Още ли си харесвате емигрантския квартал?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Аз съм от най баровския квартал на България -Гръцката махала.
Ама ти едва ли си чувала или сънувала за такива райски кътчета. :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ся това Гръцката махала едва ли е град, не е село, значи наистина е махала :lol: Тук си говорим за квартали, не за маали :wink:

Бате, аз те мислех софиенец, пъ ти варненско се оказа :roll:

Ето картинки из гръцката махала. Да ги сравните с махалата на Кот де неж :lol: :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последно промяна от krimon на Чет Окт 09, 2008 10:25 pm, променено общо 1 път.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Много си невежа,Гръцката махала може и да не е квартал ,но е най баровската махала в България,ама на вас софиянците кво ли ви разбират празните глави от баровски махали. :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

CFS 801 написа:Много си невежа,Гръцката махала може и да не е квартал ,но е най баровската махала в България,ама на вас софиянците кво ли ви разбират празните глави от баровски махали. :D
От пампти века се знае, че от софиенци по-големи баровци нЕма!
Ти не си ли чувал за ИскарО и за Витоша!

Да си бегаш у гръцката маала, то и в Монреал има :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Ето едно интересно изказване на Батето от 2004 г. :D

"Verdun e s mnogo gotina targovska ulica Wellington ,na neya ima vsichko koeto mu tryabva na chovek ,ima i metro ,no zgradite sa v mnogo okayano pologenie,giveeshtite sa predimno niska soc. grupa anglofoni,no go predpochitam naprimer ot CDN rayona na metrata Snowdon,Plamondn,C>S>Caterine,tam ne hodete v nikakav sluchay kolkoto i da e evtino,tam sa malkite tuhleni blokcheta za koito govori kolegata po gore,tam e mala aziya -filipini,vietnamci i vsyakakva zgan ,edin vid aziatskite cigani i mn. chernilki,sashto bangladesh i shri. lanka ,ste imate useshtaneto che ste v nyakakav drug svyat ,no ne i v Canada .Tam kato byal ste se chuvstvate kato Galiver v stranata na liliputite,v taka narecheniya Bg. kvartal ul. Kent i Darlington pologenieto e analogichno,no pone ima mn. balgari i moge da si namerite priyateli i sreda i e malko po byalo. "
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Батката е варненец, ти, Кримон изоставаш с клюките ... с няколко години ... :lol:
със ЦФС знчи са съграждани :wink:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

krimon написа:То като ви чете човек тук, гражденете, софиенците де, да не смее да си помисли в какви "баровски" квартали сте живели у градо: Младост (Младост 101 - с изглед към морето), Люлин, Дружба, Надежда, Обеля, Красно селно, Крас"т"на поляна, Мотописта, Стрелбище, Модерни предградия, Западен парк, Иван Вазов, Захарна фабрика, Орландовци (оле!) ...

Разбира се, о центъро на София: Връбница, Изток, Изгрев, на Попа, на Раковска, Лозенец, Сердика, Подуяне, Гео Милев, Мусагеница, на Витошка или на Пете кюшета ...

Може би някой да е слезъл от други села и градове, там кварталите са още по-баровски! В селата има и расова чистота!

Българите сме арийци :lol: :lol:
Ама София не е ли квартал? Като Лавал, дето ВСИЧКО било еднакво?

Когато човек отраснал в голям град, сред възпитани деца, с родители - образовани граждани, срещне фермерско чедо със странно поведение и език и го нарече "селянин", той не влага толкова обида, колкото определение в този термин. Но когато фермерското чедо му отговори "ти си още по голям селянин" това си е чиста, злобна обида.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ablood написа:
krimon написа:То като ви чете човек тук, гражденете, софиенците де, да не смее да си помисли в какви "баровски" квартали сте живели у градо: Младост (Младост 101 - с изглед към морето), Люлин, Дружба, Надежда, Обеля, Красно селно, Крас"т"на поляна, Мотописта, Стрелбище, Модерни предградия, Западен парк, Иван Вазов, Захарна фабрика, Орландовци (оле!) ...

Разбира се, о центъро на София: Връбница, Изток, Изгрев, на Попа, на Раковска, Лозенец, Сердика, Подуяне, Гео Милев, Мусагеница, на Витошка или на Пете кюшета ...

Може би някой да е слезъл от други села и градове, там кварталите са още по-баровски! В селата има и расова чистота!

Българите сме арийци :lol: :lol:
Ама София не е ли квартал? Като Лавал, дето ВСИЧКО било еднакво?

Когато човек отраснал в голям град, сред възпитани деца, с родители - образовани граждани, срещне фермерско чедо със странно поведение и език и го нарече "селянин", той не влага толкова обида, колкото определение в този термин. Но когато фермерското чедо му отговори "ти си още по голям селянин" това си е чиста, злобна обида.
Лавал е град, колкото Суходол е град в близост до София :twisted:
Даже Суходол в по-голяма степен може да се нарече град с присъщите му характеристики - център, административни и социални услуги, спортни и културни сгради, развита инфраструктура ...

Аблъд да каже от кой в квартал в София се е преселил в Лавал 8)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Та да започнеш срещу него да храчиш, а? :D
danielle

Мнение от danielle »

Аз пак не съм от "Меден рудник"; само да уточня... за информация на "пионерчето" от Белия камък :lol:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Щом не си от м.р., да не си от Кумлука, тогава?
:lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола