Zashto da niama reklama, Plamene- gospodaru nash

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
HisShadow

Zashto da niama reklama, Plamene- gospodaru nash

Мнение от HisShadow »

JOY написа:Нека и аз да си изкажа мнението...Истината е,че трябва да се прави разлика между "реклама" и "реклама"...Защо да не бъде публикувана реклама,от която всеки би могъл да извлече само полза?Давах конкретен пример на Пламен...Няма човек,пристигнал тук,който да не опира рано или късно до услугите на оторизиран преводач.Координатите им се издирват "на ухо" под дърво и камък...Вярно,че в емиграцията,обикновенно дават списък,но той се оказва съвсем не пълен (координатите на Милена,например отсъстваха в моя).И защо,питам аз,подобни хора да не се рекламират тук?Всички имаме полза да знаем координатите на лица,които биха ни били полезни!По същия начин обстоят нещата и със застрахователи,данъчни служители,всякакъв род "българскоговорящ сервиз".
Като става дума за платената помощ,само искам да спомена ,че от сега нататък и аз съм на този принцип.Защо?Който не се е опарил,няма да разбере къде да не пипа!Такива проблеми имах с данъчните декларации,благодарение на безплатната помощ на моя позната,че повече през живота си не искам да знам за безплатна подобна помощ и с радост ще си платя за да ми бъде свършена работата като хората!
С удоволствие и много бих се радвала да има реклама на сайта на хора или организации,които биха ни били полезни!Да не говорим,че това би било полезно и за самия сайт и няма да се налага да се спира,да се почва наново,да се налагат ограничения в мегабайтовете,които сме изговорили...В крайна сметка пък,за това сме и тук-за да говорим и общуваме.Ако погледнете руския сайт и форум на "кафе-кебекуа",ще забележите,че има много платена реклама,от която не само сайта печели,но и върши полезна работа на самите хора.Друг е въпроса,че се рекламират само наистина проверени за честност и порядъчност хора и недоволни клиенти винаги могат да си оставят отзивите,което ще бъде явна антиреклама.
Там има реклама на застрахователи (медицински и имуществени),на фирми за посрещане,на ремонтни гаражи и какво ли още не.
Да,ама ние сме умни и некомерсиализирани!Затова ще си издирваме информацията за нужните ни хора кой както може и ще търсим информация " на ухо"! Хайде погледнете реално на нещата и проумейте,че нежеланието на повечето да има тук реклама е само в наша вреда,а този,който е тръгнал да прави бизнес,той и на други места ще си се рекламира и без хляб няма да остане,но ние ще си бъдем задълго неориентирани,защото една от големите трудности тук е именно липсата на информация.
Joy

Мнение от Joy »

И като стана дума за това,да си кажа още каквото ми е наболяло...
Смятам,че старият форум беше много по-полезен с информация,защото поне от време на време се промъкваше някоя и друга реклама.Сега сме се вманиячили-"А да не би да ни намирисва на реклама тук?"
Колко полезна информация имаше във форума-полезни връзки,която си отиде с предишния форум!Сега-всичко се пресява през ситото на цензурата-ако се хареса,ще бъде закачено! В стария форум,който когато се добереше до някаква полезна информация можеше да я закачи за всеобщо обозрение,но някой явно реши,че на него не му е полезна...Питам се,къде ли е списъка с професионални организации,който бях дала?Това не беше комерсиална реклама,но беше полезно за всички (или почти всички).И още много,много други примери...Малко или много всеки от нас се добира до важна информация по различно време,но защо ли да не може да се облегчи търсенето на другите след нас?Дали пък това не е изгодно на някой?
Един пример ще дам...След 1 година в Квебек разбирам от информация "на ухо"(защото както много пъти споменавах вече,дори официални власти се опитват по всякакъв начин да крият информация от нас),че с професията на мъжа ми той не трябва да членува в ордера на инжинерите,а в друга организация,където членството е милион пъти по-лесно.Ордера на инжинерите,обаче прикриха това и бяха готови да си вземат паричките за членството.Е,ако това не е полезно,здраве му кажи!Но къде и на кой да го кажа и да му дам координати,за да не се лута и той цяла година?Ако го кажа във форума,може би на дадения етап няма хора с подобна професия и инфо-то ми ще бъде глас в пустиня-темата ще си отиде....Възможно,обаче впоследствие да се появи човек,на когото това би свършило голяма работа.
Да се върне старият форум-полезни връзки с възможност за прикачване по всяко време на всякаква информация от всички!

ПОДКРЕПЕТЕ МЕ,МОЛЯ! ТОВА Е ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ НАС!
Гост

Мнение от Гост »

Изображение

Ама, Поля, тук пак си стоят "Полезни връзки" http://www.bgcanada.com/pforum/viewforum.php?f=3.

