Аз съм за развитието на българския туризъм.jovani написа:Отговорите на тези въпроси са в текста на двата източника, които съм цитирал, но за това се искат езикови познания предполагам.Ivan1007 написа:Не разбрах:jovani написа: Той парка спира да е парк, като намерят какво да копат там. Парковете са там, дето не са открили нищо за копане до момента.
Те за хората не им дреме, ти за някакви паркове говориш.
Понякога ти се чудя - глупав ли си, или само се правиш? Имаш гугъл на разположение - чети, общодостъпно е за всеки.
Да не кажа, че сигурно знаеш повече от нас, при положение че си в бранша - на това му се вика "hypocrisy".
Я кажи сега, колко ски влека могат да се построят на площта на този дизастър?
И това е първият материал, който ми попадна, а има още много....
-.Това в парк ли се е случило?
- Колко са загиналите?
- Кво станало с рибата?
Разбрах - не се правиш на глупав. Напълно евтествен си.
- As of 8 August 2014, a "slurry of toxic water and mud" continued to pour into the once pristine Quesnel Lake, the cleanest deep water lake in the world (предполагам се има в предвид най-чистото в минало време)
- Това не е авария в атомна електроцентрала, за да има загинали и е далеч от населени места с висока концентрация на хора.
On 6 August 2014 Cariboo Regional District declared a local state of emergency in several nearby communities, including Likely, British Columbia, partly because of concerns over the quality of drinking water, which affected 300 residents
- рибата
All five testing sites of the second water test run had zinc levels above chronic, or long-term, exposure limits for aquatic life.[10]
В по-отдалечените райони не са открити замърсявания превишаващи пределните токсичните граници.
...
си решил че е по-добре да си го изкараш на Българският туризъм,
Това което не одобрявам е превръщането на Банско и морските ни курорти в бетонно-каменни джунгли надвишаващи далеч възможностиите на околната среда.
Против съм нарушаването на концесионния договор и незаконната сеч, която са извършени на територия надвишаваща с 60% това което е предмет на концесията. Нормално е концесията да бъде прекратена и дадена на друг, а нарушителя да бъде осъден, но това едва ли ще стане.
Аз обясних защо се пъниш - за да не се виждат кървавите ръце на комунистоподобните ти.
На 01 май тази година ще се навършат 50 години от потопа залял с.Згориград и Враца.
От скъсаното хвостохранилище на флотационната фабрика на мина "Плакалница"/"Св. Седмочисленици"се изливат хиляди кубически метри утайни води и скална маса. Къщи, хора всичко по пътя е пометено.
Загиват по официални данни 118 човека, но комунетата какро винаги лъжете и действителната цифра на загиналите е около 500. Това не е авария в атомна електроцентрала.
Причината за аварията - не са искали да спрат работата и да отменята манифестацията на 1-ви Май.
След аварията рудника и флотационната фабрика никога не са спрени, отпадните води се изливаха директно в р.Лева, която течеше до 90-те оловно сива и мъртва през Врачанския Балкан, село Згориград и през самия град Враца.
Това изобщо не беше изключение, а правило при режима на съпартийците на дядо ти. Река Искър бе мъртва след София и течеше мъртва през Искърското дефиле.
Та за въпросната авария в Канада - загинали няма, но тя е основание да твърдиш, че за хората не им дреме?
Водите на езерото понастояюем не са замърсени, няма данни за разтваряне на мед и други трудно разтворими минерали в него от утаилите се на дъното материали.
Рибата си е жива и здрава и годна за ядене. Увеличени концентрации в нея на мед и други метали е имало и преди аварията, което е свързано с геологията на района, но и преди и сега не е над допустимите концентрации.
Та спри да дрънкаш глупости с надеждата, че престъпленията на комунетата могат да бъдат забравени - има хора, които помнят и знаят.