Може защо неbecks написа:Ама направо в първи клас се върнете за по-сигурно. Ще имате и канадско средно образованиеarminad написа:И ние така си мислим, че е по добре от начало. Благодаря отново за препоръките.
Как стои въпроса с продължаване на образованието?!
- 
				eva-vet-eva

Най-добре проверете изискванията по университетите,в които има същата или подобна специалност.Моята диплома(магистърска степен-5 год.),я приравниха към бакалавърска такава тук,но в у-нито хи4 не ги интересува-искаха си изпит в/у материала от първите 2 год.,за да у4а от 3та при тях(У-тет де Монреал-специалност вет.медицина).А мъй ми у4и подобна спец. на неговата в UQAM,и му признаха доста предмети,трябва да си доу4ва останалите.Та всеки ъ-тет и специалност са разли4ни,но варианти колкото 6те6.Затова конкретно инфо-у-нито,което сте избрали или където има вашата спец.
Успех!

Успех!
- kikolilokiko

Предполагам, че при теб е така, защото си вет.медицина, а мъжа ти например, ако е зооинженер там изискванията да са по-ниски. Това, че си записала трети курс не е малкоeva-vet-eva написа:Най-добре проверете изискванията по университетите,в които има същата или подобна специалност.Моята диплома(магистърска степен-5 год.),я приравниха към бакалавърска такава тук,но в у-нито хи4 не ги интересува-искаха си изпит в/у материала от първите 2 год.,за да у4а от 3та при тях(У-тет де Монреал-специалност вет.медицина).А мъй ми у4и подобна спец. на неговата в UQAM,и му признаха доста предмети,трябва да си доу4ва останалите.Та всеки ъ-тет и специалност са разли4ни,но варианти колкото 6те6.Затова конкретно инфо-у-нито,което сте избрали или където има вашата спец.
Успех!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Това, че си учила 5 години не означава, че имаш магистърска степен според мен. Предполагам, че си завършила преди в БГ да са били въведени бакалаварската и магистърската степени. Ако не се лъжа това се случи около 1998 - 2000 година.eva-vet-eva написа:.....Моята диплома(магистърска степен-5 год.),я приравниха към бакалавърска такава тук.....
Вярвам, че затова са ти приравнили дипломата на бакалавър. Аз имам много познати завършили в БГ след промените, за които споменавам по-горе, и на никого не са му занижили дипломата от магистър на бакалавър!
Зависи от кой университет в България ви е дипломата - да не забравяме, че там акредитираните висши учебни заведения са 42! От бг университетите се признават дипломите изцяло от 4 университета - СУ, Националната спортна академия, МИ и Университет по архитектура, строителство и геодезия. В квебекските университети, в зависимост дали са англофонски или франкофонски, можете да погледнете специалността си и към какво се приравнява по тукашната им система. Понякога трябва да се полагат изпити /вкл. езикови/, друг път магистър = магистър или магистър = бакалавър. На мен ми признаха в УдеМ магистърска степен /на университетско ниво, защото в Министерството на имиграцията тази диплома я приравниха на бакалавър - важи директно за трудовия пазар/ и ме записаха за друга магистърска след бакалавър. После от тукашната специалност ми признаха  2 курса по мой избор от България за кредити. Трябваше само да представя хорариума и резюме на курсовете. Така завърших май за 8 месеца /2 семестъра/, ако не броя стажа и дипломната работа  

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
						Здрасти колеги, и аз съм кандидат емигрант, затова искам да питам къде мога да прочета за споменатото от krimon за дипломите на Национална спортна академия, къде да ги сравня и прочие.Ако може да ми дадете линкове. Благодаря предварително.krimon написа:Зависи от кой университет в България ви е дипломата - да не забравяме, че там акредитираните висши учебни заведения са 42! От бг университетите се признават дипломите изцяло от 4 университета - СУ, Националната спортна академия, МИ и Университет по архитектура, строителство и геодезия. В квебекските университети, в зависимост дали са англофонски или франкофонски, можете да погледнете специалността си и към какво се приравнява по тукашната им система. Понякога трябва да се полагат изпити /вкл. езикови/, друг път магистър = магистър или магистър = бакалавър. На мен ми признаха в УдеМ магистърска степен /на университетско ниво, защото в Министерството на имиграцията тази диплома я приравниха на бакалавър - важи директно за трудовия пазар/ и ме записаха за друга магистърска след бакалавър. После от тукашната специалност ми признаха 2 курса по мой избор от България за кредити. Трябваше само да представя хорариума и резюме на курсовете. Така завърших май за 8 месеца /2 семестъра/, ако не броя стажа и дипломната работа
Никъде не можеш да го прочетеш, защото не е вярноgohomit написа:Здрасти колеги, и аз съм кандидат емигрант, затова искам да питам къде мога да прочета за споменатото от krimon за дипломите на Национална спортна академия, къде да ги сравня и прочие.Ако може да ми дадете линкове. Благодаря предварително.krimon написа:Зависи от кой университет в България ви е дипломата - да не забравяме, че там акредитираните висши учебни заведения са 42! От бг университетите се признават дипломите изцяло от 4 университета - СУ, Националната спортна академия, МИ и Университет по архитектура, строителство и геодезия. В квебекските университети, в зависимост дали са англофонски или франкофонски, можете да погледнете специалността си и към какво се приравнява по тукашната им система. Понякога трябва да се полагат изпити /вкл. езикови/, друг път магистър = магистър или магистър = бакалавър. На мен ми признаха в УдеМ магистърска степен /на университетско ниво, защото в Министерството на имиграцията тази диплома я приравниха на бакалавър - важи директно за трудовия пазар/ и ме записаха за друга магистърска след бакалавър. После от тукашната специалност ми признаха 2 курса по мой избор от България за кредити. Трябваше само да представя хорариума и резюме на курсовете. Така завърших май за 8 месеца /2 семестъра/, ако не броя стажа и дипломната работа![]()
![]()
![]()
пускала съм линка в Полезни връзки преди години когато попаднах на него (2004 - 2006) - намери си го. Става въпрос за Университета на Монреал. 
Бекс, ти да не си вифаджийче

Бекс, ти да не си вифаджийче
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
						- Kan_Tangra

ВИНСа сигур, 
Бекса е от пишман вишистите.

То и аз бях с Винса, и в бг ме беше срам да се нарека вишист, като гледах какви колеги имам.
А като дойдох тука почнах отначало, и тъкмо завършвам вече.

Бекса е от пишман вишистите.
То и аз бях с Винса, и в бг ме беше срам да се нарека вишист, като гледах какви колеги имам.
А като дойдох тука почнах отначало, и тъкмо завършвам вече.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола