Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мда гроздето е страшно кисело... колиби, ламарини и т.н. И после същите хора питат защо не пишат повече "успели" българи в Канада в този форум, хора примерно с частен бизнес или на високи позиции, добра работа и т.н. ами какво да си пишат с вас "мрънкачите" дето сте обсебили форума и на всеки обяснявате колко е зле в Канада? Тези хора ги вълнуват други проблеми, примерно как да си завършат бейзмънта, какъв тор да си сложат на тревата, къде да отидат на почивка, къде да си паркират яхтата за през зимата или какви модификации да и направят ;) Как ти на един такъв човек можеш да му обясхиш колко е зле в Канада и колко е добре в Бг-то, на такъв човек, който се качва сутрин в коженият салон на новата си кола, вечер се прибира да се поплацика в джакузито си, уикендите се събира с верни приятели т.н... замислете се малко преди да пишете глупости, защото сте направо трагични...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bateto

Мнение от bateto »

А сещам се сега ,един път видях една яхта закотвенна на тротоара на МакМастервил.Лесно е да се открие къде след като в градчето на ;баровците; и ;звездите; има само една улица снабдена с подобно съоръжение наречено тротоар. :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми те по принцип по панорамната улица край реката, където е старият град и големите имения не пускат тежкотварни камиони, ама нейсе ... требе да си минал по 116 посока Сент Иасент, което едва ли ще ти даде възможност да зърнеш това, за което си говорим :lol: А уж обичаш качествените ресторанти и обслужване, язък!
bateto

Мнение от bateto »

Ми то Любо хора с кожени салони и джакузита и в България да ги ринеш с лопатата ,както и всякакви други с различно социално и имотно положение.На нас така наречените ;плюещите; думата ни е за качеството на живот което може да ти предложи всяка една от двете изброени държави при равни социални и материални позиции.Ето ме мен ,нямам претенции да съм някой голям специалист или богат човек .Споделял съм го много пъти тук умишлено ,не да се хваля с лайняните си 4-5000 д. които правя , че в Бг. с два пъти по малки доходи имах в пъти по висок стандарт на живот ,да не говорим за качество.От тук натам всеки да си мисли като стяга дисагите за тука за какви пари ще се трепе и какво може да получи насреща. :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ето тук можете да видите снимки от Квебекската Венеция :lol:

Venise-En-Quebec Marina

и който го влечат яхтите - по-известните марини в Квебек

http://marinas.com/browse/marina/CA/QC/
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

krimon написа:Ето тук можете да видите снимки от Квебекската Венеция :lol:

Venise-En-Quebec Marina

и който го влечат яхтите - по-известните марини в Квебек

http://marinas.com/browse/marina/CA/QC/
Егати и ташака е тая "Квебекска Венеция". :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Лодки:

Изображение
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

И едни други лодки :D
Изображение
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
bateto

Мнение от bateto »

Сега ти ми постваш снимки от Уотърнбърг Парк.За сведение и там е разрешено за големи тракове.А това именийце с далматинците отпред си го бива ,ама се чудя теб кой те пуска там,не ти ли миришат малко чорапите. :D
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Кримон, да не би Saint-Hilaire да е онова местенце с двете най-високи хълмчета-планинички (най-високи след Mont Tramblant, оня най-височкия връх искам да кажа, местният Килиманджаро). Ми чувала съм за тях, ама много високи - не мога ги изкатеря, та все отлагам... :lol:

В КДН и НДЖ сега се чудя дали някога съм стъпвала. Има ли нещо интересно да взема да се отнеса от Сан Францисково до КДН и НДЖ-то? :lol:

Любо не е зле да се примоли да го изпратят на една специализацийка до Калифорния. Виждам, че нещо като мечта му се явява... :P

Аз, понеже съм от групата на Зорина - т.е. "бедните гаврошовци" сред един куп богаташи, та да си кажа, че на първа обиколка преброих зиро... собственици на яхти... Е не се крийте, де - само веднъж ще се кача и то без токчета..., няма да повредя палубата... :lol:

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
bateto

Мнение от bateto »

В тоя смисъл на Любо му препоръчвам да посети градчето Сен Рфаел ,намира се на 10 мили северно от СФ Даунтаун за да се образова що е това яхта и има ли нещо общо с лодките на превъзмогналите българи порещи вълните на езерото Ст. Лоран.Не взема много време ,само трябва да си плати 6д. за Голдън Гейт освен ,ако не иска да го мине пеша .Има и такава опция. :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:... че в Бг. с два пъти по малки доходи имах в пъти по висок стандарт на живот ,да не говорим за качество.От тук натам всеки да си мисли като стяга дисагите за тука за какви пари ще се трепе и какво може да получи насреща. :wink:
И като си имал два пъти по-висок стандарт с два пъти по-малко пари, чий го дириш тука тогава? Хората дето правят по-голям стандарт в БГ с по-малко пари отдавна се върнаха и си гледат живота, само ти остана тука да са жалваш като вдовица за паламарка :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Joana написа:Кримон, да не би Saint-Hilaire да е онова местенце с двете най-високи хълмчета-планинички (най-високи след Mont Tramblant, оня най-височкия връх искам да кажа, местният Килиманджаро). Ми чувала съм за тях, ама много високи - не мога ги изкатеря, та все отлагам... :lol:
требеше да се кандидатираш имигрантка в Хималаите, те са по-височки от тукашните планини :lol:

Може би, обаче ти е кисело гроздето, входът е само за членове на клуба :wink: Сент Илер не е достъпен връх за такива дами като теб 8)
bateto

Мнение от bateto »

на теб случайно да не би да ти е минавало през ума ,че няма да ги последвам.аз за разлика от вас не искам да съм богат на къщи,коли,ютии и долни гащи собственност на банката,стигат ми и едни цървули ,но да живея като бял човек ,а не като крепостен селянин. :D
bateto

Мнение от bateto »

Крими нищо не казваш по моите коментари.Оказа се ,че тия места дето ги показваш са достъпни за трака на батето,но не и за хора с миризливи чорапи.Също и за единственния тротоар в Мак Мастервил нищо не споменаваш. :D
Публикувай отговор