Само момиче в Канада

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: Само момиче в Канада

Мнение от hadministratora »

Lusi_bg написа:...разбиране - средно...
......
...Не искам, искам сама да си замина. Там по-добре да си намеря някой, а не от тука.:)...
Няма такава дисциплина. Слушането и четенето са с разбиране, а дисциплините които се оценяват са четене, писане, слушане и говорене. Колкото до "намирането на някой" - надявам се че като си решила да се махнеш от България, не си обявила автоматично и всички българи за негодни. Повярвай ми - тук все още има качествени хора и е много по-вероятно да попаднеш на наистина сродна душа.
valioiko написа:За френския, за да докажеш бейсик ниво, трябва да се явиш на изпит също...
Сигурен ли си за това? Аз предполагам че тя е посочила френиски basic, но като втори език. До колкото знам за втория език не се иска доказателство.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

dea, процедурата за Кебек, може и да е по-...., но аргументите ти малко не струват.

1. Долната граница на възрастта, над която получаваш точки е 18 г, а не 24.
При федералната процедура точки се давата от 17 г. нагоре, а от 21 до 49 се дават най-много.

2. Събирането на точките ще направиш с изучаване на френски, а не чрез някакви сложни магистратури- по-полезно ще бъде за бъдещият ти живот в Канада, БГ дипломите и без друго не се признават.
Дипломите може и да не се признават, но за тях се дават точки. Тя в момента има нужда именно от начин да замине.

3. Срокът на влизане в Канада е по-кратък, около 1 година отнема процедурата от подаване на документи до издаване на виза.
По федерална процедура нещата вече са доста ускорени и срока е горе-долу същия ако не и по-кратък

4. Натрупай още трудов стаж и по сега действащата система на оценяване ще достигнеш необходимият брой точки без да се забъркваш с фиктивен брак.
Същото важи и за федералната - стаж ще й донесе точки, докато брак (особено пък фиктивен) - едва ли.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Lusi_bg

Мнение от Lusi_bg »

Alisa75 написа:Луси след като знаеш английски и имаш призната в Европа диплома защо не заминеш в Англия например да си опиташ късмета ,ами си тръгнала да си чупиш главата с някаква си точкова система дето я стане я не стане.Хем и стандарта и инфраструктората в Англия са по добри,хем ще си по близо до мама и тати.
Защото не ми се чистят цял живот английските кенефи, затова. Имам много познати, които са там и това правят от както са заминали. Ако не са кенефеи, то чистят къщите на хората. Поне за жените е така. Освен това Англия не е толкова социална като Канада. Това , че като останеш без пари си си на улицата си е точно така за съжаление.
Koko написа:Разчистил съм темата от спама доколкото е възможно, както и някои от спамърите, на които явно им липсва всякакво чуство за мярка.

Люси, от това което си написала в темата става ясно че искаш да имигрираш в Канада сама, вариантите да дойдеш първо да учиш е напрактика невъзможен, както и че за съжанление не можеш да събереш достатъчно точки по федералната процедура.
Според мен при така подредените условия, единствения сериозен вариант за имиграция в Канада който ти остава - е да се пробваш по процедурата за провинция Квебек. Колкото и това в момента това да ти звучи като Мисията невъзможна, излиза че това е най-реалистичния вариант, доколкото за да пробваш по него основното което трябва да направиш е да седнеш да научиш френския на някакво приемливо прилично ниво. Имай предвид че ако успееш да минеш квебекската процедура успешно и получиш имиграционна виза, след това нищо не те задължава да се установиш в провинция Квебек, а можеш да се установиш където на тебе ти се иска.
А ако получа виза, съответно трябва ли да си купя самолетен билет до Монреал или мога директно в Торонто да кацна примерно? Питам, защото там имам познати и ще е малко по-друго отначало.
dea написа: 4. Натрупай още трудов стаж и по сега действащата система на оценяване ще достигнеш необходимият брой точки без да се забъркваш с фиктивен брак.
Така, ако решиш да използваш програмата на Квебек реално ще можеш да влезеш в Канада след 2 години.
И забрави за рефюджи и т.н трикове за влизане в страната. Като перманент резидент получаваш право на неограничен престой в Канада, легална работа, възможност да учиш в колеж или университет, здравна осигуровка. Как ще ги използваш- зависи от теб! :beer:
Колко години ще ми трябват трудов стаж и задължително ли трябва да са по тези изброените професии?

