Има ли полза(за процедурата) от роднини в US?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
fa31
Обратна връзка:

Има ли полза(за процедурата) от роднини в US?

Мнение от fa31 »

Има ли някакво занчение за упешното приключване на процедурата(която още не е запчнала) , ако имаш роднини (майка) в "щатите"?
Като се има предвид, че сме семейство с дете на 3месеца!
Ще допринесе ли нещо откриването на сметка в щатска банка(Документи доказващи финансово състояние) или ще навреди?

Преди 7 години кандидатсвах за канадска виза с цел "обучение"(бях пратил запитване до един колеж там за някакви курсове и те ми върнаха отговор, че стига да си платя и да стигна до тях няма да имам "грижи"), от консуството в Румъния ми отказаха.
Какви са шансовети ми за успех този път?
Да си сменям ли паспорта с "отказа" или няма смисъл?
Въобще, к'во да правя?

Благодаря ви предварително!
Аватар
Koko

Re: Има ли полза(за процедурата) от роднини в US?

Мнение от Koko »

Това че майка ти е в САЩ няма да се отрази по никакъв начин – положителен или отрицателен - на кандидатстването ти за Канада. Канадските чиновници ги интересува дали ти самият покриваш изискванията им, след като майка ти не е в Канада, то няма значение в коя друга държава е. (Ако беше в Канада, това определено щеше да е плюс).
Не мисля че би имал голяма разлика дали сметката ти е в българска или американска банка, по-важно да се разбира че сметката е на твое име и че разполагаш с необходимите средства.
Това че ти е отказвана студенска виза не е толкова страшно, по-добре е да не го криеш, в консулството със сигурност имат информация за това. Ако покриваш изискванията за легална имиграция, този отказ от преди години няма да има значение.
Мисля че международен паспорт с валидност от 7 години няма, максималната валидност би трябвало да е 5 години, т.е. при всички случай ще трябва да си вадиш нов паспорт.

Какво да правиш? – Прецени добре дали покриваш изискванията за легална имиграция (образование, език, трудов стаж, пари и т.н) – ако ги покриваш и си сигурен че искате да имигрирате, то тогава подавай документи смело. Късмет.
fa31
Обратна връзка:

Мнение от fa31 »

Благодаря че ми обърна внимание за дата на паспорта, но не бях го ползвал от тогава!
Наистина изтича 2005, значи е било преди 5 години.
За това дали ми е отказвана виза няма как да им спомена. В DCS
Ave-vous deja presente:
Une demande sejour au Canada Non Oui (трябва да маркирам Oui)
Но като не си спомниям нито провинцията нито точната дата ........и всякакви подробности???? Да споменавам ли въобще???
Защото ако ме зачекнат, трябва да се подготвам специялно на тази тема.
Инче стаж и образование имаме (съпругата), френски уча в момента(яко).
Много ще съм благодарен ако ме посъветвате ( в частност Коко)!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Наистина ли нямаш никакъв спомен кога си кандидаствал и за къде? Няма ли някакъв начин да си възстановиш поне частично информацията оттогава – за кой град става дума и коя година? Ако имаш черен печат в паспорта поне ще знаеш със сигурност от кога точно ти е отказа.

Значи моя съвет е (като лично мнение) – напиши истината във формуляра, без да изпадаш в излишни подробности. По никакъв начин недей да криеш това че си кадидатствал за студенска виза – такава информация се пази с години и ако те хванат че се опитваш да ги излъжеш, ще бъде по-лошо.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Аз също ще те посъветвам да не се опитваш да криеш нищо. Това, че си искал да учиш в Канада и са ти отказали, не е проблем защото с нищо не си нарушил канадските закони. Кандидаствал си за виза по законния ред, решили са, че не отговаряш на критериите, отказали са ти ... и това е - всичко е редовно! Сега си кандидастваш за емиграция (пак по законния ред) и, ако отговаряш на критериите, никой няма да го интересува какво е станало преди 5 години. Ако се опиташ да лъжеш и те хванат (което е доста вероятно), ще си навлечеш наистина сериозни проблеми!
:beer: :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Има ли полза(за процедурата) от роднини в US?

Мнение от VanBC »

fa31 написа:Има ли някакво занчение за упешното приключване на процедурата(която още не е запчнала) , ако имаш роднини (майка) в "щатите"?...
За самата процедура няма никакво значение, но когато сте вече в Канада може да е от полза. Ако майка ти има възможност и желание да дойде при вас за няколко месеца и да ви помага с гледането на детето (което наистина е голяма помощ, особенно в началото), ще може да го направи много по-лесно и по-бързо отколкото, ако живее в БГ и трябва вие да я каните, и да вади виза, и т.н.
:beer: :beer:
fa31
Обратна връзка:

Мнение от fa31 »

По-лошото в случая е че не си спомням подробности и не съм си запазил нищо от тогава, като документи и кореспонденция с училището.
Ако поискат някави подробности няма да мога да отговоря. Единственото което си спомням е че училището беше в Британска Колумбия. И т'ва е нито име, нито адреси.
Кофти, ако пак не ми провърви!!!
Имам сигурно 4 отказа от US на равни интервали от по ~ 3 години (всъщност от както има международен паспорт), но нещо в тактиката ми куца.
Заключено