинали български войничета жал ли ти е, или се радваш, че са ги избили тия колачи?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood, изумява ме безпардонния ти нихилизъм. А загрижеността ти за живота на вражеските войничета е направо сърцераздирателна. Вероятно е трябвало българските войничета просто да развеят белия байряк и послушно да се н***пят.

Боже пази България от "прогледалите" ти чада !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Аз явно не мисля като вас. Не ме прави щастлив факта, че сме изколили много от вражеските войничета. Нали знаете за каква възраст става дума?
Що ли не ти вярвам? Може би щото злорадстваше когато един спортист точно на същата възраст загуби нелепо живота си на олимпиадата? Трол!!!
gt_2006

Мнение от gt_2006 »

Още един повод за терзания на Ablood !! Първият български радиоапарат е създаден две години преди "Филипс"! Как да не се срамуваш?
Създателят на фабриката е инж. Светозар Матеев Пренеров. Той завършва с отличие образованието си във Франция. През 1925 година му предлагат да участва в проекта на „Филипс“ за започване на производство на радиоапарати в Холандия. Младият човек отхвърля примамливото предложение и решава, че ще произвежда радиопарати в родината си България. Първият радиоапарат на холанците се появил на пазаря през 1929 г., две години след „Тулан“ . „ТУЛАН“ е абривиатура. Означава девиза на инж. Пренеров и братята му Веселин и Иван: „Трудолюбието и упоритостта лансират активност и напредък“....инж. Пренеров създава лабораторно и телевизионен предавател и телевизионен приемник, които били иззети през 1944 г. от новата политическа власт в България, и отнесени незнайно къде. Възнамерявал след края на Втората световна война да се изравни с американците и в производството на телевизионни приемници..
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1% ... 0%B0%D0%BD
Последно промяна от gt_2006 на Нед Юни 20, 2010 1:00 pm, променено общо 1 път.
Странджата

Мнение от Странджата »

Никой не би се учудил ако блъди заяви,че това е долна инсинуация изфабрикувана от болни патриотари!Пък и какво ли значение има първият радиоапарат след като нашият блъди има додж караван с компутер! ;)
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

gt_2006 написа:През 1925 година му предлагат да участва в проекта на „Филипс“ за започване на производство на радиоапарати в Холандия. Младият човек отхвърля примамливото предложение и решава, че ще произвежда радиопарати в родината си България. Първият радиоапарат на холанците се появил на пазаря през 1929 г., две години след „Тулан“ . [/b]. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1% ... 0%B0%D0%BD
Аз не бих се позовавал дотолкова на формацията в Укипедия, особено в българския и вариант.

http://www.philips.com/about/company/hi ... index.page
In 1925, Philips became involved in the first experiments in television and, in 1927, began producing radios. By 1932, Philips had sold one million of them and had become the world’s largest radio producer.
Инжинерът изглежда е отворил работилница с холанско ноу-хау (а сигурно и части). Дори и да ги е изпреварил на пазара, това предполагам било функция на съответните мащаби на производство.
Заключено