miteto написа:Ivan1007 написа:miteto написа: За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:
За мое съжаление такава е обстановката не само в механа в Банско, но и в много български кръчми
Няколко облечени в "народни носии" (бродирана или щампосана риза и елек, черен панталон с или без ръб и черни обувки ) мъчат акордеон, две мандолини, кларинет, един дрънка дааре и се мъчи да свири и пее "кръчмарска музика" с или без певачка. Върха на програмата им е "Бяла Роза" и "Имала майка едно ми чедо Никола"
100-200-300 човека по масите се надвикват с усилвателите и ако случайно сервитьора ти обърне внимание (те па как издържат всеки ден по десетина часа не знам) поръчваш показвайки менюто и с пръсти щото шанса да те чуе и разбере е нищожен. Децата ... ех децата.
Ако имаш деца ги води по-често докато са малки у такава кръчма. От там до Лепа Брена и чалготекитв е само една крачка.
По такъв начин може да се извърти и опише в негативна светлина каквото си пожелаеш. Хич не е трудно, за българина най-лесно е да хване да оплюе нещо. Примерно бих могъл да кажа:
Calgary Stampede - Няколко облечени в "каубойски носии" (карирана ризка и ботушки от крокодил) мъчат крави и телета. 100-200-300 дебели прасета се наливат от 8 сутринта с бира като невидяли. Ако имаш деца ги води по-често докато са малки на такива реднешки изстъпления. Оттам до тройка на публично място е само една крачка

(
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... llion.html" )
Би могъл.
Разликата е, че не си стъпвал на Calgary Stampede, така че не знаеш какво приказваш, докато аз съм бил на него поне десетина пъти, а на кръчми в България поне стотина последните 15 години. Избягвам тия с оркестри и певачки точно щото харесвам българска кухня и харесвам да чувам тези с които съм отишъл.
На Стампиди водех най-редовно дъщеря си по въртележките, а сега обичаме да ходим с жена ми на изложбите на животни - пиленца, всякакви домашни пернати, овце, кози, лами, магарета, коне, крави и какво ли не.
Тази година гледах състезание за впрегатни коне - колко могат да влачат. Не мисля, че ги мъчат - конете обичат да работят.
Има много концерти и то не само на кънтри изпълнители.
Напиването на Стампиди е скъпо удоволствие, но доста дечурлига го правят. Разликата е, че там където се сервира алкохол няма непълнолетни, а какво правят пълнолетни си е тяхна работа. Вярно, че секс на обществено място не е позволен, но мисля, че не е световна рядкост младежи да се натискат по паркове и градинки. Поне аз съм го правил навремето. Теб кво тъ бърка, че са правили тройка ?