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Lusi_bg ЗАЩО НЕ СЕ ПРОБВАШ ПЪРВО ДА ПРОЧЕТЕШ ИНФОРМАЦИЯТА НА САЙТА !
ИМА НАПЪСАНО ПОДРОБНО ЗА ПРОЦЕСА!!!!!
Много хора се се постарали да споделят своя опит!!!
ама нали е по-лесно наготово
да се задават въпроси
и да се очаква смляно
и само да преглъщаме
наздраве

POSTREACT(ions) SUMMARY

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
Lusi_bg

Мнение от Lusi_bg »

kikolilokiko написа:Lusi_bg ЗАЩО НЕ СЕ ПРОБВАШ ПЪРВО ДА ПРОЧЕТЕШ ИНФОРМАЦИЯТА НА САЙТА !
ИМА НАПЪСАНО ПОДРОБНО ЗА ПРОЦЕСА!!!!!
Много хора се се постарали да споделят своя опит!!!
ама нали е по-лесно наготово
да се задават въпроси
и да се очаква смляно
и само да преглъщаме
наздраве
Ок, имаш право. Ще го направя!

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Lusi_bg написа: А ако получа виза, съответно трябва ли да си купя самолетен билет до Монреал или мога директно в Торонто да кацна примерно? Питам, защото там имам познати и ще е малко по-друго отначало.
Можеш да кацнеш директно в Торонто ако искаш, но това е най-малкия проблем пред теб в момента.

По отношение признаването на българските дипломи - що се отнася до процедурата за имиграция, дипломите се признават, но трябва да се прецени добре колко точно точки носят по съответната (федералната или квебексата процедура). От друга страна, когато човек е вече в Канада и започне да си търси работа, нещата вече опират до това до колко канадските работодатели са склонни да признават образование и трудов стаж придобити извън Канада. В това отношение, Люси, имай предвид че за човек с финанси в общия случай ще трябва да помислиш за някакво допълнително образование или специализация в Канада - за да си по-конкуретна на трудовия пазар - но това е вече след като си минала успешно процедурата и си се установила в Канада.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Lusi_bg

Мнение от Lusi_bg »

Благодаря за информацията. След завършването ми ще почна да задвижвам нещата, а през това време ще се опитам да усъвършенствам английския и да науча и малко френски. Канада ми е мечта. Знам, че нещата няма да са никак лесни, но от тук нататък ми предстои дълъг път, който сама ще трябва да извървя от началото до края.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Според ме където и да идеш, трябва много гърбене, за да си достатъчно материално задоволена.

Съгласен съм, че Англия също е опция. Не е задължително ако идеш там цял живот да въртиш парцала, както и не се знае, дали ако идеш в Канада няма да го въртиш докато си там. Не забравяй, че в Англия можеш да учиш на разумни цени в добро училище и сама да си го плащаш, докато работиш нещо, което не е свързано с въртене на парцали или бачкане на полето.

Коко и Дея са много прави, като те насочват през процедурата за Кебек. Проучи и този вариант.

Сигурно е едно: ти си само на 21 години и каквото и да решиш, животът и възможностите са пред тебе!

Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Валентине ,аз и казах същото ама ме изтриха :lol:
Гледай и тебе да не трият !! :wink: :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Lusi_bg

Мнение от Lusi_bg »

valioiko написа:Според ме където и да идеш, трябва много гърбене, за да си достатъчно материално задоволена.

Съгласен съм, че Англия също е опция. Не е задължително ако идеш там цял живот да въртиш парцала, както и не се знае, дали ако идеш в Канада няма да го въртиш докато си там. Не забравяй, че в Англия можеш да учиш на разумни цени в добро училище и сама да си го плащаш, докато работиш нещо, което не е свързано с въртене на парцали или бачкане на полето.!
Значи вие много се заблуждавате. Таксите за университетите в Англия са безбожно високи, а и не е никак лесно да учиш и да работиш едновременно ( да не кажа почти невъзможно). Освен това, не съм казала, че няма да бачкам. То е ясно, че ако искаш да вземаш пари трябва да бачкаш здраво, а не да се подпираш. В Англия имам толкова много познати и от жените няма нито една от тях, която да си е намерила някаква друга работа, освен чистене, гледане на някои малки английски изродчета. И то хора , които знаят перфектно езика без да преувеличавам, хора от 10 години там. Незнам, но според мен там и парите са по-малко. Все още не съм решила със сигурност, но Англия не ме влече много, а да не забравяме и за отношението към емигрантите там. Незнам какво ще ми кажете вие, но аз това съм разбрала за Англия, а за Канада съм чувала много по-позитивни неща. Не мисля, че си струва човек да се лута безцелно из държавите, а е по-добре да си избере място където иска да живее и да се установи там. Знам, никак не е лесно, но да не би живота в България да е по-лесен?!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

