Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
ivo_yakimov
Напуснал форума

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от ivo_yakimov »

Браво Double trouble,
Май тортите станаха 2 :D :D :D :D :D
Успех
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Новини от днешния ден?

Браво на Aelia, егати екшъна е било!
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

ivo_yakimov написа:Браво Double trouble,
Май тортите станаха 2 :D :D :D :D :D
Успех
На Жана Николова до живот ще и носим торти :D
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
pepiliverpool

Мнение от pepiliverpool »

xybavelka написа:Мога ли да попитам как отговаряте на въпроса който ви задава поне две ценности за Квебек да кажете?
Parler français, une nécessité
Une société libre et démocratique
Une société riche de sa diversité
Une société reposant sur la primauté du droit
Les pouvoirs politiques et religieux sont séparés
Les femmes et les hommes ont les mêmes droits
L’exercice des droits et libertés de la personne se fait dans le respect de ceux d’autrui et du bien-être général
pepiliverpool

сесията вече преключи. къде може да се види статистика за това как е протекла за кандидатите които са регестрирани тук?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%BA%D0%B0"

Честито на получилите сертификати! Успех във втория етап на процедурата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
pepiliverpool

emili_vn написа:http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%BA%D0%B0

Честито на получилите сертификати! Успех във втория етап на процедурата.
merci emili_vn
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Статистиката в табличката за съжаление не е пълна, но от данните, които посъбрахме от началото на сесията, резултатът е следният:
успешно интервю - 22;
неуспешно - 6;
изчакващи резултат - 5;
неявили се - 1
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
pepiliverpool

karelia79 написа:Статистиката в табличката за съжаление не е пълна, но от данните, които посъбрахме от началото на сесията, резултатът е следният:
успешно интервю - 22;
неуспешно - 6;
изчакващи резултат - 5;
неявили се - 1
да за съжаление нямаме инфо за повечето явили се. сега вече се прехвърляме в очакване на следващата сесия. така като гледам доста са включени в листа на чакащите.
speca

Мнение от speca »

Някой може ли да ми даде точковата система за оценка на кандидати за емиграция?
DSC - 11.01.2011
Accusé - 30.05.2011
Entervue - 15.10.2012
Aelia

Мнение от Aelia »

Мерси, Емили :handshake:
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

mare_sr написа:
ivo_yakimov написа:
pepiliverpool написа:Montre в поста си много добре си описал/а ситуацията с интервютата. Претисненията са Ви излишни. Мога да със сигурност да твърдя, че това кои хора ще са успешни на интервюто и кои ще бъдат скъсани , НЕ се решава на самото интервю, а е решено още преди интервюращия да е влязал/а в БГ. Първо за да се покажи, че системата работи и е демократична трябва да има скъсани на интервютата. Да речем от 84 интервюта трябва да има скъсани 5. К................3 Въпроса - 1. Защо напуснахте ЮАР? - не ми харесва политическото положение; 2, Защо искате да напуснете БГ? - не ми харесва икономическото полжение; 3, Защо Канада? - зимата ми е любимия сезон(истина)и ми харесва снега, след което интервюращата се усмихна и каза "You will have a lot of that in Canada. Congratulations, you have been successful!!! Горе главата и успех.
:D :D :D Отивам на интервю със ските и въдиците за риба( имам 4бр. сакове) за риба +6бр.ски за различни спускания
:D :D :D аааа Иво, глей да не ги забравиш, че минаване йок :D

Но аз, не съм съгласна с пепиливерпул. Не мисля,че предварително са решили кои да скъсат. Да, със сигурност са си набелязали слаби кандидатури, нооооо след като е минало толкова време от подаването на докс. точно слабите може така да са научили френски и подготвили, че автоматично стават силни или да имат завършено образованието си в този период, действително, а не заради процедурата. Та на 100 % съм уверена, че все пък много неща зависят от интервюто и как ще се представиш на него.
Ти бъди силна кандидатура, но мълчи като риба без да кажеш и дума на френски и да те пита едно и също, без да знаеш какво те пита, еммммииии друг път ще минеш. НОооо това е мое лично мнение!
Маре_ср, аз също мисля като пепиливърпул. Когато минавах интервю навремето (за втори път, първия не минах) през цялото време имах усещането, че вече съм избран. Например интервюиращия не ми поиска документи за самоличност. Обикновено искат паспорта. Преглеждането на документите беше отгоре-отгоре, много небрежно. Никакви въпроси за това какво работя и тн. Мина много бързо, мисля някъде към 15-20 мин. За мен знаеха, че не съм напускал България. Освен това си мисля, че решението няма как да се вземе от интервюиращия, за да се избегне корупция. Решението се взима другаде.
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

