ТЪРСЕНИ ПРОФЕСИИ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Съгласен съм с MrGeek. И аз мисля така за дипломите и сертификатите. Аз имам известен опит в LAN мрежите, но не съм поддържал WAN. Обаче за мен е по-важно да свикна с езика преди да потърся сериозна работа в тази област. Както казваха учителите ми по англииски и френски - ще ми трябва поне 6 месеца, за да мога да се изразявам по-свободно. По-добре през този период да уча нещо, което е много близко до това което съм работил в БГ. Така сред познати теоретически и практически неща се надявам да навлеза по бързо в езика. Не съм тъсрил сериозна работа и не смятам да я търся в следващите 6 месеца. За тези на които им предстои да емигрират - нека знаят как стоят точно нещата.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

MrGeek, Кебек да не на луната, разбира се че се признават всякакви сертификати, проблемът в случаят според мен е, че CCNA е едно нищо, все едно сертификат за компютърна грамотност... Тези колежи които ги рекламират тези програми и искат сумати пари, определено не си заслужават. Изтегляш си 2те книжки от интернет, изтегляш си един симулатор и си готов, явяването на изпита е около 200 долара...

Проблемът обаче е, че този сертификат незнам какво би ти помогнал, освен това как ще обясниш на бъдещите си работодатели какво си правил тези 6 месеца и защо не си работил?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Аз предполагам че мога и сега да взема изпита за CCNA, тъй като се бях пробвал на един тест за минаване на изпита в БГ чрез акаунта на мой приятел който учеше за първо ниво на CISCO. Аз и това работих в БГ - поддръжка на компютърни мрежи. Само че на този курс, който е интензивен се учи и за LINUX Coptia certificate. С линукса съм малко скаран и вероятно ще ми е от полза. Има още един курс за мрежи, който е на Майкрософт и вероятно е по-прост и по-лесен. Освен това той е с по-малко часове. Е там предполагам че няма кой знае какво ново да се научи и за това не мисля да го карам. И там даваха 2 сертификата, но сега не им помня имената. Има и още един курс, който е сборен на тези два (получаваш 4-те сертификата и още един А+, който не го знам), и осигурява 2 месеца стаж. Общата му продължителност е 1,5 години. Курсовете са безплатни за резиденти на Квебек. За останалите струва по 990$. Всички те са интензивни фул-тайм и се отпуска стипендия да се учат. На бъдещите ми работодатели ще им кажа че съм учил. Надявам се че няма да ме гледат на криво, за това че съм учил :lol: :lol: :lol:
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
ВИЗА - 26.07.2007
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

pinko80, лично мнение, не за да те разубеждавам да не учиш или каквото си решил да правиш, а просто да ти дам още един ъгъл от който да погледнеш ситуацията.

Ако учиш колеж после ще се явяваш на интервюта за работа на най-ниско ниво заедно с хора на по 18 години и заплащане от сорта на $10-$15 на час... Ако имаш опит от БГ-то и си уверен в собствените си възможности, не губи време ами се явявай на интервюта за сериозни позиции, защото ако отидеш на такова интервю и им кажеш че си учил тия 6 месеца, със сигурност ще те погледнат доста странно, един вид нали ги знаеш тези неща, защо пак ги учиш... доста съмнително...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Да, разбира се че ще имам в предвид и този ъгъл на ситуацията. Благодаря все пак за помоща. Проблема обаче е следния: Никога не съм живял в английско и френско говоряща среда. Английския го разбирам по-добре, когато ми говорят, но много трудно правя изречения. Тук в Монреал говорят прединмо френски, та сега усъвършенствам говоримо френския. Освен това тук скоро време ще ми плащат за да уча френския. Обаче тук за курсовете по английски трябва да си плащам и нещата не се вързват с финансовото ми положение. Единственото решение за оправяне на английския ми е чрез подобни курсове като CISCO, които са на английски и може да се получава стипендия. Не ме притеснява работа от 10-15$ на час, тъй като това пак е временно решение. Аз изкам да пробия в електрониката и да стана електронен иженер, обаче това е с ордер. Аз се обърнах към ордера за членство, но първото което искат от мен е да изкарам изпит по френски, след което щели да ми кажат какво да правя. Това обаче усложнява и удължава процедурата ми за ставане на инженер по електроника. Та сега всъщност гледам да закрепа положението. Аз всъщност имам едни изобретения в електрониката, които ще се опитам да внедря тук в Канада. За този бизнес ще трябва да регистрирам фирма, за да мога да се възползвам от една правителствена (федерална) програма за подпомагане в иновациите. Обаче за там ще ми трябва здраво владеене на английския. Трябва да говоря убедително. Та в общи линии това е ъгъла на моите проблеми. Разбира се, аз се вслушвам в съветите на всеки и анализирам дали могат да са ми от полза. Посъветваха ме да изкарам този курс. Незмам дали това е най-доброто решение за мен лично. Но за сега не смятам да търся постоянна работа, за да мога да се развивам.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
ВИЗА - 26.07.2007
Публикувай отговор