По въпроса с рекламата и информацията - всичко ще си дойде с времето, стига сте напирали. Ако наистина има нужда, ще се надживее етапа "с идеална цел", въпреки че се съмнявам. А за сайта на ДаниК едва ли има неосведомени кандидат-имигранти. :P И в стария форум - 3, 2 му има данните - никой не ги е трил и сега пак си ги е сложил на видно място. Може би ще е добре да съставим списък с полезни адреси, ама кой ще се занимава. Не искаш ли ти, Поля ? Лекари, преводачи, данъчни, самолетни билети и т.н. Мисля, че Стоян веднага ще ги качи на портала, така и вълка сит /ДаниК/ и агнето смъртно ранено /Геврек, геврек, викаха децата, а не знаеха, че питката е смъртно ранена ! / . :twisted:
Joy

Мнение от Joy »

:D :D :D Евала на Киви.че ни научи да слагаме картинки,че смайлите не стигат за изразяване на емоции!

Е,след дълго разглеждане с лупа на предната страница,видях форума-полезни връзки,от който разбира се,нищо не е останало...Нали беше по-важно да се съхранят караниците ни,отколкото полезната информация!

Извинявайте,но да му имам дипломата на дизайнера на сайта! (да не е от МЕИ-то? :D )
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Джой, не разбирам...

"полезни връки" от стария форум не си е отишъл - ето го http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewforum.php?f=3 - винаги достъпен за всички желаещи.

Неговия наследник - http://www.bgcanada.com/pforum/viewforum.php?f=3 е също всеобщо достъпен

"полезни връзки" на портала е замислен с цел по-ценните линкове да остават там "вовеки" и да не се затриват/затрупват и някой после да се сърди, че неговите линкове ги няма. Проблема е, че никой няма време да го администрира. Не ми е работата, щото само Пламен може да предлага такива неща, ама все пак - Искаш ли парола да го поддържаш ти?

И за каква цензура говориш? :roll:
Joy

Мнение от Joy »

:D :D :D Ха-ха,ссттоо,разсмя ме!Аз вчера се научих да печатя на компютъра...Да не сме всички с дипломи от МЕИ-то... :D
Ами направете го с ГОЛЯМИ букви да му се не види,че да го намираме без да ни го показва някой!
HisShadow

Мнение от HisShadow »

Ssttoo,
otshakvam linka ?
Joy

Мнение от Joy »

Извинявам се! :oops: Относно сайта може би съм се изказала неподготвена и съм засегнала доста хора!Ще си направя труда да сложа очила 8) и да разгледам по-обстойно къде какво има :oops:

Относно нападките към ДаниК в злоба,завист и корист,не сте прави! Пламен и ДаниК бяха хората,които се отзоваха при намек само,че имам нужда от помощ,с което честно казано никак не съм свикнала и бях малко шокирана,но не съм го забравила!"
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

JOY, ako ne me laje pametta DaniK si spretna dori alternativen forum. Nе sam vlizal otdavna tam, no o6te togava ima6e takava "aktivnost" tam, 4e ne se u4udvam, 4e liceto DaniK, Montreal4o (nego go zabravihme mai), HisShadow i t.n. se e varnal otnovo pri nas. Tova ne e li dostata4na ocenka ot strana na horata? Ne misli6 li, 4e te idvat to4no v tozi forum, to4no za6toto izglejda po tozi na4in. E, vinagi 6te ima ne6to za doopraviane, no vseki moje da dade ideia kak da se dorazvie, a ne kak da se sasipe foruma. I za6to misli6, 4e toi se registrira pod razli4ni nikove i si "rakopliaska" sam? S razvitieto na Internet horata polu4avat ve4e vse pove4e i pove4e informacia. Nie sega kakvo - da zakriem Foruma, 4e na Dani biznasa da tragne li, kakvo? Ami, tova sa realnostite. O6te po-nepriaten e na4ina po koito tozi 4ovek se natrapva. To ne be6e "olivane", to ne be6e 4udo. O6te predi vreme podhvarlih ideiata, 4e moje da se napraviat ne6to kato katalozi s hora, predlaga6ti uslugi (nai-ve4e balgari) po razli4nite temi: doktori, zabolekari, avtoservizi, friziorski saloni... i da se sloji vav Foruma. Da, ama koi da sedne da go napravi? Nali ne misli6, 4e "6tanite" se zanimavata samo s tova?
Ne iskam da se zaiajdam; ve4e izkazah vednaj odobrenieto si ot promianata v na4ina ti na mislene i izkazvane. Prosto v tozi slu4ai mislia, 4e ne si prava.
Заключено