ОК, така да е. Искам само да кажа, че не е гаранция, че това, което се е случило на твоите познати в Англия, няма да се случи с теб в Канада. Аз също имам доста познати в Англия и съм избрал Канада за своя дестинация, защото и там имам доста познати, че и близки приятели. Обаче имам двама познати, единият е момиче, които си работят нормални работи и си учат и смогват и пари си имат.

А информацията ти относно таксите в университетите е крайно невярна. Минималната заплата в Англия е 1050 паунда, а средно обучението без учебниците е 3300 на година. Щом има хора, които учат и работят - значи може да стане.

Потърси информация за таксите в университетите и ще видиш, че съм прав.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
Lusi_bg

Мнение от Lusi_bg »

valioiko написа:ОК, така да е. Искам само да кажа, че не е гаранция, че това, което се е случило на твоите познати в Англия, няма да се случи с теб в Канада. Аз също имам доста познати в Англия и съм избрал Канада за своя дестинация, защото и там имам доста познати, че и близки приятели. Обаче имам двама познати, единият е момиче, които си работят нормални работи и си учат и смогват и пари си имат.

А информацията ти относно таксите в университетите е крайно невярна. Минималната заплата в Англия е 1050 паунда, а средно обучението без учебниците е 3300 на година. Щом има хора, които учат и работят - значи може да стане.

Потърси информация за таксите в университетите и ще видиш, че съм прав.
Moже и да си прав, но за да уча там английският ми трябва да е перфектен, а на мен не ми е. Тука се гърбя да изкарам висшето и после още едно ли? По съм склонна да карам някакви приравнителни изпити отколкото второ висше. А и след като минималната заплата е 1050 паунда, като давам 2/3 от тях да живея там, според теб как ще събера например 3500 паунда за учене. Това за мен са някакви филми...незнам, аз така си го представям. Да не забравяме и това, че лично аз незнам как ще смогна да уча и да работя. Това за мене е почти невъзможна задача. Oсвен това, че трябва да дам и толкова пари за ученето , да не забравяме , че имам и учебници, а и първоначалното ми заминаване струва доста. Като цяло не е никак лесно, а пък да не говорим, че останеш ли без работа всичко отива по дяволите. В момента и там няма много работа, поне това което чувам и чета в интернет....

Не ми каза нищо за отношението към емигрантите?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

много внимание обръщате на девойката :lol: :lol: :lol:
не виждате ли, че й е трудно да завърши финанси във варна :) а вие я карате да бачка и да плаща високи такси в чужбина :lol: :lol: :lol: а и да имат добро отношение към нея :lol: Канада е социална държава :) и й е мечта от малка :lol: :lol: те и циганите мислят, че бг е социална държава и те живеят на социал ;) как ли ни възприемат нас в чужбина?!?!

аз бях до тук.... ;) успех в живота

POSTREACT(ions) SUMMARY

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Jim

Мнение от Jim »

Много са отнесени сегашните младежи, нищо че имат интернет и достъп до всичката информация в реално време.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Lusi_bg

Мнение от Lusi_bg »

kikolilokiko написа:много внимание обръщате на девойката :lol: :lol: :lol:
не виждате ли, че й е трудно да завърши финанси във варна :) а вие я карате да бачка и да плаща високи такси в чужбина :lol: :lol: :lol: а и да имат добро отношение към нея :lol: Канада е социална държава :) и й е мечта от малка :lol: :lol: те и циганите мислят, че бг е социална държава и те живеят на социал ;) как ли ни възприемат нас в чужбина?!?!

аз бях до тук.... ;) успех в живота
Нещо май го удари на подигравка. Ще ти кажа само едно. Всеки има своето място под Слънцето и трябва да се бори за него. Не съм казвала, че не искам да бачкам, ти нещо погрешно си разбрал. Била съм в няколко държави, така , че не си мисли, че нищо не съм видяла. И знам, как се изкарват парите, не ме дразни само!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор