Да ви е честит Шистовия газ!
Re: Да ви е честит Шистовия газ!
Добре,но това не променя факта че онези искат да тровят природата
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
И то съзнателно, защото завиждат на България и искат да я унищожат.myhata II написа:Добре,но това не променя факта че онези искат да тровят природата
Румба,първо добър вечер
второ същите изроди бачкат на "Форд Мак",май не знаеш че с технологията която извличат петрола замърсява околната среда ?
второ същите изроди бачкат на "Форд Мак",май не знаеш че с технологията която извличат петрола замърсява околната среда ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
Др. Телефоненбудилник,аз за да използвам този никнейм,значи имам някакъв афинитет към този литературен герой на Дядо Вазов,но може и да съм боксйор с два грама и половина мозък спечелил Турнир Странджа,може и да съм пионер от ,,Странджа -Сакар,,,може и да съм свинар от същата планина!Но ако ти с тази латинска компилация се наричаш Будител,имаш ли представа колко достойни българи обиждаш?!Червен демагог!budtel написа:Господин Странджа ти вземи си смени прякора, защото твоите мнения са открито антибългарски и нямаш право да се кичиш с имена на хора които са направили нещо за твоята свобода.
Левски и Ботев са псували точно такива като теб - лъже патриоти, а да не ти кавам какво пише в едно от писмата си Левски, че ще заключат темата.
- roumensp
Здрасти, Муха !myhata II написа:Румба,първо добър вечер
А ти би ли дал за пример поне едно производство, което да пречиства или поне да не замърсява околната среда (без да броим пречиствателните станции) ?

Да не би добивът на въглища, цветни метали, нефт и т.н. да не замърсява ? Що не спреш от утре да си караш колата, знаеш ли колко се е навредило на природата, за да се произведе тая кола и да можеш да я караш ? А имаш ли идея, за да се произведе твоя iPhone колко производства и фабрики са били необходими ?
Ако "будителя" живееше в тоя район и от 1 година седеше безработен, можеше и друга песен да пее...
Това, което са сътворили от БАН е единствено възможното при поставената им "задача" от правителството при условията в България.roumensp написа: Той не цитира френски източници, статията е на малоумниците от БАН, тия същите дето разговарят с извънземни:
БАН: Извънземните са около нас, говорихме с тях
Колкото до Франция, ето я истината (цитатът е взет от статията):
Те нямат познания по въпроса и затова са смешнив много места в "доклада" си (особенно когато говорят за взривове - перфорацията на сондажите с малки кумулативни заряди е практика използвана в цял свят от повече от полобин век и в България от началото на 50-те години на миналия век).
Интересното е, че като се преписвали от тук от там са стигнали до верни изводи:
Няма и да има достатъчно информация без да има добив.Поради голямата си дълбочина, находищата от шистов газ в България вероятно
предполагат по-нисък риск за увреждане на околната среда в сравнение с
райони с по-повърхностни залежи. Това се отнася само до рисковете свързани
със замърсяването на подпочвените води и риска от дрениране на
подпочвените води и то за периоди без значима сеизмична активност.
За точната оценка на риска в конкретните български условия няма достатъчно
научна информация.
Никога няма и нещата се решават конкретно за всяко находище и дори сондаж.
В чисто процедурно отношение съответните структури на МОСВ следва да"Препоръките" им са съвсем естествени и безусловно би следвало да бъдат следвани. Това се отнася за какъвто и да е добив на нефт и газ:
Препоръчваме да се следва принципът на предпазливостта и преди издаване на
разрешителни за търсене на шистов газ да бъде предписано изготвянето на
Предварителен доклад по ОВОС, като фирмата-инвеститор представи за целите
на предварителния ОВОС детайлни разчети за планираните дейности и
планираната за прилагане технология. Особено внимание в доклада по ОВОС
трябва да се обърне на планираните схеми за контрол от страна на МОСВ върху
цялостния процес на проекта. Документацията трябва да има и раздел за
рекултивация на засегнатите терени.
предпишат разработването на Предварителен доклад за ОВОС
При заявки за експлоатация на находища на шистов газ препоръчваме
подготовката на ДОВОС за всяко отделно находище.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
-
Нии от всичко разбираме, всичко знаем и сме на всеки километър!
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
-
Как е бате Ванио, още ли сте на Dalhousie, че от колко време сме там,пък още не сме видяли 

Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Хората от БАН виждат, че няма изход от желязната хватка на Шалом т.е. Шеврон и пишат препоръки, но те не променят мнението, че технологията е опасна и неконтролируема.
А ти Стрнаджа да не си от тея дето газят по зебрите и ако им направиш забележка излизат и започват да раздават юмруци. Знам ги аз такива като тебе "смелчаги".
А ти Стрнаджа да не си от тея дето газят по зебрите и ако им направиш забележка излизат и започват да раздават юмруци. Знам ги аз такива като тебе "смелчаги".
-
Покани ме на зебрата пред вас и ще видиш кой съм аз, а дали ще дойдеш в нас,е нема ,червен пе.д.е.р.ассс ,союзззззз нерушиммъъъъъъййййй.....
- MrGeek
- Путлер Капут
Отправям последно предупреждение към будтел или там както му е името. При следващият пост, в който изрази каквито и да било расистки, антисемитски или прочие идеи, тутакси ще бъде изхвърлен в посока някъде към атакистките форуми. Това е втората тема, която омазва в проповядване на човеконенавистни глупости. То не бяха циганите, сега и евреите, а утре сигурно ще му пречат и марсианците. Не знам само как се е забил в страна като Канада и как съжителства с тези, които толкова мрази. Много мъка има по този свят.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.