Въпроси за документите за Монреал, Квебек
Re: Въпроси за документите
VISA си е VISA независимо дали е дебитна или кредитна. Има Visa electron и кредитни карти. По горния пример се отнасяше за дебитните. Но не в това е въпроса, за разплащания в интернет няма проблем и с дебитни макар и всеобщата практика е да се плаща с кредитни.За да си платиш таксата за документите трябва да имаш една от трите посочени карти - VISA, Mastercard или American Express това е всичко. В България последните Amex имат договор само с Пощенска банка и те са само кредитни. Другите 2вида са по популярни и се предлагат в повече банки. По лесно е да си изкараш дебитна, защото за кредитната има условия за доход и други и по-бавно се издават.
25.01.10 - изпратени DCS (DPD)
02.03.10 - accusé de réception /изпратено на 26.02.10/
25.03.10 - TCFQ (25.04-B1/C1)
22.05.10 - поискани ниво по англ, ориг сертификат за TCFQ и док за стаж
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
- demococcus
Е, накрая да прочетем какво пише във уикипедията:
Което обяснява защо ПОНЯКОГА има проблеми при плащанията с VisaElectron.Visa Electron is a debit or credit card available across most of the world, with the exception of Canada, Australia, Ireland and the United States. The card was introduced by VISA in the 1980s and is a sister card to the Visa Debit card. The difference between Visa Electron and Visa Debit is that payments with Visa Electron require that all the funds be available at the time of transfer, i.e., Visa Electron card accounts may not be overdrawn. Visa Debit cards, on the other hand, allow transfers exceeding available funds up to a certain limit. Some online stores and all offline terminals do not support Visa Electron because their systems cannot check for the availability of funds.

Туй чудо в България не се е случвало - да покрива разхода над наличната сума(нито по дебитна нито по кредитна). За дебитната е възможно само, ако човека има отпуснат овърдрафт в случай, че заплата му постъпва по сметка.
25.01.10 - изпратени DCS (DPD)
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Мъжът ми е професионален шофьор. Само шофьорската книжка ли да приложа към документите? И предполагам, че не е нужен превод, нали?
Благодаря
Благодаря
Здравейте,
не съм изчела всички мнения по темата за документите- нямам време
, та извинявайте ако вече сте дискутирали въпроса ми.
Съпругът ми има фирма, която от август 2009г не извършва дейност. Трябва ли да извадим удостоверение за актуално състояние ,за да го приложим към документите или осигурителната книжка е достатъчна Благодаря предварително
не съм изчела всички мнения по темата за документите- нямам време

Съпругът ми има фирма, която от август 2009г не извършва дейност. Трябва ли да извадим удостоверение за актуално състояние ,за да го приложим към документите или осигурителната книжка е достатъчна Благодаря предварително

09.08.2010- DCS
15.12.2011-Invitation visa
- demococcus
Няма нужда да се извиняваш, kemy.
По принцип заверената осигурителна книжка е достатъчно доказателство за стажа на самоосигуряващите се. Жена ми мина само с нея. Иначе има булстат като свободна професия, но не са ни търсили документи за него или пък да доказваме нещо, свързано с това дали сме прекратили или не дейността.
Интересно ми е дали вие след като сте прекратили дейност, продължавате да се самоосигурявате и да си попълвате+заверявате осигурителната книжка след август 2009-та? И дали ще искате да си доказвате стаж след тази дата?
По принцип заверената осигурителна книжка е достатъчно доказателство за стажа на самоосигуряващите се. Жена ми мина само с нея. Иначе има булстат като свободна професия, но не са ни търсили документи за него или пък да доказваме нещо, свързано с това дали сме прекратили или не дейността.
Интересно ми е дали вие след като сте прекратили дейност, продължавате да се самоосигурявате и да си попълвате+заверявате осигурителната книжка след август 2009-та? И дали ще искате да си доказвате стаж след тази дата?
Здравей, kemy!
По принцип актуално състояние не е необходимо /все пак няма да подавате документи за търг, я
- много сме сериозни тук във форума напоследък, а трябва да има и рубрика Всички се засмяха
/. Това, което аз изпратих за моите фирми / а 2 от тях вече не работят/ е Удостоверение за недължими данъци и такси. Това не е задължителен документ за Виенна, но аз го пратих за всеки случай. Иначе го изискват на интервюто заедно със заверена годишна данъчна декларация със зелен печат от данъчното. А относно документите към Виена за доказване на стажа осигурителната книжка е абсолютно достатъчна.
По принцип актуално състояние не е необходимо /все пак няма да подавате документи за търг, я

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Здравейте, благодаря за отговорите
demococcus мъжът ми се осигурява и на друга длъжност в отделна фирма, така че не е продължил да внася осигуровки като самоосигуряващ се.
А тази справка от НОИ за стажа задължителен документ ли е при положение ,че и двамата имаме коректно попълнени трудови книжки и договори?
В списъка с документите , упоменат в сайта като че ли не видях да се изисква, но тук във форума се споменава доста често
И още едно въпросче- актовете за раждане и удостоверението за граждански брак тлябва ли да са нотариално заверени? От това което прочетох сe обърках вече кои документи до заверявам и превеждам и на кои може само копия.