Май дотук беше с инфото за интервютата.
Поздравления на всички, които успяха да вземат сертификати. На всички останали пожелавам да вярват в себе си и мечтите си и да продължават напред, защото няма невъзможни неща на този свят.

Искам да попитам дали в писмото, което мосюто даде със сертификатите пише в първия абзац, нещо от сорта: "Vous avez bénéficié d'un traitement prioritaire en raison des perspectives d'emploi au Québec favorables..." :^)
Vouloir, c'est pouvoir!
pepiliverpool

mwanza написа:
mare_sr написа:
ivo_yakimov написа:
pepiliverpool написа:Montre в поста си много добре си описал/а ситуацията с интервютата. Претисненията са Ви излишни. Мога да със сигурност да твърдя, че това кои хора ще са успешни на интервюто и кои ще бъдат скъсани , НЕ се решава на самото интервю, а е решено още преди интервюращия да е влязал/а в БГ. Първо за да се покажи, че системата работи и е демократична трябва да има скъсани на интервютата. Да речем от 84 интервюта трябва да има скъсани 5. К................3 Въпроса - 1. Защо напуснахте ЮАР? - не ми харесва политическото положение; 2, Защо искате да напуснете БГ? - не ми харесва икономическото полжение; 3, Защо Канада? - зимата ми е любимия сезон(истина)и ми харесва снега, след което интервюращата се усмихна и каза "You will have a lot of that in Canada. Congratulations, you have been successful!!! Горе главата и успех.
:D :D :D Отивам на интервю със ските и въдиците за риба( имам 4бр. сакове) за риба +6бр.ски за различни спускания
:D :D :D аааа Иво, глей да не ги забравиш, че минаване йок :D

Но аз, не съм съгласна с пепиливерпул. Не мисля,че предварително са решили кои да скъсат. Да, със сигурност са си набелязали слаби кандидатури, нооооо след като е минало толкова време от подаването на докс. точно слабите може така да са научили френски и подготвили, че автоматично стават силни или да имат завършено образованието си в този период, действително, а не заради процедурата. Та на 100 % съм уверена, че все пък много неща зависят от интервюто и как ще се представиш на него.
Ти бъди силна кандидатура, но мълчи като риба без да кажеш и дума на френски и да те пита едно и също, без да знаеш какво те пита, еммммииии друг път ще минеш. НОооо това е мое лично мнение!
Маре_ср, аз също мисля като пепиливърпул. Когато минавах интервю навремето (за втори път, първия не минах) през цялото време имах усещането, че вече съм избран. Например интервюиращия не ми поиска документи за самоличност. Обикновено искат паспорта. Преглеждането на документите беше отгоре-отгоре, много небрежно. Никакви въпроси за това какво работя и тн. Мина много бързо, мисля някъде към 15-20 мин. За мен знаеха, че не съм напускал България. Освен това си мисля, че решението няма как да се вземе от интервюиращия, за да се избегне корупция. Решението се взима другаде.
Ами да случая на Аелиа напълно го потвърждава, че е така. Интервюращия е направил всичко възможно за да ги одобри защото това е решението което му е спуснато отгоре/Монреал. ако е искал да ги скъса спокойно е можел да го направи, но той не взема тези решения - той само сравнява документи, затова е изпратен, а не да одобрява или не кандидадтите.
Aelia

Мнение от Aelia »

Кантаре, ние нямаме такъв абзац. Явно си си приоритетна професия :)
Публикувай отговор