demococcus мъжът ми се осигурява и на друга длъжност в отделна фирма, така че не е продължил да внася осигуровки като самоосигуряващ се.
А тази справка от НОИ за стажа задължителен документ ли е при положение ,че и двамата имаме коректно попълнени трудови книжки и договори?
В списъка с документите , упоменат в сайта като че ли не видях да се изисква, но тук във форума се споменава доста често

09.08.2010- DCS
- demococcus
kemy, справката от НОИ не е задължителна. Нито пък договорът. Трудовата книжка е достатъчна. Истина е че много кандидати прилатат и справката от НОИ - за по-сигурно или ако имиграционните служители са им ги поискали поради някаква причина на по-късен етап. Ние, а и доста други кандидати, минахме без да представяме справка от НОИ или трудови договори.
Удостоверенията за раждане и за граждански брак - не се изисква нотариална заверка. Може само копия.
Удостоверенията за раждане и за граждански брак - не се изисква нотариална заверка. Може само копия.
Интересуваме следното:Проблем ли е това,че средното училище,в което съм завършил в последствие е сменило името си.
Пример:
Преди: СПТУ по корабо и машиностроене.
Сега: Професионална техническа гимназия.
Ако е така,май ще трябва нова диплома да вадя,нали? Знам ли,какво проверяват в Канада...да съм подготвен.
Пример:
Преди: СПТУ по корабо и машиностроене.
Сега: Професионална техническа гимназия.
Ако е така,май ще трябва нова диплома да вадя,нали? Знам ли,какво проверяват в Канада...да съм подготвен.
Последно промяна от martatabs на Нед Юни 13, 2010 2:23 pm, променено общо 1 път.
- demococcus
martatabs, при мен висшето училище е сменило името си - нямаше проблем. ако те притеснява - напиши пояснение че е прекръстено училището.
Мисля да плащам таксата до Виена по банков път и ме интересува превода задължително в канадски долари ли трябва да бъде, цъщо така като основание за превода какво се пише ? Кандидатстваме аз и жена ми, сумата е 390 за водещия и 150 за другия кандидат. Трябва ли точно толкова да преведа или да се презастраховам и да преведа малко повече ?
Благодаря предварително за отговорите !
Благодаря предварително за отговорите !
- demococcus
Предполагам че под "банков път" разбираш "банков превод".
Куцото с банковия превод е че пращаш някаква сума пари и не знаеш по пътя коя банка какви такси ще си удържи. Тоест, ако пратиш 540 със сигурност ще достигнат до Виена по-малко от 540 и ще бъдеш поредния недоволен и възмутен кандидат, чудещ се кого да обвини - канадците, банките, липсата на инфорация .... или себе си
Иначе на адреса по-долу са инструкциите от официалния сайт, които отговарят на останалите ти въпроси:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... caire.html
Куцото с банковия превод е че пращаш някаква сума пари и не знаеш по пътя коя банка какви такси ще си удържи. Тоест, ако пратиш 540 със сигурност ще достигнат до Виена по-малко от 540 и ще бъдеш поредния недоволен и възмутен кандидат, чудещ се кого да обвини - канадците, банките, липсата на инфорация .... или себе си

Иначе на адреса по-долу са инструкциите от официалния сайт, които отговарят на останалите ти въпроси:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... caire.html
Не мога да разбера какво не ви харесва в сертифицирания чек (към тези които все гледат по банков път да плащат). Изключително улеснена, проста процедура, при която ти написват една хартийка, слагаш си я при документите и не се чудиш в коя банка колко ще ти вземат по пътя до Виена 

02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
Помагам с попълването на документите на един приятел та имам няколко въпроса:
1. Има диплома машинен инженер, специалност транспорт и енергетика-някой може ли да ме ориентира в тази таблица за приравняването, дали взема от там някакви точки?
2. общият му стаж е повече от пет години, като отделно има стаж по специалността около две. Как се смятат точките, отделно за общ стаж и отделно за този по специалността или има друго правило? В предварителния тест има да посочиш първо колко стаж имаш по специалността и после общ, а в таблицата с точките виждам само една графа за определяне на стаж, където ти признават общия стаж.
1. Има диплома машинен инженер, специалност транспорт и енергетика-някой може ли да ме ориентира в тази таблица за приравняването, дали взема от там някакви точки?
2. общият му стаж е повече от пет години, като отделно има стаж по специалността около две. Как се смятат точките, отделно за общ стаж и отделно за този по специалността или има друго правило? В предварителния тест има да посочиш първо колко стаж имаш по специалността и после общ, а в таблицата с точките виждам само една графа за определяне на стаж, където ти признават общия стаж.
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